reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Tak, też czytałam właśnie, że często matki idą od razu na dietę bez nabiału itp, bo myślą, że od razu alergia na bmk, a tu się może okazać, że to wgl z czegoś innego i, że najpierw spróbować innych sposobów a potem dietę.
Tak, u mnie tak było. Jak Melania miała 3 tyg to dostała krostek na twarzy. Od razu sugestia o diecie. Niepotrzebnie na niej byłam wtedy, bo krostki zeszły po odpowiedniej pielęgnacji, takiej jak dla ŁZS. I było z nią dobrze przez kilka miesięcy. Przy rozszerzaniu przeszłam na tę dietę, aby wyeliminować wszystkie potencjalne alergeny.

reklama
Oby pomogło ale Niestety ale nie jest to takie oczywiste bo koleżanka po kolei eliminowała nabiał i inne alergizujące rzeczy że swojej diety a problem ciagle był potem zaczęła walczyć z roztoczami i kurzem i też d.....aż w końcu jak dziecko miało rok problem się zmniejszał aż w końcu znikł.
U syna tak było też, jaki 3 latek już był prześliczny, opisywałam już to, ale alergikiem został, jak czajo, się teraz odczula szczepionkami.

Tak, u mnie tak było. Jak Melania miała 3 tyg to dostała krostek na twarzy. Od razu sugestia o diecie. Niepotrzebnie na niej byłam wtedy, bo krostki zeszły po odpowiedniej pielęgnacji, takiej jak dla ŁZS. I było z nią dobrze przez kilka miesięcy. Przy rozszerzaniu przeszłam na tę dietę, aby wyeliminować wszystkie potencjalne alergeny.
I nadal nie zeszło, mimo diety no nie?

dobre!😁

ja teraz uczę, że jak zbliża się do czegoś i uderzy głową to będzie ała...😂dzisiaj dwa razy rano uderzył w szafę głową ja powisiałam za trzecim to popatrzył na mnie zawrócił i poszedł w drugą stronę 🤣
dzisiaj małemu pokazywałam jak robię kawę w ekspresie to było tylko łoł...a jak woda leciała to śmiech i potem kawa znowu śmiech,
to jest tak zabawne i słodkie, uczysz drugiego człowieka totalnych podstaw😍
U nas jak robie kawę w ekspresie jest zdziwienie na dźwięki spieniacza do mleka 😂😂 zresztą my mamy dość głośny ekspres że czekam z kawą jak np młoda ma drzemkę by jej nie obudzić.
Ja już nie komentuje jak się gdzieś uderzy, bo milion razy dziennie robi to w łóżeczku. Dopóki nie płacze to się zaraz otrząśnie i dalej robi swoje 😂

Ta dieta eliminacyjna mleka krowiego jest do ogarnięcia. Jest sporo zamienników: napój owsiany sojowy migdałowy....
Trzeba tylko piec i gotować samemu, bo w gotowych produktach, tak, w bardzo wielu jest.
I suplementować wapń.
Sera żółtego nie umiem zastąpić, takiego jak na pizzy 😒
Dla dziecka można zrobić dużo, byleby wiedzieć co to za składnik dokładnie uczula.
Jak na razie też nie mam pewności co.
No ja mam problem z serami (poza pleśniowymi). To w sumie moja podstawa żywienia obok strączków, bo jem bardzo mało mięsa. Ale i tak gorszy byłby dla mnie brak kawy z mlekiem. Żadne napoje owsiane, migdałowe, kokosowe czy sojowe nie są w stanie zastąpić mi mleka w kawie. Chętnie ich użyję do zrobienia naleśników, ugotowania płatków owsianych czy zrobienia puddingu chia, ale kawa musi być z mlekiem. Nie wiem, czy byłabym w stanie się poświęcić aż tak bardzo 🙈🙈
Z kolei jogurty kokosowe uwielbiam. Są dużo smaczniejsze niż zwykłe ,😁

No ja mam problem z serami (poza pleśniowymi). To w sumie moja podstawa żywienia obok strączków, bo jem bardzo mało mięsa. Ale i tak gorszy byłby dla mnie brak kawy z mlekiem. Żadne napoje owsiane, migdałowe, kokosowe czy sojowe nie są w stanie zastąpić mi mleka w kawie. Chętnie ich użyję do zrobienia naleśników, ugotowania płatków owsianych czy zrobienia puddingu chia, ale kawa musi być z mlekiem. Nie wiem, czy byłabym w stanie się poświęcić aż tak bardzo 🙈🙈
Potwierdzam te jogurty są mega dobre lub w biedrze można kupić jogurty owsiane, też dobre.

Ta dieta eliminacyjna mleka krowiego jest do ogarnięcia. Jest sporo zamienników: napój owsiany sojowy migdałowy....
Trzeba tylko piec i gotować samemu, bo w gotowych produktach, tak, w bardzo wielu jest.
I suplementować wapń.
Sera żółtego nie umiem zastąpić, takiego jak na pizzy 😒
Dla dziecka można zrobić dużo, byleby wiedzieć co to za składnik dokładnie uczula.
Jak na razie też nie mam pewności co.
z serów polecam Violife (często w biedronce są) albo Vemondo z Lidla (tylko nie zawsze jest 😜)

No ale to zaczęło się pojawiać dopiero jak zaczęliśmy rozszerzać dietę. Wcześniej też jadłam nabial i nic nie miała, więc myślałam, że to nie przez to. Marchewkę odstawiłam jej z diety to Wysypka nadal była, odstawiłam dynie, nadal jest.
Może faktycznie spróbuję ten nabiał wyeliminować..
jak jakaś wcześniej to raczej nie to 🙄
Objawy uczulenia na marchewkę są też częstsze u osób, które są uczulone na jabłko, pszenicę i pomidory.
poczytaj u nas na baby boom https://www.babyboom.pl/niemowleta/alergie-u-dzieci/alergia-na-marchew
bo może to być też Pasternak jest powiązany z marchwią 🙄

reklama
Tak, cappuccino ze zwykłym mlekiem, tak tęsknię.
Wiem, że to chwilowo więc wytrzymam.

Do góry