reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
u mnie w rodzinie idealna mieszanka, praktycznie u każdego rodzeństwo chłopca i dziewczynki ale słyszałam że to podobno męskie geny decydują co będzie a komórka jajowa (szczególnie pewnie moja, juz zdesperowana 😅) przyjmie jakikolwiek plemnik który się doczlapie i będzie zdrowy
Hm. A to ciekawe, bo ja słyszałam że to jednak od plemników mężczyzny zależy. Żartem kiedyś pacjent mi narzekał, że 5x strzelił X a nie Y. Chciał syna ale bał się że 6 raz będzie dziewczynka, a tego nie zniósł i zaprzestali starań to powiedziałam mu, że to gdzieś słyszałam że to plemniki mężczyzny decydują to on "kurła, ale beznadziejne plemniki mam" 😂😂

nie mógł się wysikać :( byliśmy z nim u weta rano, miał USG i dostał leki, ale nie ma jakiejś powalającej poprawy :(
A wete mowil ile czasu masz obserwować? Bo antybiotyki nie działają od razu. U mnie np. Jak psina miała zaropiale oczko to mieliśmy obserwować przez 3 dni. Gdyby nie bylo poprawy mielibyśmy wrócić wtedy na 3/4 dzień. I na 3 dzień widzieliśmy że już jest poprawa delikatna więc odpuściliśmy.

nie mógł się wysikać :( byliśmy z nim u weta rano, miał USG i dostał leki, ale nie ma jakiejś powalającej poprawy :(
Ojej ale po tym usg coś stwierdził? To bardzo poważna sprawa bo pęcherz kota powinien być opróżniany raz na kilka godzin, moja przyjaciółka zbiera niepełnosprytki i ma takie którym musi sama opróżniać pęcherz, bardzo pilnuje godzin sikania bo bakterie gromadzące się w moczu mogą łatwo uszkodzić nerki, nie wspominając o innych strasznych rzeczach ktore mogą się przez to wydarzyć. 😳

A wete mowil ile czasu masz obserwować? Bo antybiotyki nie działają od razu. U mnie np. Jak psina miała zaropiale oczko to mieliśmy obserwować przez 3 dni. Gdyby nie bylo poprawy mielibyśmy wrócić wtedy na 3/4 dzień. I na 3 dzień widzieliśmy że już jest poprawa delikatna więc odpuściliśmy.
jutro mamy przyjechać do kontroli, ale jak dalej będzie sikać po kropli, to mamy jechać do nocnej przychodni jeszcze dzisiaj

reklama
Ojej ale po tym usg coś stwierdził? To bardzo poważna sprawa bo pęcherz kota powinien być opróżniany raz na kilka godzin, moja przyjaciółka zbiera niepełnosprytki i ma takie którym musi sama opróżniać pęcherz, bardzo pilnuje godzin sikania bo bakterie gromadzące się w moczu mogą łatwo uszkodzić nerki, nie wspominając o innych strasznych rzeczach ktore mogą się przez to wydarzyć. 😳
stwierdził, że pęcherz nie jest ogromnie napełniony, powiedział że pod tym kątem nie jest źle i że nie trzeba zakładać cewnika jeszcze. Dał mu antybiotyk i leki rozkurczające. Jest taki trochę osowialy, ale nie wiem, czy to nie od traumy. Rano chodził do kuwety co dwie minuty i wysikiwal dosłownie kroplę :( a teraz trochę więcej, ale no zdecydowanie mniej niż standardowo, ale przynajmniej nie biega tak jak rano - rano było widać, że bardzo bardzo bardzo chce, a nie może :( Teraz chodzi jak go wołam, mówię "chodź kiciusiu, idziemy siku" i idę do łazienki, a on idzie za mną i sika do kuwety 😭 taki jest biedniutki 😭

Do góry