reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Dziewczynki, ja juz drugi dzień tak bardzo źle sie czuję...Mam okropne nudności i wymioty cały dzień:-(Nie moge nic jeść i nic mi sie nie chce ( a pracować trzeba...). Najchętniej zostałabym w łóżku. Dobrze, że to piątek i jutro wolne. Może troche odpocznę. Mąż idzie do pracy od 8 do 19 to sobie sama posiedzę;-)Taki dzień relaksu i spokoju:tak::-p A co do lekarz to koniecznie muszę zmienić. Ona jest dobra, miła i konkretna tylko brak sprzętu...No i muszę do niej jechac jakieś 20 min autobusem. A jak tak źle sie czuje to masakryczna wyprawa. A ten drugi lekarz to na nogach 10 minut, przyjmuje bez zapisów i siedzi do ostatniej pacjentki. Konkretny, miły, ma nowe USG i inne niezbędne urządzenia. Idę sie położyć...Pa, kochane

Ps: Nenius, Twoja córcia jest boska:-)Taka słodziutka królewna;-)

reklama
Lunia gdzieś wyczytałam , że nudnosci i wymioty rokują o dobrym przebiegu ciąży:-) Ja nigdy nie miałam mdłosci i moze dlatego tak się kończyło..... Posiesz się tym , ze te nudnosci to przez hormon , który póki nie ma łożyska podtrzymuje maleństo przy zyciu. Warto jest więc troche pocierpieć:tak:

No to w takim razie moge cierpieć;-):tak::tak:Ijeśli to znaczy, że moje maleństwo rozwija sie i wszystko na tym etapie jest dobrze, to może tak być dzień i noć, dam radę:tak: Dla maleństwa wszystko:tak:

Cześć dziewczyny:tak:tylko się przywitam z Wami bo nie umiem pisać tak cytatami jak Wy.Udało mi się ostatnio wprowadzić jeden cytat ale kilku to niewiem jak się robi jestem jakaś ciemna masa:wściekła/y: i nieumiem.
Lunia niedługo mdłości się skończą i będziesz na całego cieszyć się ciążą.

Czesc dziewczynki u mnie z zoladkiem juz znacznie lepiej :tak: choc nadal
troche pobolewa ale juz jest o wiele lepiej,ale za to dzisiaj nie mam jak narazie na nic
apetytu.Sniadnie zjadlam na raty i z przyumusu a po nim go zwymiotowalam ,
mam nadzieje ze to z rozwijajacej sie fasolki a nie z zoladka i boli .
Aha i jakis mam dzis nastrojowo gorszy dzien :-( ta pogoda mnie dobija:-(.

Nenius slodka to twoja dziewczynka super tez bym taka chciala :-).

Luniu zmien lekarza bo mnie nie miesci sie w glowie ze jak ide do gina
i place mu ( ja tez chodze prywatnie ) i on ma nie miec u siebie usg .
Na kazadej wizycie co 3 tygodnie robi mi usg a z powodu moich plamien
to ja dosc czesto mam robione usg .

Ide sie polozyc choc nic innego dzis nie robie hi .Milego dnia zycze

Hej słoneczka:-) Lunia bardzo się cieszę, ze wszystko ok. Dziewczyny APELUJE jeszcze raz. Zróbcie chociaz raz porządne usg i wybierzcie kompetentego prowadzącego. Ja chodziłam na usg co 3 tyg ( 2 razy poroniłam ) i chciałam byc pewna ze wszystko ok. Lekarz podśmiechiwał sie ze mnie, ze daje mu zarobić. Ale na tym jego sprzecie wszystko było ok. Pod koniec ciąży poszłam na 3D i okazało sie, ze nie wszystko jest dobrze. Na leczenie było już za późno....Nie życzę nikomu takiego cierpienia , gdy umiera ukochane, wyczekane CUDEńKO.....

Masz rację, trzeba uważać na ginekologów. Moja koleżanka trafiła na super lekarza, bo okazało się że ma wadę płodu, a była w drugim miesiącu dopiero i on już wykrył że coś jest nie tak i wysłał ja do szpitala a tam stwierdzili wadę i powiedzieli że trzeba usunąć... opowiadała potem że jak pojechała na zabieg to była tam kobieta w 7 miesiącu która przyszła na ten sam zabieg, chodziła juz z martwym płodem, bo niestety jej lekarz niczego nie wykrył, a potem juz było za późno.. i musiała urodzić to martwe dziecko bo tak jej kazali!.:no:
Nie wybrażam sobie takiej sytuacji!! W drugim miesiącu jeszcze da się przezyć ale w siódmym?? Okropne... dlatego uważajcie jakiego lekarza się wybiera..

Cześć dziewczyny:tak:tylko się przywitam z Wami bo nie umiem pisać tak cytatami jak Wy.Udało mi się ostatnio wprowadzić jeden cytat ale kilku to niewiem jak się robi jestem jakaś ciemna masa:wściekła/y: i nieumiem.
Lunia niedługo mdłości się skończą i będziesz na całego cieszyć się ciążą.
czesc kochana :tak: malenka jak chcesz wprowadzic wiecej cytatow to zaznaczasz w tych ktore chcesz zamiescic u siebie i jak juz zaznaczysz wezmiesz na odpowiedz i tam beda Twoje cytaty :tak: i wcale nie jestes ciemna masa nawet tak nie mow!!!

reklama
Kurczę jak się tak cieszę ja kolejna moja koleżanka oznajmia że jest w ciąży :tak: cieszę się jak głupia! Jakbym to ja sama zaszła :tak: Dlatego gratuluje wam wszystkim juz zafasolkowanym :-) Ja mam nadzieję dołączyć do was wkrótce...
Czekam na @ żeby nie przylazła :-D

Do góry