reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2022

Jesteś rocznik 89?🙂 Jesteśmy blisko🙂 Generalnie to na ten ciążowy ból kręgosłupa pomaga pozycja na boku z poduszką między kolanami. Ja mam dyskopatię i rwy kulszowe w przeszłości , ale póki co się sprawdza🙂
Ja rocznik Czarnobyla 86, fakt byłam w brzuchu jak chmura szła ale widocznie nie szczędziła nawet tam heh

reklama
A propos kręgosłupa, czy dyskopatia jest wskazaniem do cesarki, czy niekoniecznie, czy w zależności od przypadku? Tak samo z wadą wzroku? Kto i kiedy decyduje jaki poród mnie czeka?

Jaaa, dziewczyny!!
Moja fasolka mieszka jeszcze w brzuchu a juz w tym roku zrobila mi prezent na dzien mamy!😍😍
Wczoraj wieczorem czulam jak mi cos jezdzi po brzuchu ale z poczatku to olalam, myslalam, ze to w jelitach😄 po chwili jednak cos mnie podkusilo, zeby poswiecic na brzuch latarka i widzialam jak mi delikatnie brzuch podskoczyl w jednym miejscu ale mowie nie no na bank mi sie przywidzialo, koniec dnia to juz oczy wariuja😅 a teraz leze i mialam dokladnie ta sama sytuacje, pogadalam sobie chwile z malenstwem i mi dala znac, ze slucha 😁
To moja pierwsza ciaza i jaram sie niesamowicie, az mi sie lezka w oku zakrecila🥺😍 MATKAWARIATKA😂

A propos kręgosłupa, czy dyskopatia jest wskazaniem do cesarki, czy niekoniecznie, czy w zależności od przypadku? Tak samo z wadą wzroku? Kto i kiedy decyduje jaki poród mnie czeka?
Zależy jaką wada wzroku, przy dużych powinna być cesarka bo nadmiar wysiłku może pogorszyc wzrok. A dyskopatia to silna masz?często wypada kręg?

Zależy jaką wada wzroku, przy dużych powinna być cesarka bo nadmiar wysiłku może pogorszyc wzrok. A dyskopatia to silna masz?często wypada kręg?
Trzy razy w latach 2012-2014, potem rehabilitacje, ćwiczenia, rehabilitacje i poza bólami kręgosłupa, na które działały ćwiczenia, wpadek brak🙂 Myślę, że jak ciąża nie doprowadzi do znacznego pogorszenia, to pewnie będzie natutalny🙂 Ale pojęcia nie mam jak to faktycznie wygląda.

Trzy razy w latach 2012-2014, potem rehabilitacje, ćwiczenia, rehabilitacje i poza bólami kręgosłupa, na które działały ćwiczenia, wpadek brak🙂 Myślę, że jak ciąża nie doprowadzi do znacznego pogorszenia, to pewnie będzie natutalny🙂 Ale pojęcia nie mam jak to faktycznie wygląda.
No musisz z ortopeda skonsultować,bo przy parciu jak Ci wyskoczy to będzie kiepsko.

J
Jaaa, dziewczyny!!
Moja fasolka mieszka jeszcze w brzuchu a juz w tym roku zrobila mi prezent na dzien mamy!😍😍
Wczoraj wieczorem czulam jak mi cos jezdzi po brzuchu ale z poczatku to olalam, myslalam, ze to w jelitach😄 po chwili jednak cos mnie podkusilo, zeby poswiecic na brzuch latarka i widzialam jak mi delikatnie brzuch podskoczyl w jednym miejscu ale mowie nie no na bank mi sie przywidzialo, koniec dnia to juz oczy wariuja😅 a teraz leze i mialam dokladnie ta sama sytuacje, pogadalam sobie chwile z malenstwem i mi dala znac, ze slucha 😁
To moja pierwsza ciaza i jaram sie niesamowicie, az mi sie lezka w oku zakrecila🥺😍 MATKAWARIATK

Ja tez parę dni temu poczułam pierwsze ruchy :) Super uczucie :) Teraz do mnie dociera, że faktycznie coś tam jest 😁

reklama
Ja też już czuje pierwsze ruchy, u mnie zaczęły się początkiem 19 tygodnia 🤩takie trzepotanie, albo takie lekkie szturchnięcie od środka.. Super uczucie ❤️
Ja mam poduszkę w kształcie C i niby spoko się śpi, ale minusem jest to że ciężko mi się z niej wygramolić jak chce wstać do toalety. A jakoś wysoka nie jestem 156 cm i na razie na liczniku 50 kg. A co to będzie przy 8 miesiącach... Pewnie będę musiała inna zakupić.

Do góry