reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

reklama
Raczej o tym, że jesteś po owulacji.
Wszystko zależy of tego czy prawidłowo mierzysz temperaturę i czy ta wyższa się utrzyma.
Masz wykres?
Ja do tej pory nie stosowałam mierzenia temp. Pierwszy cykl jak to robię z ciekawości czy będzie miało to pokrycie z monitoringiem (ewidentnie nadmiar wolnego czasu 😁) i jak powinno się to interpretować? Czy w dniu owulacji temp powinna spadać? Czy jak już jest skok o to min. 0,2 st. C to już jest po ptakach? Czy może się zdarzyć jednorazowy wyskok? Bo chyba muszą być 3 dni z rzędu by uznać że była owulacja? Sorry jak głupie pytania ale jestem zielona 😬

No właśnie u mnie tyle samo to kosztuje... Tylko,zeby dostać skierowanie to tzreba iść do gina, który pracuje w szpitalu NFZ? Jezu, jaki ciemniak ze mnie :D
Nie trzeba, ja akurat miałam to szczęście ale nie miałam pojęcia, ze moja pani doktor przyjmuje w szpitalu, dowiedziałam się właśnie przy rozmowie o hsg :) ja u niej leczę się wyłącznie prywatnie.

Ja tak samo ... wchodzę w najnudniejszy czas cyklu - juz po staraniach w oczekiwaniu na testowanie. Doszukiwanie sie objawów czas start 🤡🤡🤡
Daaaaj spokój. Teraz to już trochę inaczej mam w głowie, ale kilka lat temu tydzień przed okresem włączał mi się syndrom wicia gniazda, hahaha 😀

Założenie jest takie, że żeby na podstawie temperatury stwierdzić, że była owulacja to 3 temperatury pod rząd muszą być wyższe o ok 0,2 od 6 poprzednich.
Generalnie jak jest skok to teoretycznie jest już po owulacji.
Chyba, że następnego dnia spadnie [emoji23]
No i z tą temperaturą przed owu jest też różnie. Mi zazwyczaj mocno spada, ale są dziewczyny, którym lekko rośnie [emoji2272]

Ja do tej pory nie stosowałam mierzenia temp. Pierwszy cykl jak to robię z ciekawości czy będzie miało to pokrycie z monitoringiem (ewidentnie nadmiar wolnego czasu [emoji16]) i jak powinno się to interpretować? Czy w dniu owulacji temp powinna spadać? Czy jak już jest skok o to min. 0,2 st. C to już jest po ptakach? Czy może się zdarzyć jednorazowy wyskok? Bo chyba muszą być 3 dni z rzędu by uznać że była owulacja? Sorry jak głupie pytania ale jestem zielona [emoji51]

Założenie jest takie, że żeby na podstawie temperatury stwierdzić, że była owulacja to 3 temperatury pod rząd muszą być wyższe o ok 0,2 od 6 poprzednich.
Generalnie jak jest skok to teoretycznie jest już po owulacji.
Chyba, że następnego dnia spadnie [emoji23]
No i z tą temperaturą przed owu jest też różnie. Mi zazwyczaj mocno spada, ale są dziewczyny, którym lekko rośnie [emoji2272]
Ciekawe... W takim razie fajnie że robię to z monitoringiem 🙂

reklama
Ja do tej pory nie stosowałam mierzenia temp. Pierwszy cykl jak to robię z ciekawości czy będzie miało to pokrycie z monitoringiem (ewidentnie nadmiar wolnego czasu 😁) i jak powinno się to interpretować? Czy w dniu owulacji temp powinna spadać? Czy jak już jest skok o to min. 0,2 st. C to już jest po ptakach? Czy może się zdarzyć jednorazowy wyskok? Bo chyba muszą być 3 dni z rzędu by uznać że była owulacja? Sorry jak głupie pytania ale jestem zielona 😬
U mnie w owu zawsze jest delikatny wzrost, więc tak na prawdę na podstawie skoku temp dopiero widzę że już jest po 🤷🏻‍♀️ Co ciekawe w zeszłym cyklu gdzie zaszłam w CB seks był dwa dni przed owu i właśnie dzień po, czyli w pierwszy dzień skoku temp. I wydaje mi się, że to właśnie bardziej przy tym skoku się udało :) bo jak pęcherzyk pęka i po nim następuje wzrost temp to jajeczko żyje jeszcze ok 12-24h, więc w dniu pierwszego wzrostu temp myślę że nadal jest duża szansa na ciążę

Do góry