reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

ja w moczu mam nieliczne bakterie i fosforany:( lekarka powiedziała, ze to wynika z diety. Mówiła, ze jak w diecie jest przewaga warzyw i owoców niż miesa to stad są te fosforany.

Wiecie co? Dzień bez kabanoska dniem straconym:) musze codziennie zjesc:)

reklama
Hey:-)

agawar
ale zachciało mi się kabanoska!!Aż do sklepu dzisiaj polecę .
A ja zaraz zrobię na obiad leczo pachnące i mniamuśne...:tak:

Ewushka jeżeli było by cos złego to lekarz na pewno coś by Ci powiedział a propo badań moczu ale nie wiem w końcu rózni są lekarze:eek:

Dziekuje dziewczyny za odpowiedz :tak:

Tez sobie probowalam wytlumaczyc tak, ze jakby to bylo cos zlego to by mi powiedziala. Martwi mnie tylko to ze zlekcewazyla moje pieczenie i swedzenie :zawstydzona/y: Powiedziala ze zadnej infekcji nie widzi........ale fakt jest taki ze swedzi a ja nie wiem jak teraz sobie pomoc :zawstydzona/y:

czesc kobietki :)

Bylam wczoraj na wizycie u lekarza i wlasciwie jestem bardzo rozczarowana. Juz taka pozna ciaza a ja jeszcze nie mialam usg :-( Myslalam ze bede miala teraz 2 lipca , ale tak bardzo chcialam juz miec ze nie zauwazylam jedynki za dwojka , i zrobilo sie 21 lipca :-D Jeszcze 3 tyg do pierwszego (zgrozo) ! usg.
Poza tym lakarka nic nie mowila , posluchala czy bije serduszko, powiedziala ze wszystko ok i wystawila termin na nastepna wizyte. Ja po przyjsciu do domu pomyslalam sobie ze sprawdze jakie mi cisnienie wpisali w ksiazeczke ciazowa (bo przewaznie mam niskie i bylam ciekawa) , patyrze a tu mam bakterie w moczu wpisane. Dokladnie to mam bilirubine i leukocyty :-(Co to znaczy, moze ktoras wie i jak moge sobie pomoc , poniewaz mnie troche swedzi i piecze w tym miejscu (o czym doktorce wspomnialam a ona badajac mnie stwierdzila ze nic nie widzi zlego ). A te zwiazki w moczu to nie zle!!!??? Czy ktos potrafi mi pomoc, nastepna wizyte u tych konowalow mam na 3 tyg dopiero.
Ale nabazgralam:sorry2:
Hey :-) ja tez mialam liczne bakterie w moczu, ale moja gin. powiedziala, ze to sie czesto zdaza u ciezarnych, zalecila mi natomiast picie duzo kwasnych sokow, jedzenie cytrusow np. pomaranczy, badz tez picie herbaty ze spora iloscia cytrynki. Narazie nie wiem czy pomoglo bo nastepna wizyte i badania mam 24 lipca:sorry2:, ale ufam mojej lekarce i jestem pewna, ze bedzie poprawa przy nastepnych badaniach:tak:, tak wiec nie martw sie, ze to coś grożnego, ja uwazam, ze jesli kilka z nas ma takie same, badz podobne dolegliwosci to nie nalezy sie na zapas martwic, bo zawsze mozemy sie wymieniac wzajemnie poradami i radami naszych lekarzy;-)

Agatkas u mnie lekarz rozpoznał płeć w 15 tyg. więc są duże szanse,że już niedługo poznasz płeć swojej kruszynki:-)

Ewushka ja Ci proponuje zmienić lekarza...ja chodzę co prawda prywatnie co wiąże się z kosztami choć w brew pozorom wcale nie takimi dużymi....mam wizytę raz na m-ąc i na każdej wizycie mam usg...widzę i słyszę moje maleństwo...zadaję mnóstwo pytań i zawsze uzyskuję odpowiedź :-)mój lekarz ma zawsze dla mnie czas i płacę 40zł... Pozdrawiam

Ja muszę zrobic przed wyjazdem na wczasy jescze badanie moczu i morfologie bo jak wróce 20.07 to juz 21.07mam wizyte

Yoka
placisz 40 zł za wizyte prywatnie?? Ja chodzę tez prywatnie i place 100zł, wizyta z usg i plyta 150zł.

Chyba wiekszosc płaci ok 100 zl za wizyte (prywatna) ja tez tyle place z plytka dvd 100, a jak pojde z narzeczonym podgladac fasola to zaplacimy 150 :eek:, moje wizyty wachaja sie od 100 zl-150 w zaleznosci co mam robione i czego żądam :tak:, a jaz nawet braklo mi luteiny i za samo wypisanie recepty 20 zł sie nalezy :eek:!! (przy tym, ze ten lek to koszt ok. 4 zł !!) ale nie żałuję ani grosika wydanego na moja fasolke:tak:

reklama
Dziewczyny, jeszcze trochę i połowa ciąży będzie za nami-szok, jak czas leci. Sadzę, ze najbardziej bedzie sie dłużyło pod koniec:(

Do góry