reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2023

Po tym jak wczoraj ujawniłam swoje dane tez jestem za wątkiem prywatnym już 😂😂😂 ja kojarzę większość z Was udzielających się po nickach, ale nie ukrywam, ze czasem wchodzę na profil poszczególnej osoby, żeby sprawdzić jej posty czy dobrze pamietam, ze to właśnie ona o czymś pisała 😂 słuchajcie poprosiłam o rozmowę dziś przełożonego, żeby mu powiedzieć o ciąży, a ten na ta informacje - bach - wyciąga mi kartkę z podpisana podwyżka 😂😂😂 wiec teraz będę chyba pracować do samego porodu 😂😂

reklama
Po tym jak wczoraj ujawniłam swoje dane tez jestem za wątkiem prywatnym już 😂😂😂 ja kojarzę większość z Was udzielających się po nickach, ale nie ukrywam, ze czasem wchodzę na profil poszczególnej osoby, żeby sprawdzić jej posty czy dobrze pamietam, ze to właśnie ona o czymś pisała 😂 słuchajcie poprosiłam o rozmowę dziś przełożonego, żeby mu powiedzieć o ciąży, a ten na ta informacje - bach - wyciąga mi kartkę z podpisana podwyżka 😂😂😂 wiec teraz będę chyba pracować do samego porodu 😂😂
A tam, podpisane to zaklepane :D pora na L4 🙈🙈😂

Tak, tak, jasne że obowiązują :) co nie zmienis faktu że ponad rok jesteśmy "w plecy". Zwłaszcza w tych czasach wysokiej inflacji to będzie dotkliwe ;)
Nie przeliczam w taki sposób. Jedno woleć, albo dziecko albo kasa 😉
Jeśli ktoś stara się o dziecko to musi wiedzieć z czym to wszystko jest związane.

U mnie też jest gorąc ale zimą, latem chłodniej na szczęście, chociaż u nas łóżeczko będzie przy naszym łóżku na początku mam nadzieję ze temperatura będzie odpowiednia, ale boję się co będzie zimą 🙄 znajomi zawsze jak przychodzą zimą to wiedzą jak sie ubrać 🙈 a ja zaś jestem za ciepełkiem, jednak dla malutkiego dziecka taka temperatura będzie za wysoka...

Właśnie kilka lat temu, w upalnym czerwcu, gdzie temp sięgały nawet 35 stopni, u jednej mojej znajomej dziecko w samej pieluszce leżało w tym koszu Mojżesza. Pamiętam, że jej mama była przerażona i za wszelką cenę chciała ja przykrywać 😂😂 Ale młodej było mega dobrze. 🤷🏻‍♀️ Ja też się boję komentarzy mojej rodziny, bo oni latem w największe temp. włożyliby dziecku ocieplaną czapeczkę i skarpetki 🙈🙊 To chyba takie pokolenie. 🙆‍♀️
Ile ja się nasłuchałam, żebym córce założyła skarpetki i czapkę... Booooziu 😂 . Po domu biega boso. A na wiosnę i jesień, to mało kiedy ma czapkę. Tylko jak wieje mocno. Babcie nie mogą tego przeżyć 🙈

Jeśli ktoś stara się o dziecko to musi wiedzieć z czym to wszystko jest związane.
Wszystko zależy od sytuacji co sprawia że możesz wczesniej zareagować. Więc jak dla mnie - wszystko trzeba przeliczyć. Jeżeli ktoś nie doczytał że będzie dostawał średnią z 12 miesięcy albo załatwił się po podwyżce tak jak ja - może być grubo zaskoczony. Różnica może sprawić że np braknie Ci na ratę kredytu na który byłaś pewna że Cię stać to jedno, a drugie - nie każdy jednak się "stara" o dziecko, w pierwszej ciąży byłam lekko zaskoczona 😁 wiedziałam "jak do tego doszło" ale ciąża nie była w 100% wcześniej planowana 🙂

Jaaaa muszę wam powiedzieć że jestem z siebie mega dumna! Seriooo wytrzymałam miesiąc . Miesiąc temu ostatni raz widziałam moje maleństwo , jutro rano znów je zobaczę . Mam ogromną nadzieję że wszystko jest dobrze 🙏🙏🙏🙏ogólnie jestem tak spokojna jak nigdy w życiu 😍😍
Tylko błagam żebym jutro się nie przeliczyła 🙏🙏🙏🙏🙏

Jaaaa muszę wam powiedzieć że jestem z siebie mega dumna! Seriooo wytrzymałam miesiąc . Miesiąc temu ostatni raz widziałam moje maleństwo , jutro rano znów je zobaczę . Mam ogromną nadzieję że wszystko jest dobrze 🙏🙏🙏🙏ogólnie jestem tak spokojna jak nigdy w życiu 😍😍
Tylko błagam żebym jutro się nie przeliczyła 🙏🙏🙏🙏🙏
No to ja jestem równo tydzień po wizycie..... I już mi ciężko 🙈🙈🙈

Osobiście wiem z czym to jest związane co nie znaczy że jest to system idealny i taka sytuacja mi pasuje. Jak najbardziej biorę pod uwagę i wkurzam się że nie będę miała pieniędzy przez ponad rok z podwyżki na którą ciężko cały zeszły rok pracowałam. Do tego inflacja, a chyba niemowlę kosztuje. Nie wspominam o 20+ tysiącach które wydałam żeby to dziecko w ogóle mieć, bo tutaj państwo nie pomaga wcale. Nie uśmiecha mi się że będę miała mniej bo tak nasze państwo to oblicza. Nie ma to nic wspólnego z "wyborem" kasy nad dzieckiem ;)

reklama
A kiedy zakładamy ten prywatny wątek? Kiedyś mi mignęło, że po prenatalnych? To tak w połowie stycznia, czy ma ktoś jeszcze później prenatalne? Chyba któraś miała 13? Ale przełożone na 11? Dobrze kojarzę? 🤔🤔

Do góry