reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ja mam dzisiaj gorszy dzień :( byłam na tym monitoringu i usłyszałam, że faktycznie mam bardzo dużo pęcherzyków przy tym pcos. W sumie tylko jeden może rokować na dominujący ale na naturalną owulację raczej szans nie ma. 13 dc a największy pęcherzyk 10x7mm. Powiedziała, że za tydzień mam się zgłosić ale jej zdaniem trzeba będzie wywoływać owulacje.

Jak wyszłam to chciało mi się płakać a przed gabinetem jakaś babka rzuciła tekstem bo w ręku trzymalam zdj usg: no to teraz najpiękniejszy moment w Pani życiu, gratuluję 😒
Nie przekreślałabym jeszcze tego cyklu na Twoim miejscu. Miewałam w 13/14dc pęcherzyki po 10mm i miałam owulację, z tym, że później. W okolicy 21/22dnia. :)

reklama
Ja mam dzisiaj gorszy dzień :( byłam na tym monitoringu i usłyszałam, że faktycznie mam bardzo dużo pęcherzyków przy tym pcos. W sumie tylko jeden może rokować na dominujący ale na naturalną owulację raczej szans nie ma. 13 dc a największy pęcherzyk 10x7mm. Powiedziała, że za tydzień mam się zgłosić ale jej zdaniem trzeba będzie wywoływać owulacje.

Jak wyszłam to chciało mi się płakać a przed gabinetem jakaś babka rzuciła tekstem bo w ręku trzymalam zdj usg: no to teraz najpiękniejszy moment w Pani życiu, gratuluję 😒
Trochę się dziwie, że od razu skreśla owulacje. To dopiero 13dc, nie każda kobieta ma owulacje w książkowym 14 dniu cyklu 🤷🏼‍♀️ ja teraz w 12dc też miałam pęcherzyk największy 10mm, a 8 dni później w 20dc mega pik na teście owulacyjnym.

Dla mieszkańców Mazowsza, bo my też w Warszawie nie mieszkamy.
Tu są szczegóły tego programu:

Na tej stronie jest lista klinik, które biorą udział. Akurat klinika, do której chodziłam realizuje ten program, więc cała dokumentacja i rozliczenie przechodziło przez nich.
Tylko, że musiałam zrobić 3 iui, żeby się załapać. Tu już kosztów nie liczyłam, ale pewnie przewyższyły to ivf ;)
Ale IUI musiały być też w tej klinice? Czy po prostu trzeba przejść 3 IUI?

@LadyCaro czy jednak zaczynasz myśleć poważniej o in vitro?
ja cały czas myślę. Dochodzi do mnie, że bez tego proawdopodobnie się nie uda, więc powoli zaczynam się orientować co i jak wygląda. Ale to jest jeszcze bardzo kiełkujące, nie spodziewam się podejścia w tym roku. Tym bardziej, ze nie rozmawiałam jeszcze o tym z mężem, a moze on będzie całkowicie na nie i nie będzie tematu.

Ale IUI musiały być też w tej klinice? Czy po prostu trzeba przejść 3 IUI?
Trzeba przejść przez 3 iui i mieć dokumentację na to. Albo przy niepłodności idiopatycznej leczyć się 2 lata i tez mieć to potwierdzone dokumentami.
Ja wszystko robiłam w tej samej klinice, ale jeśli miałabym historię leczenia z innej to też nie byłoby problemu.

reklama
Cześć Dziewczyny,
chwilę się nie odzywałam, bo informacje z zeszłego tygodnia, kolejny stracony cykl i zmiana protokołu trochę mnie zmiażdżyły. Nie mam pewności, czy jeszcze wystarczy mi sił, towarzyszy mi masa negatywnych emocji i mam dużo obaw np. czy po wyciszeniu, moje jajniki w ogóle będą w stanie się jeszcze podnieść. Narazie biorę antykoncepcje, udało mi się zmienić termin wizyty w KRK na 31.01 (żeby skonsultować plan z dr W.) i umówić na akupunkturę do polecanej babki od medycyny chińskiej (do której już w grudniu próbowałam się dostać). I czekam, bo tylko tyle mogę.

@Aksamitka28 trzymam kciuki za betę 🤞

@aurii_orelii cieszę się, że pęcherzyk jest w macicy i że nie widać żadnych oznak cp ❤️ Czekam na info, że może jednak to bliźniaki ;)

@Leanne doskonale rozumiem Twoje obawy w związku z lekami :/ Fajnie, że teraz trafiłaś do lekarza, który dostrzega potencjał i będziecie działać.

@Lilli2 niech się bąbelek pięknie wgryza ❤️🤞 Zjadłam wczoraj za niego chipsy - więc to prawie jak frytki ;)

@annn1 strasznie mi przykro, że to cp :( Dobrze, że trafiłaś do szpitala, a Twoje zdrowie i życie są już zaopiekowane. Wracaj spokojnie do sił ❤️

@Motylkowa! no nie tak miał wyglądać wynik ostatniej iui :( tulę

@agata8051 terapia to świetny plan - sama się przekonasz, że rozmowa ze specjalistką bardzo pomaga i przynosi ulgę staraczkowej głowie.

@Mademoiselle_Nika pięknie, że pęcherzyk jest w macicy ❤️ Rośnijcie zdrowo, a torbiel niech szybko się zmniejsza.

@anyżowe_love spóźnione życzenia urodzinowe - bądź szczęśliwa ❤️
Do dupy sprawa z drożnością, ale już teraz musi się wszystko udać - a może wcale nie będzie ona potrzebna 🤞

@LadyCaro czy Ty już przypadkiem nie jesteś w terminie @?
Biedna ❤️ jesteś wspaniała, że każdej z nas odpisałaś same budujące słowa pomimo tego, że dookoła wszystko Cię przytłacza. Mimo wszystko walczysz dalej -wizyta umówiona, akupunktura (super sprawa) - jesteś silna babka 💪. A jajniki się wyciszą i zaraz ruszą pełną parą ❤️ a odpoczynek od forum też jak najbardziej wskazany czasami ❤️ dużo siły i pozytywnej energii wysyłam!

Ostatnia edycja:
Do góry