reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Wiesz ja też nie czuję się brudasem😅😉😉i też piorę wedle potrzeb, u każdego inaczej 😉 ale mój prawie wogole nie ulewa. I mam też jedno dziecko ale pamiętam jak nas było 7 w domu bo mieszkaliśmy z dziadkami to było tego sporo😅
Ofkors, może mnie źle zrozumiałaś 🙈🙈🤣 ja piorę tak, bo tak mi źle jak to robię rzadziej, mój mąż z kolei ma 9 rodzeństwa i tam prali pościele maksymalnie raz w miesiącu. Przysięgam, jak przyjeżdżałam na noc do mojego wtedy jeszcze chłopaka to rzygać mi się chciało. Białe prześcieradło żółto szare, śmierdząca pościel, masakra. Od tej pory chyba traumę mam 🙈🤣🤣

reklama
Ofkors, może mnie źle zrozumiałaś 🙈🙈🤣 ja piorę tak, bo tak mi źle jak to robię rzadziej, mój mąż z kolei ma 9 rodzeństwa i tam prali pościele maksymalnie raz w miesiącu. Przysięgam, jak przyjeżdżałam na noc do mojego wtedy jeszcze chłopaka to rzygać mi się chciało. Białe prześcieradło żółto szare, śmierdząca pościel, masakra. Od tej pory chyba traumę mam 🙈🤣🤣
o ja współczuję 😂 ja najbardziej nie lubię jeździć do starszych ludzi starszych w domu w jakiś tam dziwny zapaszek jest🤨☹️

Ja mam tyle ubranek że 😱 w sobotę zawsze dzień piorący wszystko leci wyłącznie z pościelą no i wszystko nawet nasze rzeczy w dzidziusiu 😜 małemu zaraz krostki wyskakiwały jak spał w naszej pościeli a teraz nic 🤪
Ja piorę w "normalnych" proszkach nasze ciuchy, ale jeśli chociaż jedna rzecz jest dzieciowa plus cała pościel, to piorę w domolu dla dzieci.

W pościeli się pocimy, zostawiamy fragmenty skóry, młoda pakuje mi się co i rusz z girami jak wcześniej z malutką się kładę (lata na boso, ja zresztą też). No i mi po tygodniu pościel po prostu nie pachnie już. Kiedyś zmieniałam co 2 tygodnie.
A poduszki i koldry piorę minimum 2x do roku, w tyn koniecznie raz najpóźniej do września, żeby wszystko w słońcu wybielić jeszcze, a minimum raz w roku pokrowiec na materac, mimo, że przykryty podkładem z pulem. Nie wydaje mi się, żebym miała fisia 🙈🙈🙈
Nie, żebym była tytanem sprzątania, daleko mi do tego.
Młodej ciuchy zakładam raz, bo się przeokrutnie ślini i jeszcze jej się ulewa.
Haha spoko rozumiem😃😉 mojego (kiedyś )chłopaka matka kupiła mi piżame z takiego sztucznego materiału w którym szło się ugotować i u nich w niej spałam,😅 od tego czasu ze zdwojoną siłą nienawidzę takich rzeczy😂😂😂

Ja mam tyle ubranek że 😱 w sobotę zawsze dzień piorący wszystko leci wyłącznie z pościelą no i wszystko nawet nasze rzeczy w dzidziusiu 😜 małemu zaraz krostki wyskakiwały jak spał w naszej pościeli a teraz nic 🤪
No właśnie też piorę ostatnio nasza pościel w dziecięcym płynie bo faktycznie coś na buzi wychodzi jak się dla dorosłych wypierze.

Haha spoko rozumiem😃😉 mojego (kiedyś )chłopaka matka kupiła mi piżame z takiego sztucznego materiału w którym szło się ugotować i u nich w niej spałam,😅 od tego czasu ze zdwojoną siłą nienawidzę takich rzeczy😂😂😂
Rozumiem to doskonałe. Piżama jak i bielizna to tylko bawełna. Ciuchy też tylko bawełna. Zaraz w sztucznym czuje ze sie pocę i śmierdzę.

Dziewczyny robie mały eksperyment na własnyn dziecku 😂 próbuje nauczyć synka zasypiania bez mojej pomocy. Daję mu do buzi smoczek, układam przytulankę tak jak lubi i siadam obok łóżeczka, odwracam głowe. Jak potrzebuje to poprawiam smoczek i przytulanke i znów siadam obok. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Edit: Zasnął! Musiałam co prawda podać palec do trzymania, ale obyło sie bez ciaglego trzymania palcem smoczka, ręką przytulanki i robienia "cisisisi" 😁 mały sukces.
My też tak zasypiamy 🙂ważne żeby od początku uczyć tak zasypiać nie będziemy potem miały problemow 🙂gratulacje
wszystko w swoim czasie my właśnie olaliśmy fizjo i jedziemy na wakacje już jedne odwołaliśmy na te jedziemy!
Walczyliśmy z asymetrią na prawą stronę to jak zaczął lewej używać to teraz wszystko lewa robi 😕 obroty z i na brzuch a prawej używa tylko jak matka przypomni🤨
to teraz mam wymyśliła ze skraca sobie bok lewy i się przekręca przez co ułożenie miednicy i barków jest obnizone co może skutkować wadą postawy 🤬
Coraz bardziej się przekonuje że to jest wszystko Pic na wodę i żeby na dziecku nic nie wymuszać
Ćwiczymy sami symetria na prawa strone i na lewą zobaczymy co wyjdzie i zmieniam fizjo bo ta serio mnie wk....😡
moja mała tez cały czas obraca się w jedna stronę za nic nie chce w drugą mimo że jej pomagam
A ja zostawiam wszystko do drugiego dziecka, o ile będzie dziewczynka 😁
Ale schować to musimy u teściów na strychu 😁
My też zostawiamy wszystko dla drugiego dziecka 🙂

reklama
Ja też mojego nakrywam kocem , kołderką jak były chłodniejsze dni to spał w śpiworku ale teraz za gorąco było, też jakoś nie mam z tego powodu stresa.
Ja tez małą przykrywam kocykiem i nie boje się że coś się stanie. Mam wrażenie że ona już wie o co chodzi o że nic się nie stanie

Do góry