reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Tylko u mnie wychodził ASC-US, czyli stan zapalny. U mnie absolutnie nie wychodził stan przedrakowy.

@Ilona1417, a nie mówił o kolposkopii?
Wydaje mi się, że na początek lepiej rozpocząć od mniej inwazyjnej diagnostyki.
Poza tym koniecznie dorobiłabym badania w kierunku HPV.
Ja przy kolposkopii od razu miałam pobieraną próbkę w celu zbadania, czy nie mam HPV.

Jak to mi potem lekarz powiedział, bo u mnie odbiór wyników zbiegał się z pierwszą wizytą ciążową: „Proszę pamiętać, że nie ma raka szyjki macicy bez zakażenia HPV.”

Także od tego bym zaczęła.
Natomiast ja lekarzem nie jestem, tylko piszę, jak u mnie wyglądało działanie lekarza po złej cytologii.

Złe wyniki cytologii nie wyłączają natomiast ze starań.
Ja mam bardzo złe wyniki cytologii wyszło to w 8tc i zalecali kolposkopie jednak nie zrobiłam z obaw o ciąże . Lekarz nawet powiedział ,ze lepiej . Powtórzyliśmy cytologię w 25tc ale nadal czekam na wyniki. U mnie wyszedł stan hpv i przedrakowy i ogólnie duzooo na czerwono . Ogólnie zaleca się powtórzyć cytologię .

reklama
Ja mam bardzo złe wyniki cytologii wyszło to w 8tc i zalecali kolposkopie jednak nie zrobiłam z obaw o ciąże . Lekarz nawet powiedział ,ze lepiej . Powtórzyliśmy cytologię w 25tc ale nadal czekam na wyniki. U mnie wyszedł stan hpv i przedrakowy i ogólnie duzooo na czerwono . Ogólnie zaleca się powtórzyć cytologię .
Tak, oczywiście, najpierw powtórzenie cytologii najlepiej na podłożu płynnym LBC.

U mnie grudzień: złe wyniki cytologii, leczenie.
Styczeń po miesiączce druga cyto właśnie na podłożu LBC- znowu złe wyniki.
Luty kolposkopia plus pobranie materiału do badań w kierunku HPV.

No i wtedy dopiero wyniki rozwiały moje obawy i wątpliwości.

Potrzebuję konsultacji owulakowej. Sama nie wiem - wydaje mi się i premom tez sie ku temu skłania, że jeszcze ciut brakuje do pozytywa. Z 2 strony zaczal mnie nawalać jajnik...
Co myślicie?
Polish_20230411_192541233.jpg 20230411_192033.jpg

Potrzebuję konsultacji owulakowej. Sama nie wiem - wydaje mi się i premom tez sie ku temu skłania, że jeszcze ciut brakuje do pozytywa. Z 2 strony zaczal mnie nawalać jajnik...
Co myślicie?
Zobacz załącznik 1515329 Zobacz załącznik 1515328
że trzonować, brakuje dosłownie ciut i ja bym sprawdziła jeszcze dziś, koło 22-23. A jak nie trzymałaś się nie picia i nie sikania przez x godzin, to bym nawet podejrzewała, że może być już

A jak u Ciebie sprawa z plamieniami? Nadal czysto? :)
miałam plamienia teraz, ale okres się rozkręca, więc wiążę to raczej z tym. Zobaczymy co będzie za miesiąc. Nie nastawiam się na nic. Tym bardziej, że ten immuno w ogóle pogrzebał moje nadzieje, że te ASA i cd138 w ogóle coś znaczą i teraz czuję taki bezsens tego mojego leczenia xD serio, nigdy nie czułam się aż tak bez nadziei jak teraz. i Znów wbijam ze swoim negatywem xD

ja bym zrobiła drugi o 21 😝

że trzonować, brakuje dosłownie ciut i ja bym sprawdziła jeszcze dziś, koło 22-23. A jak nie trzymałaś się nie picia i nie sikania przez x godzin, to bym nawet podejrzewała, że może być już
Wlasnie trzymałam dzielnie ponad 2h 😜
Dobra to teraz się nawodnie i rzeczywiście za 2-3h kolejny test.
Mój mąż siedzi przy aucie na polu.... mieliśmy dzisiaj wracac do domu od teściowej, ale coś się nie zapowiada.
Moze na dobre wyjdzie bo go dopadnę 😈😈 Na szczęście wczoraj rano podzielaliśmy.

miałam plamienia teraz, ale okres się rozkręca, więc wiążę to raczej z tym. Zobaczymy co będzie za miesiąc. Nie nastawiam się na nic. Tym bardziej, że ten immuno w ogóle pogrzebał moje nadzieje, że te ASA i cd138 w ogóle coś znaczą i teraz czuję taki bezsens tego mojego leczenia xD serio, nigdy nie czułam się aż tak bez nadziei jak teraz. i Znów wbijam ze swoim negatywem xD
a czemu nic nie znaczą?

reklama
Co myślicie?
Zobacz załącznik 1515329 Zobacz załącznik 1515328
U mnie ból jajnikow pojawia się przed owu i przed pikiem. W sam dzień owu wszystko ładnie puszcza. Ja bym jeszcze powtórzyła wieczorem, ale też dla komfortu psychicznego trzonowanie mogłoby wjechać 😊

Do góry