reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Boję się że po tym poronieniu coś się przestawiło :( raz że 2x test owu pokazał II kreski (tydzień po tygodniu) a dwa że pół cyklu czułam bóle pleców, jajników, brzucha jak na okres kiedy np było przed owulacją. Drugi test owu pokazał II kreski 3 stycznia, 4 już był negatywny i od niego liczę 2 tygodnie do okresu. Póki co na testach biel.
Ja po każdym poronieniu zachodziłam od razu w ciążę i było ok . Słyszałam że w ciąży czasem testy owulacyjne wychodzą II kreski . Doktor mój mówił też że często w ciąży testy owulacyjne wychodzą pozytywnie ale nie zawsze test pozytywny owulacyjny wskazuje ciążę. Jak miałam rozregulowane cykle to pomógł mi ovarin i inofem .

Wrzucam temać. Z uwagi, że chce wywołać okres oczywistym sposobem, nalałam na testa.

Spokojnie, nic tam nie ma prócz kreski testowej. Ciezko wyłapać na zdjęciach, ale w realu jest widoczna.

Jakich testów nie polecacie? Pierwszy raz testuje PINK płytkowy, czułość 10 no i muszę przyznać, że mają również kreski fabryczne 😬
Ja osobiście zawiodłam się na facelle paskowym. Jeszcze jakieś niepolecane? :D

Załączniki

• IMG_20240115_110213_edit_142760041617278.jpg
    IMG_20240115_110213_edit_142760041617278.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 125
Wrzucam temać. Z uwagi, że chce wywołać okres oczywistym sposobem, nalałam na testa.

Spokojnie, nic tam nie ma prócz kreski testowej. Ciezko wyłapać na zdjęciach, ale w realu jest widoczna.

Jakich testów nie polecacie? Pierwszy raz testuje PINK płytkowy, czułość 10 no i muszę przyznać, że mają również kreski fabryczne 😬
ja nie polecam facelle strumieni, miałam całkiem ładny cień bez ciąży.

Może powtórz jeszcze? Niestety zdjęcie kiepskie więc nie widzę nic, ale Pinki bez powodu raczej się nie wybarwiają ;) Aczkolwiek ja nie lubię tych płytkowych, najbardziej polecam pinki ale strumieniowe. Jeszcze chyba nigdy nie miałam na nim fabrycznej kreski

Ja chodzę prywatnie albo ze skierowania w LuxMedzie. Wiem, że mój lekarz na NFZ też może wypisywać skierowania ale nigdy tego nie zrobił a ja wolę zapłacić i mieć szybciutko sama dla siebie niż się prosić.

Ale mam doła dzisiaj ehh... Wczoraj wieczorem moja koleżanka urodziła. Żeby nie było- oczywiście cieszę się bardzo razem z nią, dziewczyna po dwóch poronieniach w II trymestrze więc jestem mega happy, że jej się udało. Ale jak sobie pomyślę, że gdybym nie poroniła drugiej ciąży to też za jakieś 2-3 tygodnie bym rodziła to zbiera mi się na płacz... 😔😔😭😭
Każda taka wiadomości zawsze nas zaboli. Tulę mocno ❤️
@aurii_orelii trzymam kciuki za to, żeby dzisiejsza wizyta Cię uspokoiła 🤞❤️

A w ramach delikatnej zmiany tematu - czy sprawa z „nowa koleżanką męża z fb” miała jakiś ciąg dalszy - wiedzieliście się później w klinice? 😉
Nie było jej 😁 a dzisiaj na wizytę wchodzę sama, więc... Obym nie musiała już wracać do kliniki 😃 no i taki the end znajomości 🤣

reklama
Dzień dobry Dziewczyny,
udało Wam się wypocząć podczas weekendu? Moj nie był wolny, bo miałam egzaminy zaliczające z kursu, który sobie wymyśliłam - jeszcze pół roku i znowu będę miała wszystkie wolne weekend! Nie mogę się doczekać ;)

Na dzisiaj mam dwa małe marzenia:
1. Aby przestały mnie boleć żebra i zeszła „opuchlizna” z brzucha (już jest znacznie lepiej, niż choćby tydzień temu, ale nadal nie idealnie. Mam nadzieję, że za tydzień będę mogła wrócić do ćwiczeń i normalnego funkcjonowania 🤞).
2. Żebym w końcu dostała okres! - jeszcze nigdy, w dotychczasowym życiu, tak bardzo go nie wyczekiwałam 🤦‍♀️

A Wy jakie macie „marzenia” na ten tydzień?
Marzę żeby Tobie zeszła opuchlizna i żebyś dostała okres 😁 i żeby na wizycie się okazało, że wszystko jest ok 😏

Ostatnia edycja:
Do góry