reklama
Pati2388
Fanka BB :)
Oj a co kociakowi jestJa mam dzisiaj straszna ochotę na winko albo miód pitny, ale nie mogę, bo mi się kot pochorował i boję się, że może nas czekać jeszcze wycieczka do weterynarza. Może później, jak się kitku trochę rozrusza

Bolilol
nie mógł się wysikaćOj a co kociakowi jest![]()
angeliskax
Moderator
Hm. A to ciekawe, bo ja słyszałam że to jednak od plemników mężczyzny zależy. Żartem kiedyś pacjent mi narzekał, że 5x strzelił X a nie Y. Chciał syna ale bał się że 6 raz będzie dziewczynka, a tego nie zniósł i zaprzestali starań to powiedziałam mu, że to gdzieś słyszałam że to plemniki mężczyzny decydują to on "kurła, ale beznadziejne plemniki mam"u mnie w rodzinie idealna mieszanka, praktycznie u każdego rodzeństwo chłopca i dziewczynki ale słyszałam że to podobno męskie geny decydują co będzie a komórka jajowa (szczególnie pewnie moja, juz zdesperowana) przyjmie jakikolwiek plemnik który się doczlapie i będzie zdrowy

angeliskax
Moderator
No ale sama napisałaś chłopca z ovu więc coś w tym jest.No nie zgodzilabym się mama 2 dziewczynek, z okresu gdy seks był kilka razu dziennie codziennie. I chłopca, gdy dokładnie pilnowany był dzień ovu - z dzisiejszej perpektywy myślę, czysty przypadek.
Masz 3 dzieci?
Pati2388
Biednynie mógł się wysikaćbyliśmy z nim u weta rano, miał USG i dostał leki, ale nie ma jakiejś powalającej poprawy
![]()

angeliskax
Moderator
A wete mowil ile czasu masz obserwować? Bo antybiotyki nie działają od razu. U mnie np. Jak psina miała zaropiale oczko to mieliśmy obserwować przez 3 dni. Gdyby nie bylo poprawy mielibyśmy wrócić wtedy na 3/4 dzień. I na 3 dzień widzieliśmy że już jest poprawa delikatna więc odpuściliśmy.nie mógł się wysikaćbyliśmy z nim u weta rano, miał USG i dostał leki, ale nie ma jakiejś powalającej poprawy
![]()
hachette
Ojej ale po tym usg coś stwierdził? To bardzo poważna sprawa bo pęcherz kota powinien być opróżniany raz na kilka godzin, moja przyjaciółka zbiera niepełnosprytki i ma takie którym musi sama opróżniać pęcherz, bardzo pilnuje godzin sikania bo bakterie gromadzące się w moczu mogą łatwo uszkodzić nerki, nie wspominając o innych strasznych rzeczach ktore mogą się przez to wydarzyć.nie mógł się wysikaćbyliśmy z nim u weta rano, miał USG i dostał leki, ale nie ma jakiejś powalającej poprawy
![]()

Bolilol
jutro mamy przyjechać do kontroli, ale jak dalej będzie sikać po kropli, to mamy jechać do nocnej przychodni jeszcze dzisiajA wete mowil ile czasu masz obserwować? Bo antybiotyki nie działają od razu. U mnie np. Jak psina miała zaropiale oczko to mieliśmy obserwować przez 3 dni. Gdyby nie bylo poprawy mielibyśmy wrócić wtedy na 3/4 dzień. I na 3 dzień widzieliśmy że już jest poprawa delikatna więc odpuściliśmy.
reklama
Bolilol
stwierdził, że pęcherz nie jest ogromnie napełniony, powiedział że pod tym kątem nie jest źle i że nie trzeba zakładać cewnika jeszcze. Dał mu antybiotyk i leki rozkurczające. Jest taki trochę osowialy, ale nie wiem, czy to nie od traumy. Rano chodził do kuwety co dwie minuty i wysikiwal dosłownie kroplęOjej ale po tym usg coś stwierdził? To bardzo poważna sprawa bo pęcherz kota powinien być opróżniany raz na kilka godzin, moja przyjaciółka zbiera niepełnosprytki i ma takie którym musi sama opróżniać pęcherz, bardzo pilnuje godzin sikania bo bakterie gromadzące się w moczu mogą łatwo uszkodzić nerki, nie wspominając o innych strasznych rzeczach ktore mogą się przez to wydarzyć.![]()