reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Ale ten dzień się wlecze... Ja mam wrażenie, że jest już 14-15 a tu tak wcześnie... I słoneczko zaszło za chmurki:-(Chciałabym, żeby była już 17, albo żebym była już po wizycie u lekarza. Boję się, co mi powie. Mam nadzieję, że wszystko jest ok, ale i tak się cholernie boję. Jak tylko wrócę, na bank dam znać co i jak:tak:
Kochana napewno wszystko bedzie dobrze :tak: trzymam kciuki i czekam na wiesci zaraz po wizycie :tak: szczerze to ja tez bym chciala zeby bylo juz chociaz troszke pozniej a tu dopiero taka godzina :-( tulam Cie mocno i nie zamartwiaj sie slonko :tak::-D

reklama
Maggie, taką mam nadzieję. Ale i tak jest we mnie tyle strachu przez to plamienie i w ogóle...Ale idę do dobrego lekarza, który w przeciwieństwie do mojej poprzedniej pani gin. ma USG. Nie mogę zrozumieć jak w dzisiejszych czasach, prywatny gabinet lekarski nie ma takiego sprzętu...Przecież wszystkie pacjentki płacą za wizyty kupe kasy:no:Oby było dobrze:tak:

Maggie, taką mam nadzieję. Ale i tak jest we mnie tyle strachu przez to plamienie i w ogóle...Ale idę do dobrego lekarza, który w przeciwieństwie do mojej poprzedniej pani gin. ma USG. Nie mogę zrozumieć jak w dzisiejszych czasach, prywatny gabinet lekarski nie ma takiego sprzętu...Przecież wszystkie pacjentki płacą za wizyty kupe kasy:no:Oby było dobrze:tak:
Dokladnie malenka jak w tycha czasach lakarze w swoich gabienatach nie maja takiego sprzetu, ktory raczej jest podstawa gabinetu ginekologicznego... Ja tez chodze prywatnie malenka a moj lekarz w ogole nie robi mi USG tylko ciagle jakies tabletki przepisuje, dlatego postanowilam ze zmieniam lekarza i to szybko :-p

Zapominajka jeżeli brzuch twardnieje tzn macica się napina, czyli są skurcze. A skurcze macicy POWINNY być przy porodzie dopiero:-), a jak wcześniej - to coś nie tak. Teraz już wiesz wszystko:tak::-D:-D

no nie do końca, a skurcze przepowiadające? ;-)

no i nie wiem, czy dokładnie o to chodziło Zapominajce? Może chodziło o to, że brzuszek ciążowy jest "twardy" w przeciwieństwie do brzucha z tłuszczu, który jest mięciutki :rofl2:, ale przyznam sie szczerze, że nie pamiętam od kiedy mój ciążowy brzucho stał się taki właśnie "twardy"

Cześć dziewczynki:-D
dziś w nocy 3 razy wstawałam siku a od rana byłam juz chyba z 5 razy w toalecie... ale brzuch mnie boli jak na okres , piersi tez mnie bolą.. ale żadnych zmian nie zauwazyłam oprócz tego sikania :sorry2: za tydzien , tzn jakoś w piatek-sobota powinnam dostać @, czy to możliwe że jeśli jestem wciąży to już chce mi się tak siku?
buziaczki:laugh2:
ah za dużo o tym myślę ...

dziś w nocy 3 razy wstawałam siku a od rana byłam juz chyba z 5 razy w toalecie... ale brzuch mnie boli jak na okres , piersi tez mnie bolą.. ale żadnych zmian nie zauwazyłam oprócz tego sikania :sorry2: za tydzien , tzn jakoś w piatek-sobota powinnam dostać @, czy to możliwe że jeśli jestem wciąży to już chce mi się tak siku?
Częste oddawanie moczu pojawia się zwykle 6-8 tygodni po zapłod­nieniu, tak wyczytałam ale może napiszą osoby które wiedzą z doświadczenia.
Ja też staram się nie myśleć ale testuje 16 kwietnia.
Tylko, że ja niestety nie mam żadnych objawów wskazujących na ewentualną ciąże dlatego się nie nastawiam.

w 1 i 2 ciazy sikac latalam od jakiegos 4-5 tc.
u mnie 3 dni do @ nie nastawiam sie.od dzisiejszej nocy jest mi niedobrze a bole podbrzusza mam od owulacji jeszcze.ale wiem ze jaks ie chce to organizm potrafi platac figle:)

Jesssst:) Mąż kupił mi ten Folik i dziś rozpoczęłam łykanie:) Dziękuję bardzo za porady,jesteście Kochane słoneczka:) Wiecie, nie wiem czy przed zajściem w ciążę powinnam odwiedzic gin? Boję się,bo jeszcze nigdy nie byłam...nie było takiej potrzeby bo wszystko było ok, @ też regularna i wogóle..Chodziłyście przed zajściem w ciążę do gin? Czy dopiero potwierdzic ciążę?

buziaczki:laugh2:
ah za dużo o tym myślę ...

Bardzo ciazowo mi to wyglada... :-D Ja tez latalam do lazienki co godzine, rowniez w nocy, od samego poczatku. No i objawy mialam takie jak na @ tylko pomnozone przez 5! :szok:

Ale z drugiej strony, jak zaczelam staranka, to po kazdej owulce mialam ciaze urojona :baffled: taka bylam nakrecona.........
Trzymam kciukasy :tak::tak::tak:

reklama
Jesssst:) Mąż kupił mi ten Folik i dziś rozpoczęłam łykanie:) Dziękuję bardzo za porady,jesteście Kochane słoneczka:) Wiecie, nie wiem czy przed zajściem w ciążę powinnam odwiedzic gin? Boję się,bo jeszcze nigdy nie byłam...nie było takiej potrzeby bo wszystko było ok, @ też regularna i wogóle..Chodziłyście przed zajściem w ciążę do gin? Czy dopiero potwierdzic ciążę?

Ja uważam, że lepiej pójść. Warto zrobić cytologie i gin powie co jeszcze. Wizyty nie ma co się bać:-)
Życzę powodzenia

Do góry