Tak miał właśnie mój starszy syn, żadnych negatywnych skutków nie zauważyłamNiektóre dzieci tak mają, fizjo też mi mówiła że niektóre dzieci pomijają etap raczkowania i stają na nogach, i nic się wtedy nie dzieje.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak miał właśnie mój starszy syn, żadnych negatywnych skutków nie zauważyłamNiektóre dzieci tak mają, fizjo też mi mówiła że niektóre dzieci pomijają etap raczkowania i stają na nogach, i nic się wtedy nie dzieje.
no my spotkaliśmy na SOR dziecko 14 ms z oparzeniem żelazka na dłoni, różne są sytuację teraz to wiem wystarczy naprawdę chwila. ja to się boję oparzeń jak nie wiem co sama mam placek na udzie po żelazku ale to już z dorosłościTo właśnie tak było, że usiadłam przy stole a ta herbata była daleko ale on się wyrwał do przodu i złapał.... No trauma do końca życia... I te dzieci na oddziale.....![]()
no teraz po stosowaniu kosmetyków Hermz baby to te plecy wyglądają, wcześniej to były całe czerwone i też po kąpieli się zaogniało (tylko ja kąpie co 2 dzień, oczywiście buziaka, ręce i te zmiany przebywam codzienie)Co do placków na plecach małego, moja Nela ma takie same, ale bardziej czerwone, bardziej rozsiane i dużo dużo więcej, bo na całym ciele je ma. Skąd wiesz, że to nie pokarmowe tylko kontaktowe?
Ps. Na egzemę to nie wygląda. Egzema wygląda inaczej, bardziej "groźnie".
Oj to współczujęMoja to samo podnosi się jak tylko ma okazje staje na nogach a potem upada i tylko biegam za nią żeby nic sobie nie zrobiła bo za nic nie chce na macie siedzieć tylko po całym domu pełza a wszystko w płytkach. Mogłaby zacząć najpierw raczkować a ona prosto na nogi![]()
no właśnie dzieje się, ja też tak myślałam bo przecież dziecko są o wybiera co i kiedyNiektóre dzieci tak mają, fizjo też mi mówiła że niektóre dzieci pomijają etap raczkowania i stają na nogach, i nic się wtedy nie dzieje.
szalonaVaness jestem uboższa o 235 zł
Zrobiłam zamówienie ale dla siebie w Hermz
Mam łuszczycę a kosmetyki niby idealne dla mnie więc sprawdzimy![]()
Oparzenia to świństwo. Tez sie boje żeby nie było takiej sytuacji że Nastka się o coś oparzy. Muszę w razie co zakupić opatrunknki na Oparzenia bo goją.no my spotkaliśmy na SOR dziecko 14 ms z oparzeniem żelazka na dłoni, różne są sytuację teraz to wiem wystarczy naprawdę chwila. ja to się boję oparzeń jak nie wiem co sama mam placek na udzie po żelazku ale to już z dorosłości![]()
Też wydaje mi się że to jest istotne i odpowiedź fizjo mnie trochę zdziwiła że niektóre dzieci omijają ten etap i wszystko jest z nimi ok.no właśnie dzieje się, ja też tak myślałam bo przecież dziecko są o wybiera co i kiedy
w przypadku raczkowania jednak jest to mega ważne, to tylko przykłady literatury do poczytania![]()
![]()
Czy dziecko naprawdę musi RACZKOWAĆ? - MAMAlife
Czy musi? Nie musi. Czy powinno? Jasne! Choć dla niektórych wcale nie oczywiste … „Moje dziecko wcale nie raczkowało. Od razu zaczęło chodzić„. Ileż to razy w swojej pracy nasłuchałam się takich stwierdzeń. Najczęściej padały one z ust dumnych mam, zadowolonych z faktu, że ich pociecha jest na...www.mamalife.pl
![]()
Dlaczego czworakowanie jest ważne. - Magdalena Adaś
czworakowanie kiedy, czworakowanie w przedszkolu, czworakowanie ćwiczenia, Kiedy dziecko chodzi na czworakach, czy każde dziecko czworakujefizjoterapia-dzieci.info
![]()
Jak i dlaczego wspomagać raczkowanie u niemowląt - Natuli
Raczkowanie jest jednym z etapów w rozwoju niemowlęcia. Nie ma reguł, kiedy dziecko powinno zacząć raczkować, ale dobrze, żeby nie ominęło tego etapu.dziecisawazne.pl
![]()
Biegam na czworakach, raczkowanie jest ważne.
Raczkowanie to bardzo ważny etap w rozwoju dziecka nie tylko ćwiczy mięśnie, ale też umysł niemowlęcia.www.osesek.pl
![]()
Jak i kiedy dziecko powinno raczkować? - Cudowne Dziecko
Dlaczego raczkowanie jest ważne? Kiedy dziecko powinno raczkować i na jakim dystansie? Jakie ruchy są prawidłowe? Poznaj etapy raczkowania i 3 tempa rozwojucudownedziecko.pl
Muszę poczytać w takim razie o tym, narazie staje na czterech ale ani myśli ruszyć, jak chce gdzieś iść to kładzie się na brzuch i pełza ale jak tylko podpełznie do czegoś to staje na kolana i potem na nogiOj to współczujęu mnie podłoga cała epoksydowa więc też nie fajnie ale ja prawie wszędzie maty i dywany antypoślizgowe.
Chociaż coś w tym musi być bo jak chce wstać to próbuje pozamój czworakuje na szczęście i będę go zachęcać jak najdłużej.
fizjo nam powiedziała że to bardzo ważny etap i jak dziecko pomija to trzeba je skłonić żeby polubiło czworakowanie - trochę też o tym poczytałam i powiem Ci to mega ważne jest są na to ćwiczenia nawet. Oczywiście przy tym nie możesz chamowac wstawania.