reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Co dawałaś? Ja dziś z gruszką do mojej wyskoczyłam ale zmiażdżyła wszystko w łapkach i nie wiedziała że do buzi trzeba 😂
Buraka, marchewkę i ziemniaka 🙈🙈
Jak ona to ssała, ugryźć nie umiała, ale do pyszczydła wciskała na maksa 🙈 a jak udało jej się kawałek dziąsłami "odgryźć" to była w szoku strasznym. Ale próba z łyżeczką nadal nieudana. Ona nie chce z łyżeczki w ogóle jeść.

reklama
Umarłam 😂😂😂😂 nie no my paliliśmy rurki takie jakiś krzaków za dzieciaka i wielce że palimy fajki 😂😂 ja zaczęłam palić przez głupotę i dobrze ze pozbyłam się tego nałogu.
Ja z koleżanką też palilysmy za dzieciaka takie słomki suchej trawy🤣, trochę pooalalsm na pierwszym roku studiów i od tamtej pory nic, nie pociąga mnie to.
A jeżeli chodzi o alkohol to winko półwytrawne ewentualnie drink, czystej wódki nie lubię, a piwko szokiem latem bardzo mi smakuje.

Tak wygląda moje dziecko po swoim pierwszym solidnym blw 🙈🙈🤣🤣 o podłogę nie pytajcie 🤣
nie odłączny element przy rozszerzaniu diety ja dzisiaj przebierałam 3 razy 😂
my zaczynamy jutro blw mam pewność już że siedzi więc zaczynamy kiedyś trzeba a pomiędzy 7-10 najlepszy okres na naukę połykania, gryzienia.
jak nie chce Ci sprzątać to kup mate pod krzesełko a jak nie to przywitał nowego członka rodziny który na 100%pomoże Ci sprzątać 😜 psa albo kota 😂😂😂

edit piękna jak zwykle 🥰i jak pod kolor jedzenia ją ubrałaś Ty to jednak masz patenty 😜

Jak ona to ssała, ugryźć nie umiała, ale do pyszczydła wciskała na maksa 🙈 a jak udało jej się kawałek dziąsłami "odgryźć" to była w szoku strasznym. Ale próba z łyżeczką nadal nieudana. Ona nie chce z łyżeczki w ogóle jeść.
Słuchaj a robiłaś jej na parze warzywka? Ona widocznie lubi konkretnie 😀 ja będę powoli też juz wdrażać blw.

my zaczynamy jutro blw mam pewność już że siedzi więc zaczynamy kiedyś trzeba a pomiędzy 7-10 najlepszy okres na naukę połykania, gryzienia.
jak nie chce Ci sprzątać to kup mate pod krzesełko a jak nie to przywitał nowego członka rodziny który na 100%pomoże Ci sprzątać 😜 psa albo kota 😂😂😂

edit piękna jak zwykle 🥰i jak pod kolor jedzenia ją ubrałaś Ty to jednak masz patenty 😜
U nas pies to przy posiłku standardowo siedzi 😃 a przy BLW psi i-robot będzie z chęcią wymiatał 😂

O tak tak, ta wódeczka owszem bardzo dobra. Czekam na drineczka z wódeczki, jeszcze trochę 🙃🙃 mąż wtedy przejmie córkę na cały wieczór i noc, a ja z przyjaciółką idziemy w tango. Pewnie po jednym drinku umrzemy ale co tam. 🙃
Jeny, ja też już mam takie smaka się napić 😍 ostatnio piłam 10 lipca 2020, byłam już w ciąży, ale jeszcze nie widziałam o tym, choć podejrzewałam, że mogę być, a dwa dni później zrobiłam test ❤️
To teraz może zmroże krew w żyłach, ja wódkę tylko zapijam wodą 🙈 bardzo dobra metoda by czuć się dobrze na drugi dzień.
O matko, najgorsza opcja 😱 To ja teraz w życiu bym nie popiła wódki wodą. Jeden jedyny raz popijałam wódkę wodą, jak byłam już mega wstawiona i nie było popity to z przyjaciółką i kumplami popijaliśmy wodą 🙈
Eee nie wszystko dla ludzi 🤪 ale nie dla mnie!
ja pije tylko whisky czystą najbardziej irlandzką czeka na mnie taka 18-letnia ale zarezerwowaliśmy jak młody się wyprowadzi 😂

edit dodam że smaku, zapachu piwska też nie znoszę 🤮 a winko to tylko jakieś argentyńskie, chilijskie albo portugalskie ahh marzy mi się 😎
Ja z alkoholu najbardziej kocham wino białe słodkie ❤️ I nie mogę się doczekać kiedy się go napije ahhh 😍 Ewentualnie półsłodkie. Ale uwielbiam też różowe 🙂
Wódkę zawsze piłam albo w drinkach ale najczęściej z kieliszka, żeby się szybciej nawalić 😂 ( Byłam typem imprezowiczki za "młodu", także odkąd skończyłam 17 lat zaczęłam imprezować ze znajomymi, jeździliśmy na dyskoteki do Energy2000, Onyx, Spiż itp itd, jakieś domówki, działki). Ale nadal na weselach czy jakiś rodzinnych imprezach co jakiś czas poszedł kieliszek, oczywiście obowiązkowo z popitą, bez tego nie napije się w życiu 😅 A tak to drinki sobie robię 😉 Co do piwa, nie cierpię normalnego piwa, natomiast normalne piwo z sokiem uwielbiam 😄 Nie lubię piw smakowych, tych radlerow itd.. Aha no i whisky nie cierpię 🥴😜
I wytrzymała? Moja starsza przez pierwsze 1.5 roku ba założenie czegoś na włosy reagowała płaczem. Teraz potrafi przytargać nie wiem skąd 20 spinek i kazać sobie je wpinać we włosy 😂
Ona na razie jeszcze nie wie, że coś tam ma na głowie 😅
Ja nie znoszę fajek i jak ktoś jest w moim otoczeniu to uciekam, nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi się dzieckiem zajmował kto pali a jak widzę opiekunki albo matki w parku w jednym ręku papieros w drugim dziecko to krew mnie zalewa 😡wiem straszne dyskryminacja jak nic🙄
Ja mam dokładnie to samo. Nie cierpię zapachu fajek, robi mi się od razu niedobrze i nie umiem przebywać w pomieszczeniu gdzie się pali... Sama jakbym teraz na trzeźwo zapaliła to bym chyba 🤮
Natomiast kiedyś w gimnazjum normalnie czasem se podpalałam z pierwszą moja miłością mając 15-16 lat jedna fajkę na 1-2 dni 😅 Ale potem już na trzeźwo fajki nie chwyciłam i tylko na imprezach sobie paliłam. Do dziś mam tak, że na imprezie sobie zapale 2 fajki ( koniecznie po alko, co by nie czuć za bardzo tego, że palę i trochę znieczulić smak i zapach 🤣). No i podkreślę, że nawet po pijanemu nie zapale zwykłej fajki, musi być obowiązkowo miętowa 🤣 Także zawsze z narzeczonym kupujemy LM Forward te mietowe z clickiem i na imprezkę zabieramy 😁
Patii26, a pamiętasz który wskaźnik świadczy o alergii?
Mam kilka badań krwii Melanii popatrzyłabym sobie.
Po czterech dniach od wystąpienia tych czerwonych swędzących policzków mała jest dziś wreszcie gładka.
Tylko.na mleku moim była, a ja dodatkowo też dieta bez potencjalnych alergenów. Poczekam jeszcze i od poniedziałku od nowa będę karmić stałymi, teraz już robiąc notatki co i kiedy daję.
Ehhh, drugie dziecko też alergik, my z mężem też. Wiem jaka droga mnie czeka 😒
Wiesz co, nie wiem, który jest odpowiedzialny za alergie, nie miałam czasu poczytać o tym, ale widzę, że @Vaness dodala fjany artykuł to poczytam go sobie, a jak będę miała czas na dniach to Ci napisze 🙂
Hehe my cwaniary bo karmimy butelką....🤣
No właśnie, Wy to karminie butlą, a my to musimy się powstrzymać aż skończymy karmić 😅 Na pewno do roku chce karmić, więc jeszcze z alko sobie poczekam 😉 Jedynie co pije to piwo Żywiec 0,0% z sokiem 😍

Jakby to powiedzieć... dwa psy i dwa koty na stanie, ale akurat jestem u mamy. Mnie sprzątanie na kafelkach nie przeszkadza 🤪

Słuchaj a robiłaś jej na parze warzywka? Ona widocznie lubi konkretnie 😀 ja będę powoli też juz wdrażać blw.
Tak, na parze były zrobione, mam jeszcze na jutro.

reklama
U nas to samo🙄, tyle że my pół roku konczymy w ndz :), więc pewnie za jakiś czas oswoi się z łyżką 😉. Ogólnie jak jemy to patrzy na nas jakby miała jakąś glodowke 🙈😁😁. A jak chce jej dac skosztowac to nagle bleee🤷‍♀️. Wczoraj sukces bo marchew i ziemniak super wszedł, a dziś powtórka, która okazała się porażką. Tyle płaczu w stylu " kobieto dlaczego mi to dałaś " 😅

Do góry