reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was pije zielona herbatkę? Ja uwielbiam. Wczoraj kupiłam jakaś liściasta z jaśminem. Otworzyłam mmmm cudowny zapach... zalalam woda a tu smród jak nawóz do kwiatków ...mąż się ze mnie nabija że on czuję zapach ziół ewentualnie pokrzyw.... No i nie wiem czy to pokrzywy w tym pudle są 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ czy mi odbiło całkiem 😔😔😔😔
Boje się to pić 🤣🤣🤣🤣
Czy Jasmin może w herbacie tak śmierdzieć? 🙄🙄🙄
Ja piłam i dla mnie normalnie 🤷‍♀️ ale ja uwielbiam ziołowe herbaty i może już się przyzwyczaiłam 🤷‍♀️

Tak, te nagrania są dramatyczne. Ale to tez trochę uświadamia z czym mamy do czynienia, ja w tej chwili akurat nie biorę nic ale był czas kiedy brałam około 16 tabletek dziennie i jakoś nie zastanawiałam się nad konsekwencjami. Lekarz kazał to brałam i tyle, cel uświęca środki 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Ja bedac w ciazy chodziłam jednocześnie do dwóch lekarzy na nfz i prywatnie. Ale.zanim trafilam do lekarza prywatnie to hit. Najpierw ten na nfz przepisał mi duphaston bo stwierdzil ze mam szyjkę rozwierają i groził mi szpitalem. Brałam przez 2 tygodnie I trafilam znowu do niego to ten do mnie ze da mi kolejny raz duphaston i ja do niego "ile będę brała?" a on "tyle ile będzie trzeba, chyba kochasz swoje nienarodzone dziecko?" a ja nic nie skomentowałam, ale zaprzestałam brania duphastonu i od tej wizyty do tej prywatnej trwała 4 dni. Pierwszy raz poszłam prywatnie i co się okazało? Ze szyjka cała, zamknieta, piękna! I ze duphaston wcale nie był potrzebny. 🙄 A co najlepsze się okazało? Ze od listopada mialam infekcje. Ból podbrzucha, który zglaszalam nie był normalny a był z winy infekcji. No myslalam, że zatłukę tego lekarza.... Przez to urodziłam syna z infekcją na sercu. ☹ Mówią, że infekcja w ciazy nie grozi dziecku, a jednak nie do końca prawda. Jak on sie urodził to ja się obwiniałam że tak późno do lekarza prywatnego poszłam.

Ja dziś idę do innego ginekolog i zobaczymy co powie o moim cudnym cyklu 10 dniowym 🤷‍♀️, bosze okres 7 dni 2 dni bez i znów okres, chodzę jak bomba cykająca 😂. Dziś już na szczęście 6 dzień więc już praktycznie 1 plamka się pojawiła i nic więcej, więc będzie mógł mnie przebadać i dopytam go kiedy ten progesteron w takim razie zbadać co mam zalecony od endokrynologa. Jutro usg tarczycy mam, więc też ciekawa jestem jak wyjdzie i resztę jeszcze badań tarczycowych mam do zrobienia, ale to już będę za jednym razem z progesteronem badać.

Ja dziś idę do innego ginekolog i zobaczymy co powie o moim cudnym cyklu 10 dniowym 🤷‍♀️, bosze okres 7 dni 2 dni bez i znów okres, chodzę jak bomba cykająca 😂. Dziś już na szczęście 6 dzień więc już praktycznie 1 plamka się pojawiła i nic więcej, więc będzie mógł mnie przebadać i dopytam go kiedy ten progesteron w takim razie zbadać co mam zalecony od endokrynologa. Jutro usg tarczycy mam, więc też ciekawa jestem jak wyjdzie i resztę jeszcze badań tarczycowych mam do zrobienia, ale to już będę za jednym razem z progesteronem badać.
A mocno krwiawisz? Może to jakieś plamienie okoloowulacujne czy cos. Twoje cykle ile trwają ze taki wybryk?

Ujrzałam pierwsze dwie kreski !! Na covid test 😁 także bardzo źle się czuję, ale o pracy nie ma mowy. Głowa ciągle boli, pocę się niemiłosiernie, gorączka, dreszcze, katar, kaszel 😮‍💨
Pomogło Wam coś wyjść z tego dość szybko?
U mnie neosine pomogło, choć nie miałam dramatycznego przebiegu i cały czas klikałam w kąkuter. I termofor na stópki ;)

Ujrzałam pierwsze dwie kreski !! Na covid test 😁 także bardzo źle się czuję, ale o pracy nie ma mowy. Głowa ciągle boli, pocę się niemiłosiernie, gorączka, dreszcze, katar, kaszel 😮‍💨
Pomogło Wam coś wyjść z tego dość szybko?
U mnie covid przechodził bardzo łagodnie, więc wspomagałam się tylko wit C i D i kroplami do nosa.
Ale polecam też stosowanie kropli z Propolisu - działa mega, a jest niedoceniany!

Bardzo mnie dziwi czytając tu posty, że tak wiele z Was faszeruje się tymi śmieciami typu Teraflu, Gripex itp. Z jednej strony dbacie o to, żeby się dobrze odżywiać, bierzecie witaminy i inne wspomagacze płodności, a z drugiej strony ją zabijacie tak lekkomyślnie.
Te preparaty to nie cukierki, a często mają skutki uboczne. Już nawet zwykłe leki przeciwbólowe, które są stosowane doraźnie mają negatywny wpływ np na nasienie. Pewnie na nasze komórki jajowe również.

reklama
Do góry