reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Kasia albo maly pomeczy sie chwile i bedzie mial spokoj na jakis czas. Patrykowi dwa dolne zabki wyszly jakis miesiac temu i od tamtej pory nic si enie zapowiada zeby mialy sie pojawic nastepne.

A moj synek dzisiaj ugryzl mnie w brodawke i to tak silno, ze az lzy mi polecialy!!! Łobuz jeden, zdenerwowal sie, ze mleczko nie leci i cap mamusie za cycusia. Dobrze, ze mi zrobil tylko dwa porzadne slady a nie nadgryzl pol sutka.

Oby tak było :-(

A to ugyzienie AŁA!!! Musiało boleć :dry:

reklama
Witajcie mam na imie Andzelika i mam 6 i pol miesieczna coreczke Naomi.Mieszkamy w Irlandii(Dublinie)wraz z mezem.
Wczesniej (podczas ciazy)pisalam z niektorymi z was,ale przeprowadzka,porod i wszystkie te odwiedziny pozniej jakos mnie odciagnely od laptopa i tak sie urwalo moje pisanie do was.:-(Teraz mi sie duzo spraw poukladalo i bardzo bym chciala wroc do was i nawiazac z wami od nowa ta wiez.

Pozdrawiam was wszystkie bardzo goraco i wasze pociechy.:-)

Czesc Kasiu.Moj pierwszy nick to nie pamietam,a ten poprzedni to Aniolek20073.Troche ich bylo bo mi sie system posypal i nie pamietalam danych na wejcie do siebie.

Teraz mam nadzieje ze zostane z wami na owiele dluzej bez jakis awarii i koniecznosci zmiany nicku.

Naomi-Aniołku! Kochana Andżeliko! Witaj wśród nas! To chyba największy come-back w dziejach Wrześniówek:-D:-D:-D Ale super, że wszystko się u ciebie ułożyło i że mogłaś do nas wrócić. A miałam cię już za straconą duszyczkę;-) Nawet niedawno myślałam co tam się z tobą dzieję, bo z nudów (czy to w ogóle możliwe???) przeglądam wieczorami nasz wrześniowy wątek od początku (jestem akurat na porze rozpakowań, czyli wrześniu 2007) a ty wówczas grałaś u nas jedne z pierwszych skrzypiec:tak::tak::tak: Pozdrawiam Cię serdecznie, Naomi całuję w śliczny nosek i mam nadzieję, że teraz to już z nami zostaniecie na dobre:tak:

Witam. Nie nadrobię:no:

Byłam dziś z Maciusiem po raz drugi na usg główki i po raz drugi odesłano nas z kwitkiem. Za pierwszym razem w piątek okazało się, że ten lekarz przyjmuje tylko we wtorki:wściekła/y:, a dziś, że ma za dużo pacjentów. Neurolog kazała zrobić to usg jak najszybciej, bo Maciuś ma już małe ciemiączko. Na szczęście ktoś zrezygnował i jedziemy za tydzień. A jutro do pediatry na kontrolę.

Dziękuję za zaproszenia na NK.

Naomi, witam spowrotem. Pamiętam Cię.:tak:

Maciusiowi chyba idą 2 górne dwójki. Coś widać, ale jeszcze nie czuć. Gratuluję Waszym maluchom ząbków.

Jestem zmęczona, a muszę jeszcze napisać pracę zaliczeniową. Muszę się pochwalić, że w końcu ruszyłam pracę mgr. Mam już:tak::-D 2 strony.

Jestem przeziębiona, mam nadzieję, że nie zarażę Maciusia.

Cześc Wam. Nie odpiszę ,bo nie nadrobię.
Witam Naomi.:-D
Zdjęcie wkleję jutro jak dam radę.
Adaś dziś przed snem miał dziwny katarek. Parę minut temu obudził się z płaczem i zatkanym noskiem.:szok: Przerąbana noc się szykuje. Bardzo ciężko oddycha. Chyba dzisiaj go doprawiłam jak czworakował na golasa. :no: Moja wina.:baffled: Uciekam bo znowu sie obudził.

To musiał być widok goła dupcia na czworakach :-) urocze!!!!! Jak ja kocham takie małe golaski!!!! Może to głupie co napisze, ale jak Kubalce zmieniam pieluszke, balsamuje po kapieli to go zawsze tak wycałuje po dupeczce :-)

Szybko napiszę . Dupcie sa słodziutkie i urocze.
Czy ja tutaj jestem tylko taka STARA czy może jakas też jest w takim podeszłym wieku jak ja?
Tzn??? a jaki rocznik?

Xeone
ałłłłłłłł:baffled:

Naomi pamiętam Cię nawet jakis czas temu się zastanawiałam dlaczego zniknęłaś Bo o ile dobrze pamiętam Ty byłaś na naszej liście przy końcu razem ze mną i Xeone prawda? A czy to przypadkiem nie u Ciebie zamieszkała siostra męża i taka jakaś nie skora do pomocy była? I co pogoniłaś ją w końcu? Czy może coś juz mieszam?????

Atru
cos mi się wydaje że mój Igor to taki sam egzemplarz jak Twój Kuba co ząb to infekcja :-( jakiś czas temu niecałe trzy tygodnie był ząb i przeziębienie potem oskrzela i drugi ząb a teraz znowu przeziębienie i troszkę marudzi chyba będę wypatrywać zęba :baffled: mały ma katarek i rano był lekki a teraz to już leci mu z noska na całego:angry::crazy: przeklęte infekcje wrrrrrr oczywiście jutro umówiona wizyta na szczepienie bo jakby mogło byc inaczej najgorsze jest to że to i tak jest juz wizyta przesunięta o dwa tygodnie z powodu poprzedniej infekcji i antybiotyku:-:)-:)-( a swoja drogą jakie to dziwne za każdym razem jak czytam ze jakiś maluszek chory i strasznie mi go zal to na drugi dzień Igor jest tez chory co za zbieg okoliczności wczoraj czytałam że synek Doti jest chory i dziś mam w domku to samo.

Jestem zmęczona, a muszę jeszcze napisać pracę zaliczeniową. Muszę się pochwalić, że w końcu ruszyłam pracę mgr. Mam już:tak::-D 2 strony.

Jestem przeziębiona, mam nadzieję, że nie zarażę Maciusia.

Dobre i dwie strony od czegoś trzeba zacząć:-):-)
Życzę zdrówka i obyś nie zaraziła Maciusia trzymam mocno kciuki bo to takie przykre patrzeć jak maluszki się męczą wiem coć o tym. A podajesz mu cebion bo mi lekarka mówiła że jak ktoś w otoczeniu dziecka jest przeziębiony to warto dać parę kropelek więcej niż profilaktycznie.

reklama
Ojej Nuśka bo teraz ja się martwię, że Oskarek zaraził Igorka ;-) Idę z nim jutro jeszcze raz do lekarza. Ostatnio nie udało mi się zarejestrować do naszej lekarki i wylądowałam u takiego lekarza co nikt do niego nie chce chodzić. Wolę żeby ona jeszcze zobaczyła małego. Zresztą, sama potrzebuję zaświadczenia do pracy, że karmię. Tak mi powoli stres narasta... :baffled:

Agulka, no właśnie, jaka "stara" jesteś? No ja też już nie piętnastka...

Xeone, wiem jak to boli... Oskar miał taki jeden dzień że ciągle mnie gryzł, ze 4 razy, aż się bałam go karmić. Na szczęcie mu przeszło.

Powiedzcie mi od jakiej temperatury dajecie dziecku coś przeciwgorączkowego? Oskarek miał dziś 38 mierzone w odbycie (czyli 37,5), dałam mu paracetamol, ale nie wiem czy nie za wcześnie.

No i co robić jak mały nic nie chce jeść ani pić? Całe szczęście że jeszcze go karmię piersią bo inaczej od dwóch dni nic by chyba nie zjadł innego.

Do góry