KarolinaDD
Fanka BB :)
ze 5 dni przed terminem to nie, ale ze od pierwszego skurczu synek był po 2 godzinach na świecie to tak.Ha ha ha pewnie zdziwiona byłaś?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ze 5 dni przed terminem to nie, ale ze od pierwszego skurczu synek był po 2 godzinach na świecie to tak.Ha ha ha pewnie zdziwiona byłaś?
Nie bój się... założenie balonika nic nie boli. Śmieszne w sumie jest to jak go masz, bo masz taki kranik od niego... ma doprowadzić do rozwarcia i czujesz delikatny ból jak na miesiączkę. A rano zabierają Cię na porodówkę. Trzymam kciuki by samo się zaczęłoWłaśnie tego wywoływania się boje
Supwler expresowy poródze 5 dni przed terminem to nie, ale ze od pierwszego skurczu synek był po 2 godzinach na świecie to tak.a może pomogło mi to skakanie w szybkim porodzie ?
![]()
tak, położna która przyjmowała to powiedziała ze to wymarzony pierwszy poródSupwler expresowy poród![]()
Zdecydowanietak, położna która przyjmowała to powiedziała ze to wymarzony pierwszy poród![]()
No ale toni tak super, czasem kobiety tak się biedne męczą długo… ja sobie nawet nie wyobrażamZdecydowanie. Mój 3 trwał 2:10
, a wcześniejsze 5 h i 4 h
Ja urodziłam pierwsze 3 dni po terminie, dużo chodziłam wtedy i do tego były straszne upały , może Cię wziasc nagle ( odejść wody - ja tak miałam za pierwszym razem , chwilę wcześniej mnie tak ostro przeczyscilo) albo stopniowo ( w drugiej ciąży w 38 tyg musiałam iść do szpitala i z kolei z tego stresu w pierwszą noc zaczęłam mieć skurcze i biegłego po tym mała była na świecie) tak czy inaczej trzymam kciuki aby obyło się bez wywoływania i aby wszystko było dobrzeHejka jestem 2 dni po terminie, czy macie sprawdzone sposoby na przyśpieszenie porodu?
To nie jest takie straszne jak to malująBoje się wywoływania oksytocyną dlatego łapię się każdego sposobu
Dokładnie. Mój pierwszy poród szybki 4 h ale zakończony CC, z kolei drugi ekspres, jak zgłosiłam położnej na oddziale skurcze coś ok 6 rano, szybkie badanie i wpadła biedna w popłoch że zaraz im urodzę i szybko na porodówkę , o 6 położna odbierająca poród mówi do mnie że do 7 urodzę , a za 30 minut było już po wszystkim, biedny mój chlopina nie zdążył dojechaćNo ale toni tak super, czasem kobiety tak się biedne męczą długo… ja sobie nawet nie wyobrażammoja szwagierka 19h pierwszy poród, a drugi poród około 4h także ona ma co porównywać hah
![]()