reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Wiesz co, ja sama znam takie kłamczuszki co mówią, że karmią piersią, i korzystają z tego krótszego czasu pracy, ale jak się zapomną albo zapytasz z zaskoczenia to się okazuje, że dziecko od dawna na mm albo w ogóle już dieta rozszerzona bo dawno ma więcej niż roczek 🤡
Ale mi się ciśnienie podnosi jak słucham o takich mopsach 😤 (nie obrażając psów oczywiście), a najbardziej to uwielbiam słuchać takich które kombinują jak zajść tylko po to zeby nie pracować 🤦‍♀️

Wiesz co, ja sama znam takie kłamczuszki co mówią, że karmią piersią, i korzystają z tego krótszego czasu pracy, ale jak się zapomną albo zapytasz z zaskoczenia to się okazuje, że dziecko od dawna na mm albo w ogóle już dieta rozszerzona bo dawno ma więcej niż roczek 🤡
Sama mam taka koleżankę;) syn od 3 miesiaca na mm, teraz ma 1.5 roku a ona ma zaświadczenie od lekarza ze karmi piersią i 7h pracy. I planuje jeszcze z rok to ciągnąć.

Noe znam się aż tak, ale to chyba nie do końca jest ze 7h pracy. Chodzi o przerwę na karmienie i po prostu wiekszosc pracodawców woli skrócić czas pracy niz dawać przerwę w ciągu dnia. Ale mogłam cos pomieszać

Sama mam taka koleżankę;) syn od 3 miesiaca na mm, teraz ma 1.5 roku a ona ma zaświadczenie od lekarza ze karmi piersią i 7h pracy. I planuje jeszcze z rok to ciągnąć.

Noe znam się aż tak, ale to chyba nie do końca jest ze 7h pracy. Chodzi o przerwę na karmienie i po prostu wiekszosc pracodawców woli skrócić czas pracy niz dawać przerwę w ciągu dnia. Ale mogłam cos pomieszać
No w praktyce to tak często właśnie wygląda, że jest 7h, albo później przychodzi, albo szybciej kończy.

Uwaga! Chwale się! 🤣 Co prawda obiecałam sobie ze już się ogarnę z zakupami czegokolwiek w nowym roku ale ten kubeczek tak mnie skusił ze nie wytrzymałam 🤣 Moj pierwszy zakup na Amazonie, chce już piątek!!

Załączniki

• IMG_6873.jpeg
    IMG_6873.jpeg
    78,9 KB · Wyświetleń: 101

Dokładnie tak to działa, u nas tak właśnie jest, że niby to przerwa w ciągu dnia, ale w praktyce dziewczyny kończą wcześniej o godzinę.

No, mnie przerwa na karmienie nie grozi z racji oczywistej, chociaż no właśnie....Skoro laski kombinują na wszelkie sposoby to ja w sumie też nie musiałabym się chwalić, że mam sztuczne cycki... Ale zresztą co za abstrakcyjny temat :(.

Kurczę a ja już 33dc i cisza. Wczoraj miałam dość dziwny ból miesiączkowy, zaczął się przedwczoraj wieczorem i cały dzień myślałam że już dostanę, a dzisiaj już nic. Nie ogarniam ;/

reklama
Jeszcze się wyżalę- mnie to ch.... strzela jak słyszę opowieści o tym jakie "ciężkie operacje" niektóre mają za sobą, a jak pytam o co chodziło to okazuje się, że usunięcie polipa, ale POD NARKOZĄ. Rozumiem, że każdy ma inną tolerancję bólu, ja też czasami przejmuję się bzdetami, ale jednak taka narracja robienia z siebie męczennika wkurwia mnie niemiłosiernie :mad:.

Do góry