reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

🙉 O Matko, jakie sprawne już Wasze smyki.
Czytam z otwartą gębą 😲
Moja nie siedzi jeszcze nawet z podparciem.

Całą ciążę prosiłam o spokojne dziecko, bo jednego "szatana" już miałam. No i się doczekałam 😅

"Uważaj o czym marzysz" 🤣
daj spokój nie ma co porównywać a i lekarz nie jasnowidz Ci nie powie 🤪u mnie siedzenie było w przeciągu kilkudziesięciu godzin a miał jeszcze długo nie siedzieć 😜potem czworakowanie to samo 😜 a teraz wstawanie neurolog oceniła że najwcześniej po 1 rż😂
oczywiście wolałabym żeby wstał po 1-1.5 bo to lepiej dla kregoslupa i stawów no ale co zrobię nie wymuszam🤷🏻‍♀️
czasem jest też podobno tak że dziecko próbuje e jednym tygodniu czegoś i zapomina i przypomina sobie za jakiś czas na to też liczę 🤔

reklama
A który ząbek Nastce wychodzi?
Rozmawiałyśmy, że to już ostatni dzwonek na zęby, książkowo do 8 miesiąca powinny wyjść.
Czy coś mylimy?
4 tygodnie to jeszcze sporo czasu dla takich maluchów. Liczę, że się jednak wyrobi 🙂
z dnia na dzień mogą być 😂
urodzone o czasie 5-10 ms ż
nie urodzone o czasie 😂 6-11 ms ż
jak ma rok i nie ma to do speca trzeba iść 🤪

ee no to super 👍 ja jeszcze robiłam tak że zaparzałam rumianek i moczyłam pieluchę i masowałam dziąsełka
+?koniecznie gryzaki schłodzone pomagało
jak wychodziły górne już tak kolorowo nie było ale nie chciałam przeciwbolowego podawać bo działa na cały organizm wiadomo 🙄i zakupiłam bobodent 7 zł maść bierze się ziarenko grochu i smaruje dziąsła ale najlepiej na noc i nie przed jedzeniem bo zawiera lidokaina która znieczula pomogło
narazie zębów dalszych brak więc względny spokój 😂
Niestety chyba nie da się uniknąć tych maści, pomimo że zawierają Lidokainę (w dużej ilości może bardzo zaszkodzić dziecku). My musieliśmy bobodentem smarować na górne wędzidełko jak miała podcięte laserowo

IMG_20211005_084237.jpg
a to moja malutka bezzebna zadowolona, że ma inną perspektywę świata 😉

Ostatnia edycja:
Myślę że przedstawiasz zupełne skrajności co innego zabezpieczenie schodów żeby dziecko nie spadł z wysokości a co innego odkładanie dziecka do kojca jak ma dyspozycji 100 m2 podłogi płaskiej w mieszkaniu😜
mamy szczęście, że mamy jednego maluszka i możemy poświęcić czas tylko jemu, do tego mamy ciepłą wodę i ogrzewanie i jeszcze te wszystkie gotowe obiadki, deserki. nie pomyślałyśmy o sytuacji gdzie są bliźniaki:o albo kobieta na gospodarstwie. to dopiero jest hardcore

Niestety chyba nie da się uniknąć tych maści, pomimo że zawierają Lidokainę (w dużej ilości może bardzo zaszkodzić dziecku). My musieliśmy bobodentem smarować na górne wędzidełko jak miała podcięte laserowo
ja nie używałam wcześniej ale wyczytałam że będzie najlepszy miałam obiekcje do lidokaina ale przemawia do mnie to że działa miejscowo i że musiałby zjeść cała tubkę żeby zaszkodziło także stwierdziłam żeby się nie męczył. no u nad z górnymi to mylą masakra poliki czerwone, oczy zaczerwienione, temp brak i nic nie dał sobotę wsadzić do buzi nawet butli ze smoczkiem 🙄

reklama
200 ml wody, 100 ml octu, 100 ml wódki, 10 kropel olejku lawendowego.
To nie mój przepis ale mam zapisany😉
Ja przymierzam się do zakupu mopa parowego.
proponuje sprawdzić najpierw na kawałku panela czy się nie odbarwia.
ja tym płynem czyszczę łazienki, podłogi z paneli nie myłam nim

Do góry