reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Spacer zimowy

P

pooola

Gość
Powiedzcie proszę co na spacery taką porą? Termin mam na koniec listopada (27.11) (plan na wyjście na ubiór jest taki: bodziak z długim rękawem, pajac, cienki kombinezon z Amumu + buciki niechodki i rękawiczki i czapeczka + otulacz w foteliku).

Pierwszy spacer wypadałby prawdopodobnie w grudniu - czy kupować śpiwór do gondoli i malucha ubierać tak jak był na wyjściu ze szpitala?

reklama
Tak chyba będzie najrozsądniej, i tak wiadomo na spacer nie wyjdzie się odrazu po powrocie ze szpitala, więc czas na zamówienie czegoś będzie - przyjdzie z dnia na dzień praktycznie.

My używaliśmy cienkiego śpiworka + cienkiego kombinezonu i cienką czapeczkę. Na wózek nie zakładałam tego nakrycia wierzchniego, co się przypina (nie wiem jak to się nazywa).
Często była zakładana sama kurteczka pod śpiworek ale wtedy ubierałam grubszą czapkę😂 aha, pod to były body na długi rękaw i spodenki że skarpetkami oczywiście

Ja nie wiem co kupić.. czy śpiworek do gondoli i do tego wsadzić małego w takim stroju jak na wyjście miał? Cięzko przewidzieć jaka będzie zima w tym roku.

Chyba ten zakup zostawię na później a nie w wyprawce na start.

Ja nie wiem co kupić.. czy śpiworek do gondoli i do tego wsadzić małego w takim stroju jak na wyjście miał? Cięzko przewidzieć jaka będzie zima w tym roku.

Ja uważam śpiworek za lepsze rozwiązanie niż otulacz. Zawsze pod możesz ubrać dziecko cieniej, a śpiworek normalnie można do fotelika włożyć.

W foteliku będziemy mieć otulacz.

Też się skłaniam bardziej ku śpiworkowi do gondoli bo jednak szybciej dziecko wyciągnąć gdzieś do lekarza czy do sklepu. Tylko bardziej o praktykę mi chodzi czy jak jest śpiworek i temperatura jest taka powiedzmy 0 - -5 stopnia to ubieramy malucha poza bodziakami, pajacami i np tym cienkim kombinezonem jeszcze w jakąś kurteczkę? Bo z tego co czytałam to w niższe temperatury nie powinno się wychodzić z takim maluchem.

Myślałam o takim kombinezonie:

I ewentualnie taki śpiworek:

Powiedzcie proszę co na spacery taką porą? Termin mam na koniec listopada (27.11) (plan na wyjście na ubiór jest taki: bodziak z długim rękawem, pajac, cienki kombinezon z Amumu + buciki niechodki i rękawiczki i czapeczka + otulacz w foteliku).

Pierwszy spacer wypadałby prawdopodobnie w grudniu - czy kupować śpiwór do gondoli i malucha ubierać tak jak był na wyjściu ze szpitala?
Ło mamo. Po kolei :) dziecko w łupinie nie potrzebuje tylu warstw. Butki niechodki do kosza, rękawiczki też, zamiast kombinezonu sam pajac, może troszke grubszy. Serio więcej nie potrzeba.
Tak chyba będzie najrozsądniej, i tak wiadomo na spacer nie wyjdzie się odrazu po powrocie ze szpitala, więc czas na zamówienie czegoś będzie - przyjdzie z dnia na dzień praktycznie.
Obecnie mowią, ze spokojnie na spacer możesz iśc od razu.

Śpiworek do gondoli zdecydowanie :) zawsze mozna rozpiąć.

Też się skłaniam bardziej ku śpiworkowi do gondoli bo jednak szybciej dziecko wyciągnąć gdzieś do lekarza czy do sklepu. Tylko bardziej o praktykę mi chodzi czy jak jest śpiworek i temperatura jest taka powiedzmy 0 - -5 stopnia to ubieramy malucha poza bodziakami, pajacami i np tym cienkim kombinezonem jeszcze w jakąś kurteczkę? Bo z tego co czytałam to w niższe temperatury nie powinno się wychodzić z takim maluchem.
Przegrzejesz to dziecko. Ja ubierałam body + bluza, rajstopy, czapka i kombinezon polarowy i do śpiworka :) kurtka przyda Ci się dopiero na kolejny rok, a to jezeli dziecko do tego czasu zacznie chodzić.

A i ja wychodzilam w każdej temperaturze. Dziecko otulone spiworkiem w gondoli nie marznie, syn nawet buzi nie miał chłodnej.

Btw pytalaś juz o to wszystko :p

Myślałam o takim kombinezonie:

I ewentualnie taki śpiworek:

Miałam ten śpiworek z cottonmoose – osobiście uważam, że on jest dość gruby, wolałam cieńszy i lżejszy, a tego używałam dopiero potem w spacerówce, bo jednak w spacerówce było troszkę chłodniej. Ten kombinezon jest ok, choć nie wiem czy nie wygodniej byłoby ci mieć taki już z rękawiczkami i stópkami zakrytymi. Chyba, że Twoje dziecię nie będzie zrzucać niechodków😀

reklama
A ja tak z ciekawości o te spacery. Są jakieś zalecenia odnośnie spacerów po wyjściu ze szpiatala? Bo mnie to nikt nic nie mówił i ja zawsze szybko z dziecmi wychodziłam.

Do góry