Ja jestem po przegrodzie nosowej, najlepsza decyzja w życiu. Na zatoki chorowałam non stop do tego stopnia że miałam powiększona wątrobę od leków. W wieku 14 lat miałam przegrodę zrobiona od tego czasu nie wzialam ani jednego antybiotykuKurde masz szczęście do lekarzy, że nie każą wycinać. Ja sama ze sobą byłam u kilku dobrych laryngologów i każdy kazał prewencyjnie wycinać, bo przerośnięte, a ja powiedziałam, że nie, bo w życiu nawet na anginę nie chorowałam i nic się dzieje to po co? Zresztą te diagnozy nie były dla mnie wiarygodne, bo jeden z tych lekarzy kazał jeszcze przegrodę nosową operować, za to drugi stwierdził, że absolutnie nie ma żadnych wskazań, ale migdałów akurat każdy lekarz się czepiał![]()
reklama
Nooo powiem Ci, że ja np chorowałam na anginę całe życie. Moja mama chodzila że mną do bardzo dobrej doktor i mówiła, że jak wytniemy to na oskrzela będzie mi schodzić. Nigdy nie miałam zapalenia oskrzeli ani płuc więc może coś w tym jestKurde masz szczęście do lekarzy, że nie każą wycinać. Ja sama ze sobą byłam u kilku dobrych laryngologów i każdy kazał prewencyjnie wycinać, bo przerośnięte, a ja powiedziałam, że nie, bo w życiu nawet na anginę nie chorowałam i nic się dzieje to po co? Zresztą te diagnozy nie były dla mnie wiarygodne, bo jeden z tych lekarzy kazał jeszcze przegrodę nosową operować, za to drugi stwierdził, że absolutnie nie ma żadnych wskazań, ale migdałów akurat każdy lekarz się czepiał![]()

Właśnie lepiej trzymać rękę na pulsie bo potem jak nagle migdał urośnie i dziecko wyląduje z drenem w uszach to dopiero nieprzyjemność. Też mama słabe dlatego byłam taka zawzięta na młodego z tym myciem a jak zaczęłam go zabierać do dentysty przed rokiem to słyszałam po co? To tylko mleczaki. A wyszło jak wyszło , dziecko z czarnymi zębami. No masakraNo ja teraz w wakacje tez pojde do laryngologa z mloda na kontrolę słuchu i migdałów bo bardzo zaczęła chrapać więc trzeba kontrolowac. Ja np ciagle bylam chora na anginę. Teraz fakt jakos przestałam ale na ile tego nie wiem. Czasami nie ma wyjścia i trzeba wyciąć migdałki. Ja np tez mam bardzo slabe zęby, psują mi się jak tylko patrze na ciastka![]()
Mój mąż stary koń też jon stop chorowal na anginę i jako dorosły facet po 5 anginie w roku , w wieku 28 lat wyciął migdałki i ....spokój.Nooo powiem Ci, że ja np chorowałam na anginę całe życie. Moja mama chodzila że mną do bardzo dobrej doktor i mówiła, że jak wytniemy to na oskrzela będzie mi schodzić. Nigdy nie miałam zapalenia oskrzeli ani płuc więc może coś w tym jest![]()
Ja dzisiaj mam w sobie takiego leniaEjj koniec o tych chorobach. Kajam się to z mojej winy![]()

Ja dzisiaj mam w sobie takiego lenianic mi się nie chce a roboty jak zwykle
grałam że starsza dzis od rana w potwory do szafy, mloda spi. Ja zamiast sprzatac siedze i czytam wszystko
![]()
Też młody śpi, a starszy w przedszkolu . Powinnam coś zrobić ale mi się tak nie chce...boli mnie ramie po szczepieniu, a jutro młody ma 6w1 i pneumo.
G
gość _199
Gość
Ja dzisiaj idę na rehabilitację, tylko młody ciągle śpi jak na złość, a mamy być tam za 15 minut...
Co człowiek to opinia, mój znajomy po zoperowaniu przegrody czuł się jeszcze gorzej a w moim przypadku akurat nie widzę takiej konieczności, szczególnie, że nie każdy lekarz co do tego był zgodny (co do migdałów byli, a i tak nie wycięłam i żyjęJa jestem po przegrodzie nosowej, najlepsza decyzja w życiu. Na zatoki chorowałam non stop do tego stopnia że miałam powiększona wątrobę od leków. W wieku 14 lat miałam przegrodę zrobiona od tego czasu nie wzialam ani jednego antybiotykuja nosa nie mogłam wysmarkać przez przegrodę.

reklama
marta18691
Fanka BB :)
No sa mniejsze dady ja tam lubie te z lupiluA jak pampers to może za duże faktycznie, bo ja używam dady i są trochę duże, a pampersa miałam jedno opakowanie 2 i były wielkości 3 dady![]()