Naprawdę? Że później, to wiedziałam, ale że na początku, to pierwsze słyszę. Dobrze, że trzy takie kąpiele tylko sobie zrobiłam i w naprawdę minimalnej ilości wody- brzuszek cały na wierzchu. Ale dzięki za info, obiecuję poprawęWe wczesnej ciąży to niewskazan, chyba że ugotować fasolkę![]()
reklama
Suszone śliwki wieczorem zalane gorącą wodą, pite rano. Poprzednio tylko to mi pomagało.Hej Dziewczyny, macie może jakieś sprawdzone przepisy na zaparcia ?
o nieee, zrobiłaś mi zachciankę na pączkiJa nie mam mega wielkich piersi. Jedynie co do tej pory to są tkliwe i napięte, bolą przy wstawaniu z lozka, ale to przewaznie po nocy. No i czasem w nocy jak sie przekrecam z boku na bok.I czasem mam wrażenie, że brodawki są większe. To moja pierwsza ciąża i jest to dla mnie nowość![]()
Poprzednia miałam biochema i poronienie w 5tc. Wiec żadnych objawów nie miałam. W brzuchu mi się przelewa i mam chęci na pączki![]()
@anka225 generalnie kąpiele są raczej niewskazane ze względu na ryzyko infekcji. Gorące tym bardziej z wielu innych względów - chodzi o zwiększone ciśnienie, ryzyko krwawienia czy odklejenia sie łożyska, na późniejszym etapie skurcze = przedwczesny porod. Temperatura wod płodowych się raczej nie zwiększy od temperatury wody czy powietrza. Jesli u Ciebie nie było żadnych skutków ubocznych po kąpieli, to raczej nie zaszkodzilo, chociaż na przyszlosc warto jednak zrezygnowac. My mieliśmy z mężem tygodniowy rytuał kąpielowy, ale zawiesiliśmy obecnie
na basen póki co też mam zakaz jak i z resztą wiele innych zakazów od lekarza 
@Ekp śliwki, śliwki suszone, kisiel z siemienia lnianego (ochydny) pity w miarę regularnie robią robotę. Na niektórych jeszcze kapusta kiszona czy buraki, ale to już zależy od organizmu.
Ja nie mogę słuchać o jedzeniu
. Dzisiaj już nawet mój lód kaktus nie wszedł za dobrze, ale się utrzymał...

@Ekp śliwki, śliwki suszone, kisiel z siemienia lnianego (ochydny) pity w miarę regularnie robią robotę. Na niektórych jeszcze kapusta kiszona czy buraki, ale to już zależy od organizmu.
Ja nie mogę słuchać o jedzeniu

Kisiel z siemienia@anka225 generalnie kąpiele są raczej niewskazane ze względu na ryzyko infekcji. Gorące tym bardziej z wielu innych względów - chodzi o zwiększone ciśnienie, ryzyko krwawienia czy odklejenia sie łożyska, na późniejszym etapie skurcze = przedwczesny porod. Temperatura wod płodowych się raczej nie zwiększy od temperatury wody czy powietrza. Jesli u Ciebie nie było żadnych skutków ubocznych po kąpieli, to raczej nie zaszkodzilo, chociaż na przyszlosc warto jednak zrezygnowac. My mieliśmy z mężem tygodniowy rytuał kąpielowy, ale zawiesiliśmy obecniena basen póki co też mam zakaz jak i z resztą wiele innych zakazów od lekarza
Ja nie mogę słuchać o jedzeniu. Dzisiaj już nawet mój lód kaktus nie wszedł za dobrze, ale się utrzymał...

Kiedy powróci apetyt

No ten kisiel z siemienia to raczej nie najlepszy pomysł na 1 trymestrKisiel z siemienia
Kiedy powróci apetyt![]()

Dzięki, spróbuje, bo już normalnie ledwo żyje, sto razy bardziej wole mieć mdłościSuszone śliwki wieczorem zalane gorącą wodą, pite rano. Poprzednio tylko to mi pomagało.

reklama
Ja się nie odważeNo ten kisiel z siemienia to raczej nie najlepszy pomysł na 1 trymestrale samo zdrówko !
![]()

Dziewczyny , a może któraś orientuje się, czy teraz da się coś jeszcze zrobić z hemoroidami? Nacierpialam się przez nie po porodzie, ale jakoś do tej pory nie zrobiłam porządku...a nie chciałabym powtórki z rozrywki.