reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
To właśnie tak było, że usiadłam przy stole a ta herbata była daleko ale on się wyrwał do przodu i złapał.... No trauma do końca życia... I te dzieci na oddziale.....😢
no my spotkaliśmy na SOR dziecko 14 ms z oparzeniem żelazka na dłoni, różne są sytuację teraz to wiem wystarczy naprawdę chwila. ja to się boję oparzeń jak nie wiem co sama mam placek na udzie po żelazku ale to już z dorosłości 🙄

Co do placków na plecach małego, moja Nela ma takie same, ale bardziej czerwone, bardziej rozsiane i dużo dużo więcej, bo na całym ciele je ma. Skąd wiesz, że to nie pokarmowe tylko kontaktowe?
Ps. Na egzemę to nie wygląda. Egzema wygląda inaczej, bardziej "groźnie".
no teraz po stosowaniu kosmetyków Hermz baby to te plecy wyglądają, wcześniej to były całe czerwone i też po kąpieli się zaogniało (tylko ja kąpie co 2 dzień, oczywiście buziaka, ręce i te zmiany przebywam codzienie)

przy pokarmowej alergii typowa jest wysypka:
..... są zmiany rumieniowo-grudkowe występujące zwłaszcza na policzkach, w okolicy uszu oraz na przedniej powierzchni rąk i nóg, ale również na klatce piersiowej. Środkowa część twarzy (nos, usta i broda) zwykle pozostają niezmienione....
u nas są plecy i szyja reszta nic!

no zobaczymy wiem że eksperymentuje ale już byliśmy u 3 różnych lekarzy i każdy co innego mówi do tego sterydy niech sobie sami smarują najlepiej odbyt🙄

Moja to samo podnosi się jak tylko ma okazje staje na nogach a potem upada i tylko biegam za nią żeby nic sobie nie zrobiła bo za nic nie chce na macie siedzieć tylko po całym domu pełza a wszystko w płytkach. Mogłaby zacząć najpierw raczkować a ona prosto na nogi 😳
Oj to współczuję 🙄u mnie podłoga cała epoksydowa więc też nie fajnie ale ja prawie wszędzie maty i dywany antypoślizgowe.
Chociaż coś w tym musi być bo jak chce wstać to próbuje poza 🥶 mój czworakuje na szczęście i będę go zachęcać jak najdłużej.
fizjo nam powiedziała że to bardzo ważny etap i jak dziecko pomija to trzeba je skłonić żeby polubiło czworakowanie - trochę też o tym poczytałam i powiem Ci to mega ważne jest są na to ćwiczenia nawet. Oczywiście przy tym nie możesz chamowac wstawania.

Niektóre dzieci tak mają, fizjo też mi mówiła że niektóre dzieci pomijają etap raczkowania i stają na nogach, i nic się wtedy nie dzieje.
no właśnie dzieje się, ja też tak myślałam bo przecież dziecko są o wybiera co i kiedy
w przypadku raczkowania jednak jest to mega ważne, to tylko przykłady literatury do poczytania 😜

Vaness jestem uboższa o 235 zł🤣
Zrobiłam zamówienie ale dla siebie w Hermz:)
Mam łuszczycę a kosmetyki niby idealne dla mnie więc sprawdzimy:)
szalona😂 mi nic ze skórą nie było, ale Mąż ciągle coś ma i widzi różnicę
zresztą już pisałam Pati że u małego też jest różnica tylko dla dzieci właśnie są z dopiskiem baby

no my spotkaliśmy na SOR dziecko 14 ms z oparzeniem żelazka na dłoni, różne są sytuację teraz to wiem wystarczy naprawdę chwila. ja to się boję oparzeń jak nie wiem co sama mam placek na udzie po żelazku ale to już z dorosłości 🙄
Oparzenia to świństwo. Tez sie boje żeby nie było takiej sytuacji że Nastka się o coś oparzy. Muszę w razie co zakupić opatrunknki na Oparzenia bo goją.

no właśnie dzieje się, ja też tak myślałam bo przecież dziecko są o wybiera co i kiedy
w przypadku raczkowania jednak jest to mega ważne, to tylko przykłady literatury do poczytania 😜
Też wydaje mi się że to jest istotne i odpowiedź fizjo mnie trochę zdziwiła że niektóre dzieci omijają ten etap i wszystko jest z nimi ok.

reklama
Oj to współczuję 🙄u mnie podłoga cała epoksydowa więc też nie fajnie ale ja prawie wszędzie maty i dywany antypoślizgowe.
Chociaż coś w tym musi być bo jak chce wstać to próbuje poza 🥶 mój czworakuje na szczęście i będę go zachęcać jak najdłużej.
fizjo nam powiedziała że to bardzo ważny etap i jak dziecko pomija to trzeba je skłonić żeby polubiło czworakowanie - trochę też o tym poczytałam i powiem Ci to mega ważne jest są na to ćwiczenia nawet. Oczywiście przy tym nie możesz chamowac wstawania.
Muszę poczytać w takim razie o tym, narazie staje na czterech ale ani myśli ruszyć, jak chce gdzieś iść to kładzie się na brzuch i pełza ale jak tylko podpełznie do czegoś to staje na kolana i potem na nogi

Do góry