reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

Hej dziewczynki.
U mnie dziś pracowity dzień:), ale już prawie skończyłam zamówienie.
Ale chcialam o czym innym ...
Kiedyś Wam pisałam, że mnie nigdy dziecko nie ugryzło..... omg właśnie mnie Zojka dziabnęła dziąsłami 🤣😂.... no średnio to przyjemne ;) jest.
I jeszcze gadam z mamą i ona coś o przedszkolu wspomniała, a ja jej mówię, no tak to już ten rok.. I przypomniałam sobie, że rekrutacja się zaczęła 😱... muszę podejść do przedszkola :).

Ostatnia edycja:
reklama
W kwietniu pokaże jak zdejmować body? 🤣
Szok.

Fajnie je nazwałaś 😉 pani energiczna i pani łagodna 😂
No widzisz... w tym miejscu - to na NFZ - fizjoterapia trwa 30 minut. Jasne więc jest, że wiele się w tym czasie nie zrobi. Pani łagodna uczy przede wszystkim przyjaznej pielęgnacji. Stosuje metodę pokazywania. Nie zachęca rodziców do uczestnictwa, a jedynie do obserwacji. Kuba dziś był ubrany w bodziaka (pani preferencja) i na to miał pajaca. Pani więc zdjęła pajaca, trzeba przyznać że niezwykle umiejętnie, pokazała co miała do pokazania, a na moje pytanie jak ubierać ciuszki te najgorsze bo przez głowę odpowiedziała, że to następnym razem. Bo dziś chciała, żeby Kubuś poczuł się bezpiecznie. No a że tam terminy są przeciętnie raz w miesiącu, to wygląda na to, że nadal będę brutalnie ubierać moje dziecko przez cały kolejny miesiąc. Może przeżyje.
Hej dziewczynki.
U mnie dziś pracowity dzień:), ale już prawie skończyłam zamówienie.
Ale chcialam o czym innym ...
Kiedyś Wam pisałam, że mnie nigdy dziecko nie ugryzło..... omg właśnie mnie Zojka dziabnęła dziąsłami 🤣😂.... no średnio to przyjemne ;) jest.
I jeszcze gadam z mamą i ona coś o przedszkolu wspomniała, a ja jej mówię, no tak to już ten rok.. I przypomniałam sobie, że rekrutacja się zaczęła 😱... muszę podejść do przedszkola :).
Oj Kubie się zdarza zacisnąć szczęki. Boli. A co dopiero, jak zęby wyjdą.
Ja muszę się w końcu zainteresować żłobkiem, podobno u nas w mieście są bardzo długie terminy.

No widzisz... w tym miejscu - to na NFZ - fizjoterapia trwa 30 minut. Jasne więc jest, że wiele się w tym czasie nie zrobi. Pani łagodna uczy przede wszystkim przyjaznej pielęgnacji. Stosuje metodę pokazywania. Nie zachęca rodziców do uczestnictwa, a jedynie do obserwacji. Kuba dziś był ubrany w bodziaka (pani preferencja) i na to miał pajaca. Pani więc zdjęła pajaca, trzeba przyznać że niezwykle umiejętnie, pokazała co miała do pokazania, a na moje pytanie jak ubierać ciuszki te najgorsze bo przez głowę odpowiedziała, że to następnym razem. Bo dziś chciała, żeby Kubuś poczuł się bezpiecznie. No a że tam terminy są przeciętnie raz w miesiącu, to wygląda na to, że nadal będę brutalnie ubierać moje dziecko przez cały kolejny miesiąc. Może przeżyje.

Oj Kubie się zdarza zacisnąć szczęki. Boli. A co dopiero, jak zęby wyjdą.
Ja muszę się w końcu zainteresować żłobkiem, podobno u nas w mieście są bardzo długie terminy.
Kurcze to nie mogła Ci od razu pokazać jak bodziaki zakładać? A nie do kwietnia czekać. Mój mężu mi ostatnio pokazywał filmiki z insta ;), że bodziaki z zakładkami zakłada się od dołu, a nie przez głowę ;). Ja jednak jak nie mam kopertowego bodziaki ubieram przez głowę.
Chyba w każdym dużym są takie terminy.

Kurcze to nie mogła Ci od razu pokazać jak bodziaki zakładać? A nie do kwietnia czekać. Mój mężu mi ostatnio pokazywał filmiki z insta ;), że bodziaki z zakładkami zakłada się od dołu, a nie przez głowę ;). Ja jednak jak nie mam kopertowego bodziaki ubieram przez głowę.
Chyba w każdym dużym są takie terminy.
Jak się od dołu zakłada to się rozciąga 😉 i jest takie rozwleczone przy szyi. Za to gdybym o tym wiedziała kiedyś, to może bym nie rozcinała tamtego jednego bodziaka przy mega kupie 🤣

No widzisz, nie pokazała. A ja też nie wiedziałam, że najbliższy termin będzie za miesiąc, bo to się w rejestracji umawia, a dziś widzieliśmy się z nią tydzień po tygodniu bo się termin wtedy zwolnił. Ale spoko. Ja i tak nie umiem powtórzyć tego, co ona robi, więc mała strata.

Jak się od dołu zakłada to się rozciąga 😉 i jest takie rozwleczone przy szyi. Za to gdybym o tym wiedziała kiedyś, to może bym nie rozcinała tamtego jednego bodziaka przy mega kupie 🤣

No widzisz, nie pokazała. A ja też nie wiedziałam, że najbliższy termin będzie za miesiąc, bo to się w rejestracji umawia, a dziś widzieliśmy się z nią tydzień po tygodniu bo się termin wtedy zwolnił. Ale spoko. Ja i tak nie umiem powtórzyć tego, co ona robi, więc mała strata.
Tak i dlatego ja nie zakładam od dołu. Mój widzę, że te z zakładkami tak zakłada ;). Oczywiście go chwalę, że idzie z duchem czasu.

Tak i dlatego ja nie zakładam od dołu. Mój widzę, że te z zakładkami tak zakłada ;). Oczywiście go chwalę, że idzie z duchem czasu.
Mężczyzn trzeba chwalić, żeby chcieli powtarzać swoje czyny 😁

Kobietki, wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!
Women Power Woman GIF by techshida

reklama
Dzięki! Wam również wszystkiego co najlepsze 🌷

W ogóle jestem zdemotywowana dziś. Córka wczoraj bardzo marudna, w końcu zasnęła po północy, ale już przed 4 pobudka, sen, pobudka... Czuję się jakby walec przejechał. Marudzi o jedzenie, a przy cycu odrywa się, śmieje, nagle gada do siebie, a minutę później płacz. Nic jej chyba nie boli skoro umie się uśmiechnąć i gadać po swojemu więc pewnie cały czas trwa skok ... Ciężko to wytrzymać. Tak jakby dwie osobowości nią rządziły i kazały coś robić 😖

Taaa zdecydowanie nie jest nudno z kobietami 😂😳

Do góry