reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2023

Lipcowe mamy już robicie zakupy? Czy na razie tylko myślicie nad zakupami?
Ja narazie planuje,
Trochę ubranek mam po starszej córci (2latka) muszę zrobić przemeblowanie w pokoju na łóżeczko/ka i rozgladam się za wózkiem. Myślę że kwiecień-maj coś będziemy kupować. No mąż z zapałem ogląda samochody bo teraz będziemy(z pomocą Bozi) rodziną 2+5😱🤣 to trzeba jakiegoś busa kupić.

reklama
Ja jeszcze nie robie zakupów.. gondolkę, fotelik i łóżeczka mam po starszych dzieciakach :) a tak wszystko na nowo bo wszystko oddałam 😊😅 tak myślę kwiecień- jeszcze nawet nie znam płci.. ale na ostatnia chwilkę się chce czekać bo ostatnio ciąża skończyła się na 7 m wiec wole prędzej być zaopatrzona i mieć torbę do szpitala już spakowana 😅

Ja nic nie mam bo wszystko zawsze oddaje nie lubię trzymać tych rzeczy bo potem się okazuje że i tak kupuje na nowo bo coś innego mi się podoba .Więc wszystko na nowo będę kupować🙂

Witam po dość długim czasie milczenia 😊 widzę że jesteście w temacie zakupów. Powiem wam że ostatnio kupiłam wózek fakt plany były inne, zdecydowanie później mieliśmy się rozglądać, ale trafił nam się używany z Maxi-cosi Andora 3in1 za grosze, a stan idealny tak naprawdę mało używany bo dziecko miało dwa wózki. Ubranka dostanę od cioci bo jej synek ma 2 latka więcej dzieci nie planuję, a wszystkie ubranka jeszcze ma😊 u nas będzie synek tak że super się złożyło. Mój mąż powiedział w pracy że będzie miał syna to kolega zaoferował mebelki do pokoiku za bezcen tak że chyba wiele radości z zakupów nie będzie 😊

Lipcowe mamy już robicie zakupy? Czy na razie tylko myślicie nad zakupami?
My po woli zaczynamy kompletować grubszą wyprawkę bo to pierwsze dziecko wiec musimy kupić wszystko od podstaw 🙈 Mamy już mebelki, łóżeczko, dostawkę do łóżka u nas drewniana. Wózek zdecydowaliśmy się na Anex e-typ, nosidełko z bazą samochodową Isofix, butelki do karmienia, jakaś kołderka. Kupujemy wcześniej bo wszystko jest bardzo drogie i na ostatnia chwile na pewno zaboli wydać duża kwotę a tak rozkłada się na miesiące :D Na razie wszystko uniwersalne bo nie znamy płci dziecka ale czuje że to dziewczynka a mąż liczy na synka 😁 Jeśli chodzi o ciuszki już się nie mogę doczekać zakupów, już szukam uniwersalnych w beżach bo one bada pasować i do chłopca i dziewczynki. No i szukam elektronicznej niani ale doszłam do wniosku że kupimy na ostatnia chwile żeby miała jak najdłuższa gwarancje. Mamusie jak się czujecie ? Mnie ostatnio boli głowa 🙈

Mamusie czy pijecie kawę w ciąży ? Mojej szwagierce lekarz powiedział że może wypić jedna filiżankę dziennie, sama zapomniałam się dopytać i może to nie mądre ale pije rozpuszczalna z bardzo malutkiej i płaskiej łyżeczki z duża ilością mleka mam nadzieje że to nie zaszkodzi dzidziusiowi. W herbacie tez jest kofeina a lekarz pozwoli mi ja pic jak spytałam czy nie pije za dużo. Robiłam cały dzbanek z cytryna ale później zgaga i jakoś się odzwyczaiłam.

Mamusie czy pijecie kawę w ciąży ? Mojej szwagierce lekarz powiedział że może wypić jedna filiżankę dziennie, sama zapomniałam się dopytać i może to nie mądre ale pije rozpuszczalna z bardzo malutkiej i płaskiej łyżeczki z duża ilością mleka mam nadzieje że to nie zaszkodzi dzidziusiowi. W herbacie tez jest kofeina a lekarz pozwoli mi ja pic jak spytałam czy nie pije za dużo. Robiłam cały dzbanek z cytryna ale później zgaga i jakoś się odzwyczaiłam.
Pije też jedna rozpuszczalna z łyżeczki z dużą ilością mleka i czasami jeszcze zbożowa :) i z dwie herbatki dodatkowo ;)

Ja piję trzy kubki z mlekiem bo mam niskie ciśnienie mój gin mówi że można .Zawsze w ciąży piłam i zawsze wszystko jest ok

Hej dziewczyny
No i mnie dopadło choróbsko.Wczoraj miałam takie mdłości jak na początku a wieczorem i dzisiaj rano wymiotowałam :(mam już dość mdłości ale to przez grype.

reklama
Ja też pije kawę. Rano mąż mi robi jak do pracy wychodzi 😍 czasami 2. Nianie elektroniczna mam coś takiego Angelcare Monitor Oddechu+Niania Ac-401 kupiona byla przy pierwszym dziecku (10 lat temu) i działa. Z rzeczy które nam się przydają to termometr elektroniczny i aspirator do nosa.

Do góry