reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Kurde masz szczęście do lekarzy, że nie każą wycinać. Ja sama ze sobą byłam u kilku dobrych laryngologów i każdy kazał prewencyjnie wycinać, bo przerośnięte, a ja powiedziałam, że nie, bo w życiu nawet na anginę nie chorowałam i nic się dzieje to po co? Zresztą te diagnozy nie były dla mnie wiarygodne, bo jeden z tych lekarzy kazał jeszcze przegrodę nosową operować, za to drugi stwierdził, że absolutnie nie ma żadnych wskazań, ale migdałów akurat każdy lekarz się czepiał 😁
Ja jestem po przegrodzie nosowej, najlepsza decyzja w życiu. Na zatoki chorowałam non stop do tego stopnia że miałam powiększona wątrobę od leków. W wieku 14 lat miałam przegrodę zrobiona od tego czasu nie wzialam ani jednego antybiotyku ;) ja nosa nie mogłam wysmarkać przez przegrodę.

reklama
Kurde masz szczęście do lekarzy, że nie każą wycinać. Ja sama ze sobą byłam u kilku dobrych laryngologów i każdy kazał prewencyjnie wycinać, bo przerośnięte, a ja powiedziałam, że nie, bo w życiu nawet na anginę nie chorowałam i nic się dzieje to po co? Zresztą te diagnozy nie były dla mnie wiarygodne, bo jeden z tych lekarzy kazał jeszcze przegrodę nosową operować, za to drugi stwierdził, że absolutnie nie ma żadnych wskazań, ale migdałów akurat każdy lekarz się czepiał 😁
Nooo powiem Ci, że ja np chorowałam na anginę całe życie. Moja mama chodzila że mną do bardzo dobrej doktor i mówiła, że jak wytniemy to na oskrzela będzie mi schodzić. Nigdy nie miałam zapalenia oskrzeli ani płuc więc może coś w tym jest 😂

No ja teraz w wakacje tez pojde do laryngologa z mloda na kontrolę słuchu i migdałów bo bardzo zaczęła chrapać więc trzeba kontrolowac. Ja np ciagle bylam chora na anginę. Teraz fakt jakos przestałam ale na ile tego nie wiem. Czasami nie ma wyjścia i trzeba wyciąć migdałki. Ja np tez mam bardzo slabe zęby, psują mi się jak tylko patrze na ciastka 😂
Właśnie lepiej trzymać rękę na pulsie bo potem jak nagle migdał urośnie i dziecko wyląduje z drenem w uszach to dopiero nieprzyjemność. Też mama słabe dlatego byłam taka zawzięta na młodego z tym myciem a jak zaczęłam go zabierać do dentysty przed rokiem to słyszałam po co? To tylko mleczaki. A wyszło jak wyszło , dziecko z czarnymi zębami. No masakra :(

Nooo powiem Ci, że ja np chorowałam na anginę całe życie. Moja mama chodzila że mną do bardzo dobrej doktor i mówiła, że jak wytniemy to na oskrzela będzie mi schodzić. Nigdy nie miałam zapalenia oskrzeli ani płuc więc może coś w tym jest 😂
Mój mąż stary koń też jon stop chorowal na anginę i jako dorosły facet po 5 anginie w roku , w wieku 28 lat wyciął migdałki i ....spokój. :) na płuca mu nic nie schodzi,na oskrzela tym bardziej. ;p

Ja dzisiaj mam w sobie takiego lenia 😂 nic mi się nie chce a roboty jak zwykle 😂 grałam że starsza dzis od rana w potwory do szafy, mloda spi. Ja zamiast sprzatac siedze i czytam wszystko 😂

Też młody śpi, a starszy w przedszkolu . Powinnam coś zrobić ale mi się tak nie chce...boli mnie ramie po szczepieniu, a jutro młody ma 6w1 i pneumo.

Ja dzisiaj idę na rehabilitację, tylko młody ciągle śpi jak na złość, a mamy być tam za 15 minut...

Ja jestem po przegrodzie nosowej, najlepsza decyzja w życiu. Na zatoki chorowałam non stop do tego stopnia że miałam powiększona wątrobę od leków. W wieku 14 lat miałam przegrodę zrobiona od tego czasu nie wzialam ani jednego antybiotyku ;) ja nosa nie mogłam wysmarkać przez przegrodę.
Co człowiek to opinia, mój znajomy po zoperowaniu przegrody czuł się jeszcze gorzej a w moim przypadku akurat nie widzę takiej konieczności, szczególnie, że nie każdy lekarz co do tego był zgodny (co do migdałów byli, a i tak nie wycięłam i żyję 😁). Prędzej już mam problemy z zatokami niż z migdałami, ale to nie jakoś bardzo nasilone i dość rzadko, takie lekkie skrzywienie przegrody jak mam to większy ludzi ma. Co innego jak ktoś ma problemy tak jak Ty piszesz, to wiadomo, ale ingerencja operacyjna bez wyraźnego powodu albo tylko profilaktycznie, to dla mnie bezsens, jeszcze bardziej można sobie zaszkodzić. Ale jak w każdej kwestii każdy ma wolny wybór 🙂

reklama
Do góry