reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Marta tez broi;-)i tez mnie tym wykańcza. Ale chciałam napisac o tym ,ze przyłapałam dzisiaj swoja córke na ...całowaniu sie z kolega:szok:...dokładnie miesiąc młodszym od niej.Jest to niesamowity chłopiec -ma dopiero 15 miesięcy a juz pięknie mówi, buduje nawet proste zdania- np. Marta chodź zjezdzac!(wymawia idealnie-nawet r):tak::szok:
Dzisiaj jak zwykle bawili sie razem na placyku, zjeżdzali na zjezdzalni. W pewnym momencie, weszli do takiej długiej rury, przez która zazwyczaj czołgali sie od jednego konca do drugiego ale jakos długo nie wychodzili. Zajrzałam do środka a oni robią dziubki i cmokaja sie w usta:szok: Powiedziałam tylko Marta! a oni spojrzeli na mnie i w jednej chwili zaczeli uciekac w druga strone jakby cos przeskrobali:-D :tak:
Mowie Wam jestem w lekkim szoku...ja rozumiem ze takie rzeczy sie zdarzaja ale w tym wieku:baffled: Tym bardziej mnie to zdziwiło, ze moje dziecko wcale nie jest całuśne i buziaczki daje tylko rodzicom i w dodatku bardzo rzadko.

reklama
Marta tez broi;-)i tez mnie tym wykańcza. Ale chciałam napisac o tym ,ze przyłapałam dzisiaj swoja córke na ...całowaniu sie z kolega:szok:...dokładnie miesiąc młodszym od niej.Jest to niesamowity chłopiec -ma dopiero 15 miesięcy a juz pięknie mówi, buduje nawet proste zdania- np. Marta chodź zjezdzac!(wymawia idealnie-nawet r):tak::szok:
Dzisiaj jak zwykle bawili sie razem na placyku, zjeżdzali na zjezdzalni. W pewnym momencie, weszli do takiej długiej rury, przez która zazwyczaj czołgali sie od jednego konca do drugiego ale jakos długo nie wychodzili. Zajrzałam do środka a oni robią dziubki i cmokaja sie w usta:szok: Powiedziałam tylko Marta! a oni spojrzeli na mnie i w jednej chwili zaczeli uciekac w druga strone jakby cos przeskrobali:-D :tak:
Mowie Wam jestem w lekkim szoku...ja rozumiem ze takie rzeczy sie zdarzaja ale w tym wieku:baffled: Tym bardziej mnie to zdziwiło, ze moje dziecko wcale nie jest całuśne i buziaczki daje tylko rodzicom i w dodatku bardzo rzadko.
Hihihi Martusia szybko zaczyna:-D

A to całuśna Martusia Ci rośnie Madzix ;-)
Muszę Ci powiedzieć, że teraz to żartujemy, ale nam się wydaje, że znamy nasze dzieci, a one tak potrafią się zachować, jak nie są pod kontrolą, że rodzicom gały wychodzą ze zdumienia :szok:

Madzix no ładnie :-D:-D musisz pilnować córy teraz:-D:-D:-D

mam pytank:o czy po szczepieniu miejsce wkłucia moze byc takie twarde, jak taka kulka?? nie ma zadnego odczyny, kolor skóry bez zmian jest tylko slad po ukłuciu igła i nic, ale twarde to miejsce i nie wiem czy to normalka czy mam sie martwić:confused: nigdy przedtem nic takiego nie było po szczepieniu

Ostatnio mało się udzielam, ale wariuję- Staś od trzech dni tylko płacze i jęczy i znów płacze i jęczy- idą mu kły i strasznie źle to znosi. Na dodatek od wczoraj rana ciągle leje, więc siłą rzeczy siedzimy w domu no i już nie wyrabiam, naprawdę, mam dosyć!! W niedzielę chyba odwiozę moich chłopców do teściowej i zamknę się sama w domu!!!! Tak bardzo potrzebuję odpoczynku.... Chyba jeszcze nigdy od momentu urodzenia Stasia, nie byłam tak wykończona....ech:-(

U nas to samo. Nawet w nocy spokoju nie ma. I ja tez juz nie wyrabiam i tez mam ochote sama zamknac sie w domu i odpoczac.

Rosmerta wydaje mi sie ze chyba takie stwardnienie moze byc po szczepieniu. Na stronie internetowej mojej przychodni znalazlam takie cos - to dotyczy szczepien dzieci.

'' Czym są odczyny poszczepienne?

Są to możliwe, prawidłowe reakcje organizmu na podane wirusy lub bakterie w szczepionce. Mogą być miejscowe i występować tam, gdzie wstrzyknięcia, zaczerwienienie, obrzęk, naciek, bolesność, często mogą towarzyszyć objawy ogólne takie jak: rozdrażnienie, płaczliwość i wzrost temperatury. Nasilenie objawów i przebieg odczynów zależy głównie od wrażliwości osoby szczepionej. Aby ulżyć dziecku, należy podać mu środek przeciwgorączkowy, przeciwbólowy, a na odczyn miejscowy zrobić zimny okład.''

Emilka ma od wczoraj czerwone oczy :baffled: boje się czy to nie zapalenie spojówek albo alergia na królika :baffled: dziś ma lepiej bojej zakropiłam zielem swietlika jutro musze iść do lekarza :wściekła/y:

U nas to samo. Nawet w nocy spokoju nie ma. I ja tez juz nie wyrabiam i tez mam ochote sama zamknac sie w domu i odpoczac.''

karolina, to zorganizuj wszystko tak, żebyś mogła się zamknąć sama, czasem trzeba naładować akumulatory, aby znów móc być wspaniałą mamą i cudną żoną;-)

A ja wczoraj nie mogłam wytrzymać marudzenia Emilki :wściekła/y: (zasneła o 23:30 a ja od 5:00 byłam na nogach i padałam po pracy) i dałam jej smoczka ale odcięłam końcówkę :cool2: wzieła go do buzi zrobiła krzywą mine wyciągneła powiedziała że "beee" i poszła spać :baffled: i spała do rana 7:30 bez pobudki....teraz ma spać i znów marudzi :baffled: a na smoczek to robi krzywą mine i piszczy :sorry2:

reklama
madzix mała flirciara Ci rośnie, nieźle się uśmiałam jak Cię przeczytałam :-D:-D:-D
Milenka jest ostatnio bardzo całuśna, daje często buziaczki nam, babciom, jak zobaczy zdjęcia na których jest ona, albo mama czy tata, to też je całuje... czasem całuje sama siebie w kolanko albo w rączkę :tak::-D

Do góry