reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
O proszę Patii, u nas podobnie 🤔

Moja córcia sama zasnęła przed 21.00 a zazwyczaj zasypiamy ok. 23.00. Szkoda mi było ja budzić, bo tak twardo spała... I o 3 obudziła się pełna energii, zjadła, smiała się, gadała i wierzgala. Dopiero po 4 zasnęła.
Potem dzień wyglądał już normalnie 👍
Ale to pierwszy raz nam się tak zdarzyło 😉
No proszę 😉 No u nas właśnie też pierwszy raz od dwóch miesięcy, bo przez pierwszy miesiąc jak była jeszxze noworodkiem to wiadomo, że budziła się co 2-3 h na karmienie i też musiałam ją wtedy nosić. Od drugiego miesiąca już przesypianie nocki, z cichą pobudka na karmienie, trochę popije przez sen i idzie spać 😁

Dzisiaj zauważyłam u małej białą wyraźna plamkę na Dolnym dziąśle a obok drugą mniej wyraźna.
Dotykałam to i jest raczej twarde; laski czy możliwe, że to z ą b k i ? ? ?
Za 10 dni kończymy 4 miesiące.
Moja młodsza siostra miała 2 msc jak szły zęby i dopiero w 4 mieisicu jej się wyrżneły, więc możliwe 😉

A tak poza tym zazdroszczę jeżeli wasze maleństwa przesypiają całe nocki. Mi się nigdy to nie zdarzyło 👍
Nie jesteś osamotniona....mojej nigdy się nie zdarzyło....i myślę, że szybko się to nie zmieni niestety:(

Wczoraj wylądowałam z nią u alergologa bo tak mi się w poprzednią noc wydrapała, że cała klatka piersiową była zakrwawiona...rzucała się w nocy...drapała...musiałam ją przebrać w coś żeby nie mogła się dalej ranić na tej klatce...koszmar...żal mi jej okrutnie...przepisał niestety nam jedną maść sterydową i jedną robioną i niestety nie pocieszył...może być gorzej ze wzg na dość dużą alergię u mnie...:(Ale liczę na to , że jednak jakoś załagodzimy tą sytuację...

Nie jesteś osamotniona....mojej nigdy się nie zdarzyło....i myślę, że szybko się to nie zmieni niestety:(

Wczoraj wylądowałam z nią u alergologa bo tak mi się w poprzednią noc wydrapała, że cała klatka piersiową była zakrwawiona...rzucała się w nocy...drapała...musiałam ją przebrać w coś żeby nie mogła się dalej ranić na tej klatce...koszmar...żal mi jej okrutnie...przepisał niestety nam jedną maść sterydową i jedną robioną i niestety nie pocieszył...może być gorzej ze wzg na dość dużą alergię u mnie...:(Ale liczę na to , że jednak jakoś załagodzimy tą sytuację...
Wspolczuje bardzo, i wspolczuje maleństwu , dorosły się czasem zardrapie jak cos swędzi, a co dopiero taki maluch ma zrobić..

Współczuję 🥺

A tak poza tym zazdroszczę jeżeli wasze maleństwa przesypiają całe nocki. Mi się nigdy to nie zdarzyło 👍
Ale w jakim sensie, że nigdy się nie zdarzyło? Jak wyglądają pobudki w nocy? Tylko cycek i od razu śpi czy budzi się całkowicie, karmisz ją i potem usypiasz na rękach?
Bo ja mówię, że moja przesypia całe nocki, ale w nocy raz, góra dwa razy tak wierci się, bo jest głodna, więc wtedy przystawiam jej cycka i pije i zasypia przy nim po chwili, bo my razem śpimy, więc to zaliczam jako nocka przespana 😉

Jejku, bidulka 😞😞😞

reklama
Ale w jakim sensie, że nigdy się nie zdarzyło? Jak wyglądają pobudki w nocy? Tylko cycek i od razu śpi czy budzi się całkowicie, karmisz ją i potem usypiasz na rękach?
Bo ja mówię, że moja przesypia całe nocki, ale w nocy raz, góra dwa razy tak wierci się, bo jest głodna, więc wtedy przystawiam jej cycka i pije i zasypia przy nim po chwili, bo my razem śpimy, więc to zaliczam jako nocka przespana 😉
Słyszę jak się w łóżeczku przekręca na brzuch to wiem że pobudka nastała na jedzonko. Przystawiam tylko do piersi, podje i dalej zasypia :-)

Do góry