reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
😱czemu dwa tygodnie?
Bo wszystko mamy spakowane i przewiezione do nowej chaty. Tzn zostawiłam sobie różne ciuchy, kilka koszulek jakieś sukienki 😂 ale to jakieś 5% mojej szafy... Kiedyś mnóstwo kupowałam. I teraz tydzień będę korzystać tylko z tej części, a potem po przeprowadzce też z tydzień zanim coś wypakujemy. W sumie może dłużej bo nie mamy na razie żadnej szafy i jeszcze nas na nią nie stać bo priorytetem będą drzwi 😂😂

Ja gdybym ich słuchała to do roku byłaby 6 razy 🤣🤣🤣
Ogólnie powinno się je robić minimum 3, jak dziecko się urodzi, potem jak siada i kolejne jak stoi, ale u mnie to czyste naciąganie na kasę było.
U mnie były 3 też jak ma raczkować i potem chodzić prywatnie jakoś nikt nie na więcej nie namawiał 😜

Mój też często ubrany w przypadkowe rzeczy 😂 zwłaszcza jak ma na sobie już jakieś body we wzorki/paski a trzeba do tego założyć cienkie spodenki, których praktycznie brak, więc dostaje to co jest, ja też teraz ubieram się w to co pod ręką jak wychodzimy, a nie ma czasu na strojenie 😂
To tylko ja mam tak zjechane 🤣🤣 jak już koszulkę ubrudzi, to go całego przebieram, w szafce też ma poukładane wg. Stylowek, A nie że koszulki, spodenki etc. Razem 🙈

No to wiadomo 😁 my do pediatry na NFZ to już nigdzie nie trzeba bez wyraźnej przyczyny 🤦
Ja też mam pediatrę na NFZ, ale w przychodni są specjalistyczne gabinety prywatne 😒

tylko te promki są jak już pora roku się zmienia 😂 ja do tej pory w Pinokiu kupowałam
ale teraz serio z bio bawełny albo bawełny kupiłam i nawet jakby miała wyrzucić za tydzień to i tak się opłaca 😜
oczywiście trzeba uważać na metki bo dużo jest takich 80% bawełny
Na stronie te promki są na wszystkie ubrania, tylko trzeba ok 1 w nocy kupić, serio sprawdź sobie.

Bo wszystko mamy spakowane i przewiezione do nowej chaty. Tzn zostawiłam sobie różne ciuchy, kilka koszulek jakieś sukienki 😂 ale to jakieś 5% mojej szafy... Kiedyś mnóstwo kupowałam. I teraz tydzień będę korzystać tylko z tej części, a potem po przeprowadzce też z tydzień zanim coś wypakujemy. W sumie może dłużej bo nie mamy na razie żadnej szafy i jeszcze nas na nią nie stać bo priorytetem będą drzwi 😂😂
Ale masz chatę już powoli i będzie i szafa 😜
łe ja to prawie nic w swojej nie mam wszystko prawie za małe nadal chudnę 😂jeszcze się zejdzie ale wywalę nic sobie nie kupuje
mam same narazie T-shirty i spodenki mój strój codzienny😂

oj jest 😂rampersy, bodziaki krótki i długi, piżamki, kaftaniki, skarpetki, spodenki, spodnie
pierze się ale zrobię fotę jak poprasuje 😜
To może ja tak nie widzę, bo w miarę regularnie tam kupuję i to co mi się podoba już mam 😁 ale spodenek i piżamek żadnych nie widziałam 🙁 ogólnie zauważyłam, że co Pepco to trochę inny towar i też dość często zmieniają modele.

Chyba jak na pierwszej wizycie jest wszystko ok, to potem już nie trzeba, bo u nas było ok i potem jeszcze dopytywałam pediatrę, czy później trzeba przyjść to mówiła, że nie.
U mnie wszystko było okej, u mojej siostry tez i znajomych i każdy ma tyle wizyt. Pierwsza wizyta kolo 6 tyg pozniej po miesiącu chyba, jak zacznie siadać i zacznie chodzic. Tak u nas wygląda

To tylko ja mam tak zjechane 🤣🤣 jak już koszulkę ubrudzi, to go całego przebieram, w szafce też ma poukładane wg. Stylowek, A nie że koszulki, spodenki etc. Razem 🙈

Ja też mam pediatrę na NFZ, ale w przychodni są specjalistyczne gabinety prywatne 😒

Na stronie te promki są na wszystkie ubrania, tylko trzeba ok 1 w nocy kupić, serio sprawdź sobie.
Nie, to ja mam trochę rzeczy od siostry używanych, sporo prezentowych od rodziny, to co sami kupujemy jak nam się spodoba i potem wychodzi, że bodziakow ma full, a spodenek brakuje, już nie nie mówiąc o tym, żeby jedno z drugim prasowało 😁

Jak masz pediatrę na NFZ to przecież skoro uważa, że potrzebna jest jakaś wizyta u specjalisty to powinna dać skierowanie na NFZ 😱

reklama
U nas na drzwi czekanie co najmniej 6 tyg masakra.

Do góry