reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Panowie delikatniejsi😂 mój te 6 jest histeryczka i od razu dostał elke na 2 tygodnie i antybiotyk 😂
Ja zaraz po wyrwaniu do roboty, a z ostatniej to już szwy wyjęłam sama😂
Ale mam super chirurga i jeżdżę do niego 400 km. Raz poszłam do polecanego w okolicy, skasował jak za implant, zmęczył mnie przez 45 minut, rozjebał pół twarzy i cierpiałam tydzień. A mój chirurg z pantomogramem i zapłaceniem równe 11 minut 😁 polecam serdecznie
U nas to ja jestem histeryczką😆 planuję wyrwać tego zęba od roku, przez ten czas ładnie wylazł na wierzch, więc może nie będzie źle:)
Myślę że wyrywanie ósemek to generalnie lepiej robić odpuszczając starania na ten jeden cykl, bo jak się coś popaprze to będzie dopiero problem :p. Ale jak już jest po fakcie i mogło dojść do zapłodnienia, to ja bym powiedziała dentyście mimo wszystko.
Za późno😆 No ale zdaje sobie sprawę, że mogło nam się nie udać i w ciąży nie będę.
Chociaż wczoraj zanim zasnęłam podniosłam nogi do góry... mąż się załamał jak to zobaczył 😅 powiedział mi, że jak ma być to będzie i żebym nie świrowała 😁 to później zwlekałam z siku i prysznicem, tak że chyba dopiero po godzinie wyszłam z łóżka... komedia 😄

reklama
@DobreMyśli 3 bliskie mi osoby plamily i krwawiły żywą krwią we wczesnej ciąży i to były za każdym razem krwiaki. Moja koleżanka natomiast na pierwszej wizycie dowiedziała się, że ma krwiaka, musiała się oszczędzać a na następnej już go nie było - wchłonął się

U mnie covid przechodził bardzo łagodnie, więc wspomagałam się tylko wit C i D i kroplami do nosa.
Ale polecam też stosowanie kropli z Propolisu - działa mega, a jest niedoceniany!

Bardzo mnie dziwi czytając tu posty, że tak wiele z Was faszeruje się tymi śmieciami typu Teraflu, Gripex itp. Z jednej strony dbacie o to, żeby się dobrze odżywiać, bierzecie witaminy i inne wspomagacze płodności, a z drugiej strony ją zabijacie tak lekkomyślnie.
Te preparaty to nie cukierki, a często mają skutki uboczne. Już nawet zwykłe leki przeciwbólowe, które są stosowane doraźnie mają negatywny wpływ np na nasienie. Pewnie na nasze komórki jajowe również.
Podobnie nie ufam zadnej chemii i w ciąży z migreną oraz bolami głowy nigdy nie brałam nawet paracetamolu. Po prostu nie ufam chemii w ciąży. A w cyklach bez ciazy nawet ma bole miesiaczkowe czy glowy rzadko stosuje tabletki przeciwbolowe czy inne cuda. Wyjątkiem jest tylko gorączka i ból zęba... ale to rzadko się zdarza.

Mam bardzo intymne pytanie do dziewczyn, dla których ten cykl był szczęśliwy.. ;)
Jak często przed owu i w czasie były u Was seksy? :D
Cały czas zastanawiam się czy kluczem do sukcesu nie będzie tu czasem seks co 2-3 dni. No i czy podnosiłyście te nogi do góry? 😅🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja w czasie owulacyjnym uprawiałam seks w 10 dc, 14 dc i 17 dc. Owu miałam chyba w 17 lub 18 dc.
I nie, nie trzymałam nóg w górze 😋

reklama
Hmm a jak czytam o badaniach prenatalnych za darmo to tam nic nie ma o poronieniach🤔
Kurcze, myślę, że coś jest. Moja koleżanka straciła ciążę w 8 tc, po jakimś czasie zaszła w następną, szczęśliwą. Miała darmowe prenatalne, a nie miała jeszcze 35 lat. Nie wiem czy miała jakieś inne wskazania 🤔

Do góry