reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witajcie :happy:

Chciałabym jutro iść kupić ten wózek i dalej nie wiem.... nic mi nie pomogło czytanie w necie opini... Waham się między Coneco traffic i Espiro jet... Wizualnie i wagowo bardziej mi odpowiada jet.. chyba :sorry2: Coneco też mi się podoba.. :sorry2:

reklama
debiutantko - dasz radę ;-) mi też było żal.. a Mateuszek już duży chłopak, najwyższa pora żeby zacząć odzwyczajać od cycusia ;-) Choć i do dwóch lat niektóre matki karmią.. to już kwestia wyboru ;-)

my po imprezkach, padnieta jestem po tym sprzataniu i przygotowaniach,.....

Debiutantko Mateuszek już duży facet a jak mu mleko modyfikowane nie bedzie smakowąło, to jogurty czy serki może mu wyrównają brak mleczka....moja Wika pije teraz 240ml. mleka 2-3 razy dziennie, ale ona była od samego poczatku na modyfikowanym....

jutro dzwonie do agencji modelek bo dostalismy namiar od chrzstnej i może Wika bedzie miała sesje taka z prawdziwego zdarzenia.....:) po cioci bardzo lubi pozować:) zobaczymy co z tego wyjdzie- no i dostalismy jeździk na urodzinki i teraz nie wiem czy dac go małej czy nie?? różne opinie syszałam i mam dylemat??

Dziewczyny jestem załamana, smutna i w ogóle........

Mateusz już chyba nie chce cycka....... Z jednej strony sama chcialam juz go zacząć oduczac ale mi było jakos żal. I on chyba sam rozwiązał problem ................... Uuuuuuuuuuuu a tak mi z tym było dobrze. A co gorsza on nie chce pic modyfikowanego bo mu dzis przed spaniem dawalam bebiko 3 (akurat taka próbke mialam).....
Musze poczytać ile Wasze dzieci piją mleka bo cos mi sie wydaje, że lekko z tym sztucznym nie będzie... Ale moze kaszki na mleku i jogurty dostarczą mu wystarczajacą ilość białka i wapnia...... Ech.....

Mój Wojtek też sam zrezygnował. I naprawdę bardzo się z tego teraz cieszę, chociaz jak mnie odstawiał to ciężko to przeżyłam. Nie martw się będzie dobrze.

CO do mleka. My nie dajemy wogóle. Wojtek dostaje jedynie 2 razy dziennie po dużej misce( ok 300 -350 gr) kaszki do rozrobienia na wodzie, czyli tej z mlekiem. Lekarka powiedziała, że wystarczy. Jeśli do tego czasem będzie jakiś inny nabiał- będzie zupełnie wystarczało i samego mleka modyfikowanego można nie podawać.

Mateusz już chyba nie chce cycka....... Z jednej strony sama chcialam juz go zacząć oduczac ale mi było jakos żal. I on chyba sam rozwiązał problem ................... Uuuuuuuuuuuu a tak mi z tym było dobrze. A co gorsza on nie chce pic modyfikowanego bo mu dzis przed spaniem dawalam bebiko 3 (akurat taka próbke mialam).....
Musze poczytać ile Wasze dzieci piją mleka bo cos mi sie wydaje, że lekko z tym sztucznym nie będzie... Ale moze kaszki na mleku i jogurty dostarczą mu wystarczajacą ilość białka i wapnia...... Ech.....
debiutantko głowa do góry, wiem jak to jest bo sama ciężko to przeżyłam. W związku z moim ciągłym bólem głowy poszłam prywatnie do lekarza i usłyszałam, że albo się leczę albo karmię córcię:-( Prawie się rozpłakałam. Wiktoria nawet nie płakała, że nie dałam jej cycusia:szok: Marudziła jedną noc, w dzień szukała u mnie "cycy", a na drugi dzień już nawet nie wspomniała :szok:. Za to ja bardzo to przeżyłam:-(
Wiktoria nie pije wcale mleka, daję jej serki i jogurty, czasem zje kaszkę czekoladową.

Dzień dobry :-)

od rana w biegu :sorry2:młoda odstawiona do babci, ja upocona, ale nawet na tą samą godzinę co zawsze się stawiłam w pracy:laugh2: ciekawe czy uda się tak codziennie :-p
i do tego może schudnę od tego latania? :-D

a próbowałaś inne mleczko?
może smakowe Mateuszowi zasmakuje?
może innej firmy?
warto spróbować, a jak nie to i tak będzie dobrze ;-)
a z tym odstawianiem to lepiej, że sam się odstawił, bo odwrotnie jest znacznie gorzej no i to już duży chłopak, więc bez cyca się obędzie ;-)

Agutek nie chudnij bo wpadniemy w kompleksy.....to przeciez Twój pierwszy dzień z nowym planem, niedługo wszystko sie unormuje
a ja mam dzisiaj wolne- tzn. od pracy...wiec bede miec troche luzu

Dzień dobry :-). Ale mi się nic nie chceee...

Agutek, to o której musiałaś wstać? (szukam pocieszenia ;-))

Debiutantko, głowa do góry :-).

Co do mleka - teraz chyba już można dawać różne na zmianę, nie?

reklama
dzień dobry

skąd ja to znam;-),
Piotrek tez nie chce cyca juz od dawna, zostalismy tylko przy tym wieczornym, ale mysle, że on raczej chce sie poprzytulac przed snem niz najeść:-D,
a oczywiście mleka modyfikowanego nie chce pic, a próbuje juz od kilku miesięcy, ostatnio nawet z kaszka mamy problem:no:

jutro dzwonie do agencji modelek bo dostalismy namiar od chrzstnej i może Wika bedzie miała sesje taka z prawdziwego zdarzenia.....:) po cioci bardzo lubi pozować:) zobaczymy co z tego wyjdzie- quote]

będziemy mieli gwiazdę, może nowa Linnda Evangelista nam rośnie:tak::tak::tak:

Do góry