Tak robiła Ana i wynik prawidłowy. Idę na NFZ dostałam skierowanie, mam wizytę pod koniec grudnia.Przynajmniej nie sciemniaja Ci, że pojedyncze przeciwciała p/karidolipinie to nie jest ryzyko. A robiłaś ANA? Do reumatologa idziesz na NFZ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tak robiła Ana i wynik prawidłowy. Idę na NFZ dostałam skierowanie, mam wizytę pod koniec grudnia.Przynajmniej nie sciemniaja Ci, że pojedyncze przeciwciała p/karidolipinie to nie jest ryzyko. A robiłaś ANA? Do reumatologa idziesz na NFZ?
Dzięki za odpowiedzi Dziewczyny, a powiedzcie mi jeszcze, przeglądam stare badania. I znalazłam z 6 marca 2020, jak trafiłam do kliniki. Przeciwciała przeciwplemnikowe wyszło graniczny i widzę że miałam też robione ANA i też wyszło graniczne. Rozumiem że to są badania z zakresu immunologii. Czy takie wyniki mogą być wskazówka? W przyszłym tyg będę robić na test dna kariotypy mój i męża i właśnie chce panel immunofentypu zrobić i tam jest rozbicie tych wszystkich rzeczy leukocytów. Komorki NK chyba. Już sama nie wiem. I czy to na to bierze się sterydy i intralipid?
Zgadza się, ja badałam chyba trochę za szybko po poronieniu komórki NK i wyszły mi 29, a granica była do 28. A po zbadaniu wyszła jeszcze jakaś poważna infekcja o której nie mialam pojęcia, i wg lekarki to tez mogło mieć wpływ na wynikSprawdź dobrze, czy nie za krótki czas od poronienia na zrobienie immunofenotypu, bo niedawno dziewczyny tu pisaly, że lekarz zakwestionował badanie. A tanie nie jest, więc warto sprawdzić. Zreszta nawet przy unormowanych cyklach miesiączkowych wynik zalezy od dnia cyklu i powinno się badać po owulacji.
Natomiast przeciwciała przeciwplemnikowe i ANA to inne badania niż immunofenotyp.
Dzięki widzicie, ja ich niby tam pytałam czy mogę robić już teraz i zapewniali że tak, bo gadałam z konsultantka tam na ich stronie i wypytywałam. Pytałam czy jak teraz jestem w trakcie, to czy nie muszę odczekać. Widzicie, ale bardziej Wam wierzę oczywiście, bo wiadomo że oni szukają klientów. W takim razie zrobię sobie i mężowi te kariotypy teraz, a resztę zobaczę.Sprawdź dobrze, czy nie za krótki czas od poronienia na zrobienie immunofenotypu, bo niedawno dziewczyny tu pisaly, że lekarz zakwestionował badanie. A tanie nie jest, więc warto sprawdzić. Zreszta nawet przy unormowanych cyklach miesiączkowych wynik zalezy od dnia cyklu i powinno się badać po owulacji.
Natomiast przeciwciała przeciwplemnikowe i ANA to inne badania niż immunofenotyp.
A jak długo po badalas? I czy na test dna czy gdzieś indziej?Zgadza się, ja badałam chyba trochę za szybko po poronieniu komórki NK i wyszły mi 29, a granica była do 28. A po zbadaniu wyszła jeszcze jakaś poważna infekcja o której nie mialam pojęcia, i wg lekarki to tez mogło mieć wpływ na wynik
na komórki NK badałam w diagnostyce, ale materiał poszedl do UCK w GdańskuDzięki widzicie, ja ich niby tam pytałam czy mogę robić już teraz i zapewniali że tak, bo gadałam z konsultantka tam na ich stronie i wypytywałam. Pytałam czy jak teraz jestem w trakcie, to czy nie muszę odczekać. Widzicie, ale bardziej Wam wierzę oczywiście, bo wiadomo że oni szukają klientów. W takim razie zrobię sobie i mężowi te kariotypy teraz, a resztę zobaczę.
A w takim razie Ana i Asa o czymś świadczą coś się na to bierze?
A jak długo po badalas? I czy na test dna czy gdzieś indziej?
Nie, ja prawie od samego poronienia miałam antybiotyki bo najpierw zabieg, później zapalenie oskrzeli, później ten ząb i nic poza probiotykami nie biorę. Nie widzę póki co żadnych problemów.Dokładnie! Nie chce kusić losu![]()
A powiedz mi...bralas jakies dodatkowe globulki dopochwowe po antybiotyku?
Po tej mojej poznej stracie ( 1.5 mca temu) brałam antybiotyk bo po porodzie mialam stan zapalny chyba jakieś 10 dni, po robilam wymaz i czystko....ale teraz znowu mam antybiotyk na ten wyrwany ząb. Biorę priobiotyki jakis tam z apteki ale w zyciu nie jadlam tyle antybiotykuzastanawiam sie czy sobie całej flory nie zniszcze...