Acha... BecikoweZ tym założeniem karty ciąży to wiecie, że musicie mieć do 10 tc założoną żeby dostać jakże wysokie, niezbędne do przeżycia becikowe?
Ja mam jutro wizytę, w końcu!
To wg OM będzie 8+5,ale że mam młodszą ciążę to wg USG będzie 7+0. Na tym etapie już chyba serce powinno być co?
reklama
Cukierkowa20pare
Fanka BB :)
Jak nie becikowe to kosiankoweAcha... Becikowechyba że się zarobkowo nie łapiesz w progach
![]()
kosiniakowe jest dla studentek i niepracujących. Na to tym bardziej się nie łapięJak nie becikowe to kosiankowe![]()
Agnes4312
Moderator
Na 9.40A na którą masz wizytę?
Niee becikowe 1000 zł dają wszystkim, bez względu na dochody. Dzwoniłam już dawno do gminy i pytałam. Są tylko jeszcze jakieś becikowe samorządowe czy jakoś tak, ale nie u wszystkich, i tam już musisz mieć odpowiednio niski dochódWłaśnie sobie z ciekawości sprawdziłam, becikowe nie należy się każdemu, dochód w rodzinie nie może przekraczać 1922 zł na osobęmyślałam że to każdemu przysługuje
Agnes4312
Moderator
A nie, faktycznie! Na stronie gov jest o tym 1992! Ale lipa, idiociNa 9.40
Niee becikowe 1000 zł dają wszystkim, bez względu na dochody. Dzwoniłam już dawno do gminy i pytałam. Są tylko jeszcze jakieś becikowe samorządowe czy jakoś tak, ale nie u wszystkich, i tam już musisz mieć odpowiednio niski dochód
Jeszcze trzeba się zmieścić w progu dochodowymZ tym założeniem karty ciąży to wiecie, że musicie mieć do 10 tc założoną żeby dostać jakże wysokie, niezbędne do przeżycia becikowe?
Ja mam jutro wizytę, w końcu!
To wg OM będzie 8+5,ale że mam młodszą ciążę to wg USG będzie 7+0. Na tym etapie już chyba serce powinno być co?
Co do serduszka, to myślę, że już będzie
stillgrey213
@developerka i @Smerfetka94 razem czekamy do czwartkuJa też w czwartek i jestem mega ciekawa co to będzie widać..
Mam takie same przemyślenia jak Ty!O matko, to Ty też tam się maszWłaśnie z tym denerwowaniem, wiesz, że nie możesz i nie ma co bo nie jest warto... Ale czasem nie wychodzi, jak ma się do czynienia z bandą
Ja wzięłam wcześniej tylko na tydzień zwolnienie i rzeczywiście główny powód dla którego wróciłam, to żeby zastąpić koleżankę przez te dwa tygodnie. Chcialam w sumie dopiero od września i po prenatalnych pojsc na l4, ale mi sie plan na to zmienił
Pracodawcy powiedziałam w zeszłym tygodniu, bo już mu też kręciłam od 2 tyg, ze tu tydzien zwolnienie, w ciagu dnia wcześniej często zdarzalo sie, ze do lekarza musialam wyjść, więc zdecydowałam, że powiem jasno o co chodzi, żeby się nie czepiali, już nie pytali, żyć dali
I powiem Ci mój bezpośredni przełożony to super zareagował, ale drugi ten nad nim, to tak niby pogratulował, ale slyszalam, ze to takie bardziej wymuszone bylo i "grzecznościowe", dziwne teksty w ogole padaly w trakcie rozmowy... :/ Dlatego właśnie stwierdziłam, że to serio jest czas żeby myśleć tylko o sobie, dziecku, nie przejmować się praca i pójdę jak najszybciej w sierpniu na zwolnienie, bo chce mieć wolną głowę od zmartwień
![]()
Smerfetka94
Nie wiem czy nie przerzucę to na jutro@developerka i @Smerfetka94 razem czekamy do czwartkudobrze, ze mam wizyte o 10 bo czekanie caly dzien by mnie dobilo juz doszczetnie
Ja bede 6+5 w czwartek.
Myślicie ze 1 dzień zrobi różnice?
reklama
Gabi99
Zaangażowana w BB
Mnie też możesz dopisaćDzień dobry- ja tylko chce życzyć spokojnego dnia i samych cudownych nowin. Będę w przerwie w pracy czytać relacje z wizyt
1. Blanny o 10 ciąża 7+4
2. Oliwia. o 11 ciąża 8+1
3. smerfetka90 o 11 ciąża 6+4
4. Asjunia o 16.10 ciąża 7+4
5. sylwia210295 17.40 ciąża 7+5
6. Alanyaaa o 18 ciąża 6+6