reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziewczyny czy któraś moglaby mi wyjaśnić kwestię stymulacji clo?

Bo zastanawiam się, że jak np mam sztuczne cykle wywołane duphastonem to mogę zacząć brać clo w kazdym dniu cyklu czy znów wywołać i zaczać brac od 1 dnia? Jakie są warunki stymulacji zeby przy okazji nie zaszkodzic endometrium - jakaś jego grubość? Konkretna ilosc pecherzykow czy jak?

Oprócz drożności bo to już mi powiedziałyście. Generalnie mam takie sobie zaufanie do lekarzy i wole uslyszeć może coś o waszym doświadczeniu.
Stymulacje powinien prowadzić Ci ginekolog i on powinien cię poinformować od którego dnia masz pić cło. Na własną rękę nie brała bym takich leków.

reklama
wiecie co, jestem strasznie wkurwiona. Naprawdę staram się bronić rękami i nogami przed myśleniem o ciaży, ale oczywiście mój organizm musi sobie akurat teraz wymyślać jakieś objawy. Nigdy nie miałam takich bolesnych, pełnych i dużych cycków. Jeszcze pojawiły się jakieś żyły. To po to ja walczę z głową, tłumaczę sobie zaciekle, ze nic innego niż w poprzednie miesiace stać się nie mogło, zeby organizm wymyślił sobie jakiś nowy "objaw". Fajnie.
To znaczy, że nadzieja nadal się tli 🥰 a ona jest nam bardzo potrzebna 😘 Ja też czasami się czuję jak ześwirowana nastolatka ale dzięki temu są momenty w czasie starań, które same w sobie mnie cieszą. Właśnie te objawy 😂 ja np. mam parcie na mleko...nie pytajcie dlaczego ale 3 razy miałam parcie na picie mleka i zawsze oznaczało ciążę 😂😂😂 tym razem pewnie będzie wyjątek ale dlaczego mam nie pielęgnować nadziei 🙂 Jak w tym miesiącu się nie uda to może w następnym 🙂

Stymulacje powinien prowadzić Ci ginekolog i on powinien cię poinformować od którego dnia masz pić cło. Na własną rękę nie brała bym takich leków.
Taak idę do gina 23 stycznia. Ale któraś z Was tu napisala ze podawanie clo "na pałę" tez jest częste. I dlatego wolałam dopytać Was na co zwrocic uwage żeby mi tak na pałe nikt tego nie przepisal 😂

Dziewczyny czy któraś moglaby mi wyjaśnić kwestię stymulacji clo?

Bo zastanawiam się, że jak np mam sztuczne cykle wywołane duphastonem to mogę zacząć brać clo w kazdym dniu cyklu czy znów wywołać i zaczać brac od 1 dnia? Jakie są warunki stymulacji zeby przy okazji nie zaszkodzic endometrium - jakaś jego grubość? Konkretna ilosc pecherzykow czy jak?

Oprócz drożności bo to już mi powiedziałyście. Generalnie mam takie sobie zaufanie do lekarzy i wole uslyszeć może coś o waszym doświadczeniu.
a nie masz swoich owulacji?

Clo się bierze na początku cyklu (dawkę i długość ustala lekarz) w celu wzrostu pęcherzyka

a nie masz swoich owulacji?

Clo się bierze na początku cyklu (dawkę i długość ustala lekarz) w celu wzrostu pęcherzyka
Szczerze? Nie mam pojęcia. Nie biorę anty od pol roku i tylko raz faktycznie czułam kłucie i zbiegło mi sie to z usg gdzie byl dominujacy pecherzyk ale nie mialam juz potem monitoringu. Ostatnio jak wrzucalam testy ovu i myslalam ze sa pozytywne to dziewczyny mialy odmienne zdanie i pewnie mialy racje. Niestety mi z pcos non stop wychodza dwie kreski ale niestety tylko na ovulakach 😂

Tak, też miałam skaczącą betę. Wszystko na USG mimo tego się super rozwijało aż do 9 tygodnia, potem niestety poronienie. Skacząca/źle przyrastająca beta to nigdy nie jest dobry znak.

@annn1 Radzę Ci jak najszybciej udac sie do lekarza. Nie ma pewności, że ten pęcherzyk w macicy to nie był pseudo pęcherzyk a druga ciąża gdzieś indziej się nie rozwija. Może też być taka sytuacja jak u mnie, ale to też ciąża raczej nie do uratowania 😢
Kojarzę historię z Twoimi betami ale nie pamiętam czy krwawienie samo u Ciebie przyszło czy dostałaś skierowanie do szpitala?
Ja tu się nie nastawiam na cuda, bo to jest 6+1 więc na ten moment moim zdaniem beta jest za niska. Bardziej już bym chciała mieć to za sobą i zacząć nowy cykl 😔

reklama
Dziewczyny bardzo dziękuję Wam wszystkim za życzenia💜 jest mi bardzo miło i ciepło na sercu🥰 teraz tylko oby się spełniały 🙂
Happy I Love You GIF by Kochstrasse™
I ja! I ja! Wszystkiego najlepszego i wymarzonego I zdrówka:*

Do góry