Anet29
Fanka BB :)
a juz myslalam ze mialas blizniakizdrowe dziecko miało być *

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a juz myslalam ze mialas blizniakizdrowe dziecko miało być *
A jakiś kefir?A macie może jakiś sposób na zaparcia oprócz jedzenia suszonych owoców, których szczerze nienawidzę?Ostatnio próbowałam w siebie wcisnąć suszone śliwki, ale od razu mam odruch wymiotny kiedy czuje ten zapach.
Nie, kefir też odpadaA jakiś kefir?
Mi zawsze pomaga picie dużej ilości ciepłej przygotowanej wody. No i może odpowiednia pozycja - czyli stopy wyzej, na jakimś stołeczku.
A dostajesz jakieś leki w tej ciąży?Moja 3. Dwóch poprzednich nie udało się donosić i oba zarodki przestały się rozwijać na etapie 6+5. Miałam dwa zabiegi lyzeczkowania.
A jakie suplementy zażywasz? Jeżeli z żelazem to, to może być przyczyną zaparć.Nie, kefir też odpada
Pije dużo wody w ciągu dnia, mam wprost wrażenie, że więcej pije niż wysikuje (i widzę, że woda strasznie mi się zatrzymuje w organizmie). Innych pozycji również próbowałam, ale niestety. Nie chce przeć na siłę, aby nie dostać przez to jakiejś "nagrody"...
Ja ogólnie mam problem z zaparciami na codzień, ale w ciąży mam wrażenie że jest dwa razy gorzej.![]()
Oj to współczuje.Nie, kefir też odpada
Pije dużo wody w ciągu dnia, mam wprost wrażenie, że więcej pije niż wysikuje (i widzę, że woda strasznie mi się zatrzymuje w organizmie). Innych pozycji również próbowałam, ale niestety. Nie chce przeć na siłę, aby nie dostać przez to jakiejś "nagrody"...
Ja ogólnie mam problem z zaparciami na codzień, ale w ciąży mam wrażenie że jest dwa razy gorzej.![]()
Ja też zauważyłam, że dużo piję, a niewiele sikam :O wręcz mocz jest dość ciemny, jakbym w ogóle nie piła. Co do zaparć to może jabłka czy też sok z jabłek? I drugi sposób, który u mnie działa kiszonkiNie, kefir też odpada
Tak, przyjmuje heparynę, od pozytywnego testu. Niestety test zrobiłam dość późno więc mogę tylko mieć nadzieje, że nie zaszkodziłam ciąży przez to. Ale póki co beta i progesteron ładnie rósł więc jestem dobrej myśli.A dostajesz jakieś leki w tej ciąży?
Ja akurat zażywam Puerie Uno, ona chyba nie ma żelaza. Ale zaparcia to moja zmora od zawsze, tylko w ciąży jest gorzej.I
A jakie suplementy zażywasz? Jeżeli z żelazem to, to może być przyczyną zaparć.
To mogłabym spróbować, akurat kiszonki lubię.Oj to współczuje.
Ja generalnie nie mam problemów z zaparciami i w ciązy póki co tez nie.
A kiszona kapusta?
To u mnie na szczęście ten mocz nie jest ciemny, chociaż właśnie chodzę siku stosunkowo sporadycznie.Ja też zauważyłam, że dużo piję, a niewiele sikam :O wręcz mocz jest dość ciemny, jakbym w ogóle nie piła. Co do zaparć to może jabłka czy też sok z jabłek? I drugi sposób, który u mnie działa kiszonkia najwygodniej woda po ogórkach albo kapuście