reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja mam jedną mufkę z lumpa taką ciepłą puchatą, jakąś nawet firmową ponoć 😂😂 a drugą minky bawełna od kogoś z neta, myślę, że jeśli taką byś brała, to większość babeczek szyjących takie akcesoria Ci się sprawdzi. PS: Dobrze, że mi przypomniałaś, wyciągnę sobie tę puchatą mufkę na wierzch.
ok.to popatrze jeszcze.
a taka jedna na dwie ręce lepsza będzie? - tu zastanawia mnie rozstawienie dłoni, czy czasem nie jest za blisko. czy może dwie rękawice osobno?

reklama
Dziewczyny, czy wykorzystałyście już bon turystyczny naszych dzieci?
Ja jeszcze nie.
Nie wiem za bardzo jak to zrobić, na weekend do spa bym się wybrała ☺
Syn był na obozie to wykorzystał, a Melania nie. Pewnie nam to przepadnie.
Jak u Was?
moi starsi mieli teraz we wrześniu wycieczki klasowe to akurat ich bony wykorzystaliśmy, bo tak to musiałabym ponad tysiaka z pensji uszczuplić. na małą jeszcze został ale nie wiem czy go zdążymy wykorzystać

nie jestem na bieżąco z zagadnieniem alergii ale z tego co pamiętam to azs jest często u dzieci o bardzo jasnej cerze, jasnych włosach, brwiach, piegach. ja i mąż nie mieliśmy/ nie mamy azs a córka miała, ale ja jestem alergikiem na prawie wszystkie wziewne i to wystarczy, żeby dziecko odziedziczyło skłonności. i jak już pisałam kiedyś to miała też łzs - a ja myślałam, że to ciemieniucha, bo to bardzo podobnie wygląda. więc może mieć i to i to:( ale diagnozę stawia lekarz
No u nas się zgadza, mój narzeczony ma bardzo jasna karnacje, blondyn, jasne brwi i rzęsy i ma AZS, Nelka tez ma bardzo jasna cerę, bladzioszek taki (bwszyscyvpo urodzeniu mówili, że bardzo blada cera, ale spojrzeli na mnie to wiedzieli po kim, bo ja też jasna karnacja), a włoski jej się robią blond po tatusiu.

Odnośnie alergii, tak właśnie Nelka wygląda. Teraz jeszcze złagodzone, ale jak nie posmaruje maścią ze sterydem to ma bardziej czerwone.
IMG_20211010_100408.jpg
IMG_20211010_100441.jpg
IMG_20211010_100548.jpg
IMG_20211010_100614.jpg

Ostatnia edycja:
Jak u Was z zasypianiem wieczornym . W dzień jest super zasypia bez problemu a w nocy kręci się i wierci i nie chce usnąć . Macie jakieś sprawdzone sposoby?
zasypianie i sen u malucha to taka sinusoida i chyba najlepszy sposobem jest rytm dnia i wieczora. układ nerwowy nie jest jeszcze w pełni wykształcony, maluch przetwarza wieczorem i w nocy to co działo się w ciągu dnia. moja też raz zasypia bez problemu a raz wierci się, kopie, przekręca. dla mnie ważna też jest konsekwencja - teraz pora na drzemkę i nawet jeśli nie chce zasnąć i "woła" to przyjdę, przytulę, ucałuję, mówię, że czas odpocząć i odkładam ją. na początku takie wołanie trwało nawet z pół h, ale teraz już tylko max raz przychodzę

reklama
ok.to popatrze jeszcze.
a taka jedna na dwie ręce lepsza będzie? - tu zastanawia mnie rozstawienie dłoni, czy czasem nie jest za blisko. czy może dwie rękawice osobno?
Szczerze ja wolę pojedynczą na obie ręce, dodatkowo się dłonie o siebie ogrzewają. Ale co do tego, które lepsze, to zależy od użytkownika.

Odnośnie alergii, tak właśnie Nelka wygląda. Teraz jeszcze złagodzone, ale jak nie posmaruje maścią ze sterydem to ma bardziej czerwone.
Zobacz załącznik 1325156Zobacz załącznik 1325157Zobacz załącznik 1325158Zobacz załącznik 1325159
O rany, biedulka!!

Do góry