reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Podaj przepis ja to wogole lubię paczki bez nadzienia takich i 5potrafie zjeść🤣zawsze w Auchanie kupowałam ale teraz to już dawno nie byłam bo mam daleko albo w Racibórzu albo w Żorach 😁
ostatni raz jadłam paczka w Poznaniu latem 2018 r w Starej pączkarni takie jeszcze ciepłe nie mogłam się zdecydować i wzięłam 3 smaki: morelowo-agrestowy, nutelle i budyń z kokosem😭😭😭😭 już tęsknię!

reklama
ostatni raz jadłam paczka w Poznaniu latem 2018 r w Starej pączkarni takie jeszcze ciepłe nie mogłam się zdecydować i wzięłam 3 smaki: morelowo-agrestowy, nutelle i budyń z kokosem😭😭😭😭 już tęsknię!
W Krakowie też mamy stara paczkarnie i nadzienie wiśniowe wygrywa życie... Słony karmel też spoko, ale jednak trochę zamula. Ja to bym mogła jeść i jeść i jeść... Czekam aż młody mocno zaśnie i idę po jakiś deserek 🙊

My już wyprowadzeni :D było sprzątane i było chrzczone po raz ostatni wieczorem 🤫 ale jesteśmy wykończeni. Ja z młodym na kilka dni do dziadków a facet pojechał już mieszkać w tym nowym pierdolniku, na razie bez podłóg nawet 😂

Oooo nigdy nie robiłam. Smazysz na smalcu czy na oleju? Masz sprawdzony przepis?
Ja już kilka razy robiłam i zawsze chyba korzystałam z przepisu Tomasza Klimczaka z YT (to taki cukiernik), a teraz z kwestii smaku robiłam. Przepis pewnie taki sam, ale tutaj pączki są wykrajane szklanką, a ja zawsze się męczyłam i każdego ręcznie "kulałam" 🤦 więc teraz o wiele szybciej zrobiłam, tyle, że bardziej się bawiłam ze smażeniem, bo po 2 tylko smażyłam i faktycznie pilnowałam czasu i temeratury, ale za to wyszły idealne 😋
Co do smażenia to różnie, kiedyś raczej na smalcu, teraz na rzepakowym 😉 smażyłam 😉
Edit: czasu pilnowałam ustalonego przez siebie "na oko", bo te 2 minuty co tam podali to trochę za krótko było 😂

Ostatnia edycja:
Podaj przepis ja to wogole lubię paczki bez nadzienia takich i 5potrafie zjeść🤣zawsze w Auchanie kupowałam ale teraz to już dawno nie byłam bo mam daleko albo w Racibórzu albo w Żorach 😁
Z kwestii smaku robiłam 😉 ja jestem wybredna i z kupnych żadne mi jakoś super nie smakują, więc rzadko jem, a kiedyś w to w ogóle nie lubiłam pączków 😂🙈 ale takie domowe, jeszcze cieplutkie to bajka 😋

Ja pierwszy raz w Starej Pączkarni kupiłam pączka o smaku wiśnia ser w Toruniu (wtedy to chyba nawet w Poznaniu nie mieliśmy tej cukierni) i się zakochałam, a później jakoś tak ta Stara Pączkarnia przestała mi smakować, bo tłuste i się odbijają i nigdy już nie dostałam smaku wiśnia ser 🙁

reklama
W ogóle dzisiaj wjechał u nas brokuł i chyba smakował 😁 chociaż tak dziwnie się zachowywał, bo niby się wzdrygał, ale coś tam zjadł i nie wypluwał 🤷 za pierwszym razem to nawet buzię szeroko otwierał 😱 Za to tatuś pół brokuła na talerzu zostawił 👿

(tak wiem, że nie powinno się karmić w foteliku, ale jak na moje to to samo co bujaczek, a takiego nie posiadam, byłam w domu sama, więc innej opcji nie było 😁)

Załączniki

• Screenshot_2021-07-31-21-52-23-734_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-07-31-21-52-23-734_com.miui.gallery.jpg
    345,2 KB · Wyświetleń: 87
Do góry