reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kurde ale dawno mnie tu nie bylo!
nawet nie probuje nadrobic zaleglosci ale widzialam duzo nowych osob !
Ja sie troche podnioslam, zyje , wrocilam na silownie, ciesze sie normalnoscia i chwilowo odpoczywam od tematu bo nic sie nie dzieje ale stesknilam sie za tym forum, za Wami sie stesknilam!
W styczniu zaczynam szczepienia limfocytami wiec wstepnie transfer najszybciej kolo maja / czerwca takze mam jeszcze mnostow czasu, co jeszcze miesiac temu strasznie mnie dolowalo bo presja czasu jest okropna ale przeciez nie przyspiesze tego😶
Co u Was dziewczyny ? nowe brzuszki ciazowe na pokladzie ? ciezarne nasze - jak sie kulacie ? @Caro♤♤♤♤ @mala_Mi 80 dzialacie ? @fredka84 jestes juz mega gruba ?:) @kate_p7 jak tam Twoje dzieciaczki ? 😘

reklama
Ogromne gratulacje ❤️💙
Ja na 8 blastek miałam tylko 1 trisomnie 21. Na pewno w naszym wieku warto przebadać zarodki, wiadomo, ze badanie Pgt A nie daje gwarancji, że zarodek będzie zdrowy, bo komórki pobiera się z trofoektodermy, czyli części obwodowej ale można założyć w ponad 90%, że węzeł zarodka też będzie bez wad genetycznych i nie będzie miał mozaiki.
W mojej klinice nie nadają zarodków , nie wiem czy w ogóle jest taka możliwość przesłania ich..ale najpierw poczekajmy czy w ogóle będzie co badać !

Kurde ale dawno mnie tu nie bylo!
nawet nie probuje nadrobic zaleglosci ale widzialam duzo nowych osob !
Ja sie troche podnioslam, zyje , wrocilam na silownie, ciesze sie normalnoscia i chwilowo odpoczywam od tematu bo nic sie nie dzieje ale stesknilam sie za tym forum, za Wami sie stesknilam!
W styczniu zaczynam szczepienia limfocytami wiec wstepnie transfer najszybciej kolo maja / czerwca takze mam jeszcze mnostow czasu, co jeszcze miesiac temu strasznie mnie dolowalo bo presja czasu jest okropna ale przeciez nie przyspiesze tego😶
Co u Was dziewczyny ? nowe brzuszki ciazowe na pokladzie ? ciezarne nasze - jak sie kulacie ? @Caro♤♤♤♤ @mala_Mi 80 dzialacie ? @fredka84 jestes juz mega gruba ?:) @kate_p7 jak tam Twoje dzieciaczki ? 😘
Witaj! Nowa TY:-) widzę, ze nabrałaś energii do działania😍
A u nas dziewczyny rosną i brat tez rośnie, ale nie mądrzeje 😂chyba ma to po mężu🤣A tak serio to problemy dnia codziennego. Janinka ma wadę serduszka mamy nadzieje, ze się dziura zamknie z czasem. No, chyba, ze objawy będą widoczne tej wady to wracamy do kardio. Obie na rehaby chodzą bo wcześniaki. Chociaż mimo, ze 2 miechy przed czasem się urodziły i moim zdaniem idą jak większość dzieci to mają co do nich jakieś wysokie wymagania 😱Przy synu nikt tak się nie spinał… A syn to rośnie mały terrorysta. Ostatnio powiedział Pani, ze jak nie będzie jak on chce to przyjedzie Tata i ją zwolni🤣🤣🤣Normalnie jestem żona dyrektora😱A tak serio to pyskuje, dobrze ze Pani wyluzowana. W domu mamy pełny obraz niezgody i buntu. Na wszystkie możliwe sposoby mój syn pokazuje opór i upór 🤣🤣🤣A ja se tłumacze ze to minie.. Sabina jak była szalona i nerwowa nadal jest. Jak głodna to z łóżeczkiem wyjedzie po butle, sąsiedzi chyba nas już nienawidzą.
Zatem przecieram szlaki dla Ciebie :-) jakby co wszystko Ci powiem jak będą pierwsze kryzysy:-) no chyba ze mała Evel’a to będzie okaz nad okazy spokojna i opanowana 🤣ofkorz po mamusi.

Już po punkcji. Nie było się czego bać. Po 15 min już biegałam. Brzuch na razie boli okropnie. Mam nadzieję, że jakoś przejdzie. Z 20 tylko 8 było dojrzałych więc szału nie ma. Jutro się dowiemy czy w ogóle cokolwiek się zapłodniło.
U mnie też nadawało się 8.. a wyszło 6 blastek i dodatkowo są dwie zamrożone komórki. Więc będzie pięknie zobaczysz 😘✊✊

Witaj! Nowa TY:-) widzę, ze nabrałaś energii do działania😍
A u nas dziewczyny rosną i brat tez rośnie, ale nie mądrzeje 😂chyba ma to po mężu🤣A tak serio to problemy dnia codziennego. Janinka ma wadę serduszka mamy nadzieje, ze się dziura zamknie z czasem. No, chyba, ze objawy będą widoczne tej wady to wracamy do kardio. Obie na rehaby chodzą bo wcześniaki. Chociaż mimo, ze 2 miechy przed czasem się urodziły i moim zdaniem idą jak większość dzieci to mają co do nich jakieś wysokie wymagania 😱Przy synu nikt tak się nie spinał… A syn to rośnie mały terrorysta. Ostatnio powiedział Pani, ze jak nie będzie jak on chce to przyjedzie Tata i ją zwolni🤣🤣🤣Normalnie jestem żona dyrektora😱A tak serio to pyskuje, dobrze ze Pani wyluzowana. W domu mamy pełny obraz niezgody i buntu. Na wszystkie możliwe sposoby mój syn pokazuje opór i upór 🤣🤣🤣A ja se tłumacze ze to minie.. Sabina jak była szalona i nerwowa nadal jest. Jak głodna to z łóżeczkiem wyjedzie po butle, sąsiedzi chyba nas już nienawidzą.
Zatem przecieram szlaki dla Ciebie :-) jakby co wszystko Ci powiem jak będą pierwsze kryzysy:-) no chyba ze mała Evel’a to będzie okaz nad okazy spokojna i opanowana 🤣ofkorz po mamusi.
Lubie Twojego synka - mlody nie zginie w zyciu, poradzi sobie 😎 I nauczy tego samego dziewczyny ! Nie masz nudy kobieto !Ale pamietaj - za 18 lat jak wyjda z domu , bedziesz miala spokoj- szybko zleci 😂 a co do spokojnej i opanowanej Eveli , to zapewne nie o mnie, szczegolnie przed okresem. Sama sie czasem zaskakuje :D

Lubie Twojego synka - mlody nie zginie w zyciu, poradzi sobie 😎 I nauczy tego samego dziewczyny ! Nie masz nudy kobieto !Ale pamietaj - za 18 lat jak wyjda z domu , bedziesz miala spokoj- szybko zleci 😂 a co do spokojnej i opanowanej Eveli , to zapewne nie o mnie, szczegolnie przed okresem. Sama sie czasem zaskakuje :D
U mnie jest gorzej! Ja nie mam nadal okresu bo karmię, ale w miejscu rozumu jest karteczka „ powiadom o dostępności”.
Szkoda, ze jakiegoś maila z powiadomieniem nie można dostać🤣🤣🤣Myślę, ze około 3 roku życia moich dzieci ja wrócę do życia.
A młody miał być asertywny a nie agresywny, ale cholercia nie rozumie chłopak.
Czasem to sobie myśle jakim cudem ja do tego kolejnego ivf podeszłam. Potem myśle ze to nie cud tylko szał macicy 🤣🤣🤣A Ty masz tam jedynaka czy więcej człowiekow?

reklama
Do góry