reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poród i ginekolodzy w Sosnowcu

Witam serdecznie wszystkie dziewczyny. Ja w sprawie 2. Też tam chciałabym rodzic, bo to najlepszy szpital w Sosnowcu - kompetentni lekarze, sympatyczne położne, słuchający personel. Niestety mój lekarz, właśnie z tego szpitala, na ostatniej wizycie powiedizał że z nowym rokiem 2 przestanie funkcjionować.Niestety nie można skorzytsać tez ze tamtejszej szkoły rodzenia, bo siostry do końca roku są na szkoleniu, a potem nie wiadomo. Mam prośbę - jeśli chodziłyście do jakiejś szkoły rodzenia w mieście prosze o kilak słów komentarza. Jestem w 27 tygodniu i najwyższy czas zacząć się uczyć :) Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny jak wychodziłam 28-go listopada ze szpitala to personel jeszcze nic nie mówił głośno gdzie bedzie 2-ka przeniesiona, a i lekarze nie chca nic powiedziec, boja sie ze im uciekniemy. To jest wkurzajace gdyz takze i ze wzgledu na szpital wybralam ginekologa ktory prowadzi moja ciaze teraz sie zastaawiam nad zmiana lekarza i szpitala na Ak. Med. w Tychach tylko ze sie poprostu boje drogi jaka trzeba pokonac by tam dojechac. Do jedynki ja nie chce a po drugie jak oni sobie to wyobrazaja ich oddzialy sa z gumy jak maja zamiar zmiescic tyle osób. Na poczatku miala 2-ka byc w wojewódzkim w tzw.górniczym ale okazalo sie ze nie ma jak zwykle kasy na utworzenie 2 oddzialów to jakim do cholery sposobem zmieszcza dwa w jednym oddziale w szpitalu nr 1.

Jeśli ktoś z Was jest z Sosnowca i coś wie na temat obecnej sytuacji porodówek w naszym kochanym mieście to niech sie odezwie. Teraz po tym jak zamknęli 2-kę mam kompletny mętlik w głowie. Na pewno nie chcę rodzić w 1, ten szpital chyba od zawsze ma złą renomę - moja mama nawet mi go odradza! Wiem, że w szpitalu na Zagórzu jest porodówka, ale nic na jej temat nie wiem - czy jest godna zaufania?
Mam nadzieje, że ktoś się tu odezwie. Czekam na odpowiedź.

Ja pracuję w tej nieszczęsnej sosnowieckiej jedynce i też nie chciałabym tam urodzić dziecka.... Ale, wiem napewno, że lekarze i reszta personelu z oddziału ginekologiczno-położniczego byłego Szpitala Nr 2 przenoszą się do nas :)) W planie jest opróżnienie jednego z oddziałów i umieszczenie tam położnictwa.
Podobno jest to kwestia kilku tygodni. Także dziewczyny, głowa do góry. Zanim znajdziemy sie na porodówce będzie tam już całkiem porządna opieka :)

jagola- jeśli chodzi o Tychy to nie polecam. Moja koleżanka miała tam cc. Operacja się powiodła ale nagle okazło się, że dziecko wymaga intensywnej teapii a oni nie mają nawet wolnego inkubatora !!! Transportowali maleństwo do Klimontowa. Niestety za późno :(( Zdaję sobie sprawę, że to kogło się zdarzyć wszędzie ale...... :(( Twój wybór oczywiście.
A poza tym kwestia dojazdu też ma znaczenie. Jak urodziłam mojego synka w Szp.Nr2 mój mąż był w stanie w 15 minut dowieźć mi potrzebne rzeczy. A tu.... jest kawałek drogi..

Oby tylko nasze maluchy urodziły się o czasie, całe i zdrowe :))
POZDRAWIAM mamusie z Sosnowca.

To trochę mnie uspokoiłaś... Zatem pozostaje czekać.
A z innego tematu, próbowałam się dowiedzieć o szkołę rodzenia i tu nie mam żadnych osiągnięć:no:. Na Zagórzu w szpitalu od tego roku nie prowadzą, do Dąbrowy Górniczej do jednej nie mogłam się dodzwonić, wszędzie podają jakieś nieaktualne telefony!!! Czy szpital nr 1 prowadzi takową szkołę. I najważniejsze - kiedy jest ten najwyższy czas żeby zacząć do niej chodzić???

Polecam dr. Gałązka, zastępca ordynatora z szpitala nr.2, bardzo rzeczowy, poukładany i sympatyczny lekarz Ma bardzo dobre podejscie do pacjentek, wytłumacz, wysłucha, doradzi, bardzo delikatny. Przyjmuje w poradni w szpitalu na NFZ lub w prywatnym gabinecie w Zagórzu na ul. Długosza , prywatnie nie trzeba się zapisywać, można przyjść w każdy dzień kiedy przyjmuje. siedzi do oporu aż przyjmie wszystkie pacjentki.

Dzięki!

Ja tylko dopowiem, że jestem u dr Dedo(kobieta) na Wawelu i także jestem zadowolona..jak dla mnie jest bardzo konkretna..nie polecam dr Szatan.nie byłam u niej, ale słyszałam niezadobre opinie o niej i to nie z jednego źródła!

A słyszałyście coś o dr Herjan-Loppe? Z tego co wiem przyjmuje w Medyku. Od kilku osób słyszałam, że jest całkiem dobra.

reklama
moja ciążę prowadziła dr. Zawacka , przyjmuje w NOZ Sante na Zagórzu tel. 2924847, jest miła , rzeczowa , dokładna , ma sporo pacjętek więc czasem trzeba swoje odsiedzieć

Do góry