reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Cześć dziewczyny! Jak się dzisiaj czujecie?
U mnie jakiś emocjonalny rollercoaster 🫣 super humor w nagle łzy w oczach i gula w gardle.
Jutro wreszcie idę na betę żeby zobaczyć czy całkowicie spadła po biochemię. W związku z tym mam pytanie, może trochę naiwne, ale kto będzie lepiej wiedział jak nie Wy 😎 Czy jest szansa (czysto teoretycznie) żeby zbliżała się owulacja zaledwie 9 dni po poronieniu?
W czwartek oczywiście zrobię test owulacyjny jeśli beta będzie zerowa, ale chciałam Was zapytać co myślicie?
Mam ogromną ochotę na starego i wydaje mi się że zaczyna się śluz owulacyjny 🤔
Nie wiem co o tym myśleć, wydaje mi się trochę nierealne żebym tak szybko po poronieniu miała dni płodne😲 tymbardziej że moje cykle trwają 35 dni.

Cześć dziewczyny ☺️
Mam wynik bety : 32.
Miałam nadzieję że będzie niższa, więc z owulacji jeszcze nici 😩
@wrobelmm czy mogę prosić o wpisanie mnie narazie na ławeczkę?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a tak w ogóle to ja mam ten pakiet w Luxmed z tymi wszystkimi badaniami i pytanie jak najlepiej dostać na nie skierowanie?
Nie wiem jaki masz dokładnie pakiet, ale ja mam np tak, że wystarczy skierowanie od dowolnego lekarza, niekoniecznie z ich placówki. I tak np chodzę do ginekologa do prywatnego gabinetu on mi wystawia skierowanie na badania i idę robię je na pakiet Luxmed w dowolnej placówce współpracującej niekoniecznie w ich placówkach nawet.

Skromnie na ten cykl. Tylko dwa pinki 🙈

Załączniki

• IMG_4892.jpeg
    IMG_4892.jpeg
    107,8 KB · Wyświetleń: 93
Matko co to była za wizyta 🤣🤯zadzwonił lekarz godzinę wcześniej i pyta co mi jest. Ja zaczynam mówić, że chce skierowanie na betę ( nie zdążyłam nic powiedzieć) przerywa mi a ja usilnie próbuje powiedzieć co się dzieje i że czekam na poronienie. Nic nie zapytał nawet jak się czuje kompletnie zero. Tuż przed odłożeniem przez niego słuchawki zdążyłam rzucić że potrzebuje chociaż 2 skierowania żeby sprawdzić jak spada. Wypisał i z tekstem to tam sobie pani jakoś je zrobi i do widzenia, odłożył słuchawkę 🤣 nie zdążyłam nawet nic odpowiedzieć... I po co była ta konieczność teleporady z ginekologiem 🤷

Ostatnia edycja:
Jestem po kontroli - torbiel nie zniknęła, ale jest mniejsza (24x24) - mój lekarz mówił, że jego zdaniem zniknie po miesiączce, a ta jeszcze trwa więc kto wie jak będzie np. za dzień lub dwa ;) tak czy inaczej, lekarz u którego byłam powiedział, że jego zdaniem nie powinno ona być przeszkodą.

Zobaczymy co powiedzą jutro w klinice.

Kiedyś piłam wodę gazowaną, tylko upuszczałam z niej gaz bo mi ten smak właśnie podszedł 🤠🤠 A każda woda smakuje inaczej? Bo w zasadzie z butelkowanych to piłam zawsze jakieś najtańsze bo kilkadziesiąt groszy. W domu mam wodę z dzbanka filtrującego

Nie przepadam za herbatą, czasami tylko mnie najdzie to wypiję zwykłą ale to raz na kilka tygodni
Dla mnie każda inaczej i najbardziej lubię Żywiec Zdrój ale nie wiem czy ona jest taka super, poprostu najbardziej mi smakuje.

Dziewczyny mam pytanie, polecacie jakies fajnie lubrykanty ? 🙂 Szukam na necie jest tego , ale może któraś z was stosuje/stosowała . 😋

reklama
Matko co to była za wizyta 🤣🤯zadzwonił lekarz godzinę wcześniej i pyta co mi jest. Ja zaczynam mówić, że chce skierowanie na betę ( nie zdążyłam nic powiedzieć) przerywa mi a ja usilnie próbuje powiedzieć co się dzieje i że czekam na poronienie. Nic nie zapytał nawet jak się czuje kompletnie zero. Tuż przed odłożeniem przez niego słuchawki zdążyłam rzucić że potrzebuje chociaż 2 skierowania żeby sprawdzić jak spada. Wypisał i z tekstem to tam sobie pani jakoś je zrobi i do widzenia, odłożył słuchawkę 🤣 nie zdążyłam nawet nic odpowiedzieć... I po co była ta konieczność teleporady z ginekologiem 🤷
W ogóle zanim zdążyłam powiedzieć jeszcze że czekam na poronienie to powiedziałam że spadła mi beta i podałam wartości, a on ,,no niby nie powinna spaść ale czasami to tak jest może znowu podrośnie" po czym dodałam że mam odstawione leki przez swoją ginekolog i czekam na krwawienie to on na to " no tak, no tak". Mój mózg próbuje w tej chwili ogarnąć co to była za teleporada i jakim cudem był to ginekolog :D 🤣

Do góry