reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Moja mama mi kupiła dwie pieluchy wielorazowe i 10 wkładów na początku jak mała się urodziła, żebym sobie sprawdziła jak mi będzie lepiej. No i pierwszy raz spróbowałam 2 tygodnie temu. Wiedziałam w sumie od początku, że u mnie się to nie sprawdzi, bo to dla mnie dodatkowa robota. Więc po jednym wkładzie, gdzie akurat kupe zrobiła haha więcej nie założyłam 😅 No wiecie, jednorazowy to wyrzucasz do kosza i zakładasz nowy a tutaj pinkolenie się, że najpierw trzeba tą kupę zmyć, umyć mydelkiem galasowym i dać do wysuszenia. No nie, to nie dla mnie 😅
yyy to tak zapytam jak zrobi kupię w pampersa to nie wyrzucasz kupy do wc?

reklama
kurde ja to nadal się boję przykrywać czymkolwiek na noc koniecznie śpiworek zakładam a teaz na wakacjach mały śpi z nami i nie ma śpiworka nie ma monitora pierwsza i druga nic była masakra oboje z Mężem nie spaliśmy a teraz spoko śpimy wszyscy łóżko 2/2 i się wysypiamy 🤪

urodził się 12 luty piątek 36 tc moje cudo tak się spieszyło że przebił worek😍 a czemu pytasz?
No ja się tam nie boję, bo mam czujny sen i co jakiś czas spoglądam na małą a teraz jak w sumie lato to tylko jak już to nóżki jej przykrywam, więc nie ma opcji by dała kocyk do góry 😜
A tak pytałam z ciekawości, bo nie pamiętałam 😁 bo moja koleżanka w grudniu też urodziła wczesniaka córkę, też w 36 tygodniu, więc w sumie taki późny wcześniak 😁

Że co?????? Mój ma luźne kupy to mam to łyżką zeskrobać i wrzucić do toalety czy jak???😜
Hahahaha, ale się uśmiałam 😂😂🤣🤣🤣 no właśnie czytam i takie what the fucka, o co chodzi? 😂 No moja też ma luźne kupy, więc no hmm, nie bardzo 😂😂

Chhba, że @Vanes napisała to w żartobliwy sposób, bo napisałam, że trzeba zmyć kupę potem umyć ją mydłem i wysuszyć 😅 nie wiem. Ale nawet jakby robiła klocki to zamknę pampersa i wyrzucę 😅

No ja się tam nie boję, bo mam czujny sen i co jakiś czas spoglądam na małą a teraz jak w sumie lato to tylko jak już to nóżki jej przykrywam, więc nie ma opcji by dała kocyk do góry 😜
A tak pytałam z ciekawości, bo nie pamiętałam 😁 bo moja koleżanka w grudniu też urodziła wczesniaka córkę, też w 36 tygodniu, więc w sumie taki późny wcześniak 😁
Ja też mojego nakrywam kocem , kołderką jak były chłodniejsze dni to spał w śpiworku ale teraz za gorąco było, też jakoś nie mam z tego powodu stresa.

Hahahaha, ale się uśmiałam 😂😂🤣🤣🤣 no właśnie czytam i takie what the fucka, o co chodzi? 😂 No moja też ma luźne kupy, więc no hmm, nie bardzo 😂😂

Chhba, że @Vanes napisała to w żartobliwy sposób, bo napisałam, że trzeba zmyć kupę potem umyć ją mydłem i wysuszyć 😅 nie wiem. Ale nawet jakby robiła klocki to zamknę pampersa i wyrzucę 😅
Mam taką nadzieję 😂😂😂ale wyobraziłam to sobie to tak na gorąco, jak to robię 😂😂😂

Akurat to wszystko robię to fakt, i mała się śmieje na psik psik. Ale czasem czuje się beznadziejnie że odkładam ją do łóżeczka, daje zabawkę i muszę coś zrobić w mieszkaniu i z tym mi źle.
Każda z nas tak robi i to niestety jest częste zjawisko bo jednak trzeba posprzątać i ugotować. Ale sam fakt że jesteśmy z dzieckiem mówimy do niego jeta dla niego najważniejsze🙂i dzidziuś kocha nas bezgranicznie 🙂
U nas od dwóch dni przed spaniem awantura, wypłacze się i idzie spać, ryk jest nawet u mnie na rękach i nie wiem o co mu chodzi czy za bardzo już jest zmęczony czy co😅
myśle że za bardzo zmęczony jest u nas tez tak jest jak przegapie porę spania
sprawdzałam i nadal nic tylko dziąsła opuchnięte.
u nas też jeszcze nie ma , ale ślini się strsznieee mam nadzieje że ten pierwszy ząbek już niedługo 🙂
Jestem ♋rakiem♋ z piątego lipca 😉
ja tez rak 29 czerwca 🙂
No oby 😅 teraz jest 19:30 i właśnie zasnela. Ciekawe czy będzie mnie dziś ciągle wołać o cycka wieczorem. I o której jutro wstanie 😁
u mnie ze spaniem to super 🙂w dalszym ciągu kładzie się o 20-21 i śpi do 7.00-8.00🙂w dzień tez dobrze sypia 🙂

nie no wytrzeć papierem i wyrzucić😜 jedno do wc drugie do odpadów mieszanych 😜
Serio? Mam się bawić i kupę luźna z pampersa wycierać papierem i wyrzucać do WC? Pierwsze słyszę 😅 my mamy jeden kosz pod kranem i jak mała narobi to zamykam szczelnie pampersa i wyrzucam 😁 a kosz i tak codziennie wyrzucany jest bo się zdąży napełnić 😅

reklama
no właśnie w poradni neantologicznej powiedzieli nam że najgorzej to późny wcześniak bo wszyscy to się znają na skrajnych wcześniakach bo zazwyczaj trzeba je ratować a takie to do niedawna były traktowane tak pomacoszemu☹️

Do góry