reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja mam ślizg taki "pełnowymiarowy" przy huśtawce. Trochę "z dupy" zamontowany, bo po lewej stronie, widać na zdjęciu, chociaż ciemno. Dobrusia się jednak mieści i to dodatkowa atrakcja, że się przeciska przez tę dziurę 🙈. Dla młodej mam taką malutką zjeżdżalnię co kiedyś kupiłam dla Dobrusi (plastikowa z Little Tikes, żadna rewelacja, nie polecam, ale mam więc będziemy wykorzystywać), a do domu myślę o zjeżdżalni w formie deski do bujaka Montessori, ale muszę go najpierw pomalować i zmierzyć dokładnie. Jedno zdjęcie z zimy jak kumpeli wysyłałam, i jedno to ciemku zrobiłam tylko dla zobrazowania tego ślizgu.
o ja sama bym się pobawiła🤪 stare dobre czasy kiedyś tylko takie było no może zamiast tej pięknej huśtawki opona 😂ale podobnie👍
o z little Tikes w jednym żłobku mieli takie konie na biegunach plastikowe pani bardzo polecała 😜 muszę popatrzeć na tą firmę generalnie plastik mnie mierzi trochę i jak mogę unikam 🙃 ostatnio się zastanawiałam narazie nad taka zjeżdżalnia i bujak🤔

reklama
Oczywiście że codziennie moje dziecko mnie zaskakuje. Właśnie wyczaiła że na głowie ma gumkę do włosów, wytarła we włosy resztę kolacji i właśnie próbuje ściągnąć już po raz milionowy te frotkę.
Dziś pół dnia mała była z tesciową, bo my byliśmy projektować kuchnie. Bardzo się cieszę że już zaczynamy wszystko załatwiać pod nowe lokum.
ahh cała Nastka😂
a jaka kuchnie kupujecie gdzie? jak ja lubię coś urządzać zazdro🤪
właśnie czytałam że ogromne kolejki do Ikei 😂

ahh cała Nastka😂
a jaka kuchnie kupujecie gdzie? jak ja lubię coś urządzać zazdro🤪
właśnie czytałam że ogromne kolejki do Ikei 😂
W Ikei właśnie byliśmy, wybieramy fronty lerhyttan w kolorze szarym 😃 stwierdziliśmy że bierzemy też i agd od nich, całość wyszła tyle ile zakładaliśmy więc jest ok 😀 My umawialiśmy się na stronie zeby zaprojektować kuchnie i nie czekać w kolejce. Ale nie powiem, ludzi od groma, dobrze że mała została z babcią w domu.

o ja sama bym się pobawiła🤪 stare dobre czasy kiedyś tylko takie było no może zamiast tej pięknej huśtawki opona 😂ale podobnie👍
o z little Tikes w jednym żłobku mieli takie konie na biegunach plastikowe pani bardzo polecała 😜 muszę popatrzeć na tą firmę generalnie plastik mnie mierzi trochę i jak mogę unikam 🙃 ostatnio się zastanawiałam narazie nad taka zjeżdżalnia i bujak🤔
Ja planuję o takie. Bujak już mam 😁

Załączniki

• Screenshot_2022-01-07-18-55-18-914_pl.allegro.jpg
    Screenshot_2022-01-07-18-55-18-914_pl.allegro.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 64
W Ikei właśnie byliśmy, wybieramy fronty lerhyttan w kolorze szarym 😃 stwierdziliśmy że bierzemy też i agd od nich, całość wyszła tyle ile zakładaliśmy więc jest ok 😀 My umawialiśmy się na stronie zeby zaprojektować kuchnie i nie czekać w kolejce. Ale nie powiem, ludzi od groma, dobrze że mała została z babcią w domu.
moja siostra brała z Ikei i chyba na całość macie 25 lat gwarancji a na kuchnie 5 🤔 w każdym razie chyba się opłaca bo co rozmawiamy o kuchni to zachwala 😂
A ja żeby zjadam i się stresuje mega więc jak zwykle śmieje się z głupot nie zwracajcie na mnie uwagi 😂

Ja planuję o takie. Bujak już mam 😁
No podobają mi się te Montessori ta jest naprawdę fajna a co to za firma robi? Widzę, że z allegro ale dawaj linczka😜
Jeszcze pomyślę co wgl z M się zastanawiamy czy kolejne zabawki to mają sens 🤔 zaraz pójdzie do żlobka, trochę na roczek dostanie więc znowu tego trochę będzie... i gdzie to trzymać.

Mam pytanie bo masz trójeczkę🤪 czy dziewczyny wracają do starych zabawek zostawiasz je czy nie ma sensu?

No podobają mi się te Montessori ta jest naprawdę fajna a co to za firma robi? Widzę, że z allegro ale dawaj linczka😜
Jeszcze pomyślę co wgl z M się zastanawiamy czy kolejne zabawki to mają sens 🤔 zaraz pójdzie do żlobka, trochę na roczek dostanie więc znowu tego trochę będzie... i gdzie to trzymać.

Mam pytanie bo masz trójeczkę🤪 czy dziewczyny wracają do starych zabawek zostawiasz je czy nie ma sensu?
Wiesz co, bujak kupiłam z drugiej ręki, ale też spory - 110 cm, bo mniejszy 90 to na krótko wystarczy. A z tego można i zjeżdżalnię, i bujak i drabinkę i nawet stolik zrobić, a jak przykryjesz to kryjówka się robi. Jakby co szukaj po opiniach bo mi ciężko powiedzieć, który jakościowo byłby chłamowaty, a który dobry.

Co do zabawek, to niedługo będę się już pozbywać tych niemowlęcych, bo to leży nieużywane, młoda jak wraca to na chwilę i dalej w kąt. Jakby zbierać wszystko to pudeł i miejsca nie starczy. A co do tego czy dziewczyny wracają - ostatnio Dobrusia siedziała u nas na macie i bawiła się zabawkami Marceliny, a Marcysia u Dobrusi rozwalała jej klocki 😂😂

moja siostra brała z Ikei i chyba na całość macie 25 lat gwarancji a na kuchnie 5 🤔 w każdym razie chyba się opłaca bo co rozmawiamy o kuchni to zachwala 😂
A ja żeby zjadam i się stresuje mega więc jak zwykle śmieje się z głupot nie zwracajcie na mnie uwagi 😂
Tak 25 lat jest na meble, a 5 lat jest na sprzęt. Więc ja jestem z ceny bardzo zadowolona, mam nadzieję że z mebli będę też, tata ma u siebie i jest mega zadowolony. Jeszcze będę brać szafy z serii PAX

reklama
Dziewczyny u mnie newsy... I nie, nie, Maja nie umie jeszcze czytać i pisać 🤪🙃🤪
Pamiętacie jak Wam pisałam, że tu u nas jest 12 tygodni macierzyńskiego? ... miałam wrócić do pracy jakoś w sierpniu po wykrzystaniu wszystkich urlopów... No i tak ciągnęłam zwolnienia, chciałam, żeby mnie zwolnili a oni wręcz przeciwnie... bardzo mnie wspierali, wysyłali prezenty , dawali premie a nawet dwie podwyżki... No i zdecydowałam tak, że wracam.
Od poniedziałku 🙈🙈🙈

Na razie na 40%, czyli 4h 4x w tygodniu, od 6 do 10. Tatuś będzie wtedy zajmował się malutka a potem wymiana 🙆‍♀️

Powiem Wam, że w sumie się cieszę, ja lubię jak coś się dzieje, lubię też swoją pracę. Mąż może pracować popołudniami więc wszystko się dobrze zapowiada. A dalej czas pokaże, 3majcie kciuki 😅

2022 stawia przede mna nowe wyzwania, maluje się wizja mamy, żony, sportowca, artystki i studentki pracującej 💪🥂
super, że na tyle h możesz wrócić:) mnie by nie chcieli na mniej niż 7h🙉 i w ogóle nie opłacałoby mi się i w życiu nie wyrobiłabym się ze swoimi obowiązkami w mniej niż 7h . a te premie i podwyżki na macierzyńskim to nasi polscy pracodawcy mogli by wziąć przykład :yes::yes::yes: mi w marcu mija 5 lat w firmie i czekam na przebieg rozmowy rocznej - od tego zależy czy tam zostanę

Do góry