A miałaś często robione wymazy przy pessarze? Bo ja tylko raz i zastanawiam się czy to nie za małoCiekawe jak szybko pójdzie jak ściągną Ci pessar![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A miałaś często robione wymazy przy pessarze? Bo ja tylko raz i zastanawiam się czy to nie za małoCiekawe jak szybko pójdzie jak ściągną Ci pessar![]()
Balonik to jest ten cewnik? To jest jajco jakieś. Wolałabym tego uniknąć. Przy pierwszym porodzie nic nie dało, tylko ogromny ból.Lekarz który prowadzi mi ciążę jest ordynatorem i zadecydował, że najpierw założą mi balonik, później może kroplówkę z oksytocyną i do 4 czerwca powinnam urodzić. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
Ja mam cc z uwagi na to że mialam pierwsza cc I mam też chirurgiczne przeciwwskazania do porodu sn.Balonik to jest ten cewnik? To jest jajco jakieś. Wolałabym tego uniknąć. Przy pierwszym porodzie nic nie dało, tylko ogromny ból.
Tak czytam Wasze wypowiedzi i czytam i stwierdzam, że większość z Was będzie miała cesarki. To z jakich przyczyn?
Czy któraś z Was podzieli się informacja mniej więcej skąd jest lub z jakiego województwa?
Ja robię tylko morfologię bo moja gin nic nie mówiła o reszcie. W szpitalu u mnie nie wymagają nic poza gbs, morfologia i moczem, wiec nie będę wydawać kasyJakie dodatkowe badania krwi robicie przy ostatniej morfologii? Każdy szpital ma swoją rozpiskę. Hbs, Hcv, HIV, kiła?
Czy robicie sobie przeciwciała na covid?
Miałam 2x i GBS, do tego 4 razy crp czy nie ma jakieś infekcji.A miałaś często robione wymazy przy pessarze? Bo ja tylko raz i zastanawiam się czy to nie za małoi czy teraz pod koniec ciąży nie powinien być zrobiony wymaz oprócz tego na GBS?
Jakie dodatkowe badania krwi robicie przy ostatniej morfologii? Każdy szpital ma swoją rozpiskę. Hbs, Hcv, HIV, kiła?
No i ja brałam też globulki przez cały okres jak miałam pessarA miałaś często robione wymazy przy pessarze? Bo ja tylko raz i zastanawiam się czy to nie za małoi czy teraz pod koniec ciąży nie powinien być zrobiony wymaz oprócz tego na GBS?
A ten drugi raz to jako teraz niedawno, bliżej porodu?Miałam 2x i GBS, do tego 4 razy crp czy nie ma jakieś infekcji.
Tak, tez biorę co 3 dni macmiror. Ale zastanawiam się czy oprócz gbs nie powinnam mieć wymazu zrobionegoNo i ja brałam też globulki przez cały okres jak miałam pessar![]()
Ja szykuje się na SN.Jakie dodatkowe badania krwi robicie przy ostatniej morfologii? Każdy szpital ma swoją rozpiskę. Hbs, Hcv, HIV, kiła?