reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, a ja sie podziele naszym zmaganiem z anemia-moze komus sie przyda, bo podobno w okolicy 3 miesiaca dzieci maja problem z hemoglobina. My od 1,5 miesiaca walczylismy-juz miala byc przetaczana krew. Bralismy rozne zelazo i ciagle hemoglobina leciala w dol, maly mial zatwardzenia i rzadko kupke w wielkich bolach, az w koncu dostalismy Ferrum lek i z dnia na dzien sie kupki wyregulowaly, to zelazo nawet chetnie lyka i po 2 tygodniach znaczaca poprawa w morfologii, wiec jakby co, to polecam.
to mój wcześniak od małego miał problem z Fe. w szpitalu na wypisie dostał actiferol Fe start jest super w badaniach 😀 nie mamy problemu z podawaniem bo odrazu się rozpuszcza saszetkę z mlekiem i nie muszę podawać oddzielnie wit b i c która jest kluczowa przy żelazie.

reklama
jak u Was maluszki robią kupkę w sensie gładko? Myślałam, że to przejdzie ale jak robi kupę to napręża jak dorosły z zatwardzeniem aż cały się czerwony robi. No i oczywiście kupa mięsa a jak to u Was wgląda?
Czasem się zdarza przy karmieniu więc jak mocno się napręża to zwraca to co wypije :( boje się normalnie go rano karmić bo właśnie zawsze rano robi kupę.
U nas raczej gladkie sa jak musztarda😂no to szkoda ze tak sie meczy z kupka😣

jak u Was maluszki robią kupkę w sensie gładko? Myślałam, że to przejdzie ale jak robi kupę to napręża jak dorosły z zatwardzeniem aż cały się czerwony robi. No i oczywiście kupa mięsa a jak to u Was wgląda?
Czasem się zdarza przy karmieniu więc jak mocno się napręża to zwraca to co wypije :( boje się normalnie go rano karmić bo właśnie zawsze rano robi kupę.
U nas juz coraz rzadziej meczy sie z kupa. Raczej wychodzi bez problemow. Czasami sie zdarza ze np prawie caly dzien nie zrobi i wtedy fajtycznie marudzi az ja pusci. Na bąki tez w koncu przestala zwracac uwage :)

Ale jestem mega ucieszona moje dziecko poraz pierwszy zjadło 150 ml 🤩 tak wiem Wasze pewnie tyle wcinają ale mój dotychczas max 120 ml na raz, no i obowiązkowo co 2-3h może jak zacznie więcej jeść to z mniejszą częstotliwością 🤔 choćby w nocy 🙏

Ale jestem mega ucieszona moje dziecko poraz pierwszy zjadło 150 ml 🤩 tak wiem Wasze pewnie tyle wcinają ale mój dotychczas max 120 ml na raz, no i obowiązkowo co 2-3h może jak zacznie więcej jeść to z mniejszą częstotliwością 🤔 choćby w nocy 🙏
Nie licz na to 🤣🤣🤣

Wczoraj mialysmy drugie szczepienia i od tej pory mala ma czas cyca. Dzisiaj to upomina sie mniej wiecej co godzine, przutula, zasypia... a nie daj Boże ja odłoże... 😒 cyc w buzi i nie da sobie wyciagnac 😒

reklama
Do góry