reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Drugi dzień u nas to samo. Brak drzemki od 15 do 19. Juz ok 19 była marudna I szybko ją kąpaliśmy. Właśnie zasnęła ale podejrzewam ze jeszcze obudzi się z kilka razy. Nie wiem czy za dużo wokół niej się dzieje że nie chce mi w ciągu dnia zasnąć.

Drugi dzień u nas to samo. Brak drzemki od 15 do 19. Juz ok 19 była marudna I szybko ją kąpaliśmy. Właśnie zasnęła ale podejrzewam ze jeszcze obudzi się z kilka razy. Nie wiem czy za dużo wokół niej się dzieje że nie chce mi w ciągu dnia zasnąć.
U mnie od dwóch dni nie ma drzemki drugiej od około godziny 13....ale za to już śpi od 30 minut:)
Byłą już taka sytuacja chyba z 2 tyg temu...później znowu wróciła drzemka nr 2 a teraz od dwóch dni znowu jej brak:oops:

Odnośnie alergii, tak właśnie Nelka wygląda. Teraz jeszcze złagodzone, ale jak nie posmaruje maścią ze sterydem to ma bardziej czerwone.
bardzo ma to rozsiane, na pewno swędzi ją skóra. a pediatra mówiła, żebyś odstawiła nabiał? bo ja bym najpierw tak zrobiła, może spróbuj przez tydzień i obserwuj jej skórę.

czy któraś odnajduje tu swój kolor??8-)

IMG-20211010-WA0001.jpg

Eee, od 15 to jeszcze spoko. U nas Nela dzisiaj o 13:30 wstała z drzemki i o 16:30 poszła tylko na 10 minut także ona już była totalnie padnięta o tej 16, a wyobraź sobie jaka była padnięta o 18 jak od 13:30 nie spała 😅 Nelka często teraz tak ma, że czasem jedna drzemka w ciągu dnia jest po 10-15 minut 😉 Za to śpi dzisiaj od 19:10 😁

bardzo ma to rozsiane, na pewno swędzi ją skóra. a pediatra mówiła, żebyś odstawiła nabiał? bo ja bym najpierw tak zrobiła, może spróbuj przez tydzień i obserwuj jej skórę.
No ja nabiału jadłam od początku i nic nie miała. Pojawiło się to odkąd zaczęliśmy dietę rozszerzać. Swędzi ja to gdy tego nie smaruje np. Dwa dni i zrobi się to czerwone. Ale smaruje codziennie ta maścią robioną ze sterydem więc jest ok, nie drapie się.
Pediatra nic nie mówił bym odstawiła nabiału, mówił, że tak małe dzieci mają. Ale jutro będę dzwonic do dermatolog dziecięcej z polecenia od dermatolog mojego narzeczonego. Więc zobaczymy co ona mi powie na wizycie.
Ale chyba w tym czasie odstawie faktycznie nabiał na tydzień i będę oglądać. Od jutra zacznę 😁 co ja będę jadła haha 😅 tylko chyba chleb z szynką 😅

reklama
Mój dziś nie spał od 12 do 18:30. Też zaczął się wypinać na popołudniową drzemkę. A szkoda bo jest wtedy dość marudny ale za Chiny zasnąć nie chce😬

Do góry