reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Świeże staraczki, pierwsze dziecko :)

Dziewczyny, idę jutro na krew, a że jestem panikarą i wolę wykonać jak najwięcej sensownych badań krwii za jednym podejściem to może poradzicie mi co mogę jeszcze dodać do mojej listy, co może mieć znaczenie w dalszej diagnostyce ...

W planie mam: morfologię, ferrytynę, żelazo, TSH, ft3,ft4, glukozę, badanie ogólne moczu, kreatyninę, alt, AMH.
Co jeszcze mogę dorzucić ?
A to robisz prywatnie sama z siebie badania?

reklama
I jak wyniki? Coś wyszło nieprawidłowo?
Fsh - 5,30 mlU/ml
Lh - 6,28 mlU/ ml
Estradiol - 94,00 Pg/ml
Testosteron - 44,34 NG/do
Witamina B12 - 346 PG/ml
Kwas foliowy - 17,20 NG/ml
Witamina D - 55,10 NG/ml
Amh - 1,56 NG/ml
Glukoza - 90 mg/dl
Alt - 13 u/l
TSH - 1,296 uiU/ml
Ft3 - 3,20 PG/ml
Ft4 - 1,13 NG/do
Ferrytyna 36,63 NG/ml

Pdw, MPV, PCLR i eozynofile trochę ponad normę...

Fsh - 5,30 mlU/ml
Lh - 6,28 mlU/ ml
Estradiol - 94,00 Pg/ml
Testosteron - 44,34 NG/do
Witamina B12 - 346 PG/ml
Kwas foliowy - 17,20 NG/ml
Witamina D - 55,10 NG/ml
Amh - 1,56 NG/ml
Glukoza - 90 mg/dl
Alt - 13 u/l
TSH - 1,296 uiU/ml
Ft3 - 3,20 PG/ml
Ft4 - 1,13 NG/do
Ferrytyna 36,63 NG/ml

Pdw, MPV, PCLR i eozynofile trochę ponad normę...
A konsultowałaś z lekarzem? Ja się za bardzo na tych normach nie znam.

U nas udało się w tym miesiącu wbić w owulację (tak mi się wydaje). Seks był co prawda tylko w okresie owulacyjnymi, więc zobaczymy. Narazie nie mamy przestrzeni na bardziej regularne zbliżenia przez cały miesiąc. Oby z tych 3 seksów był bobas 😁😁

A konsultowałaś z lekarzem? Ja się za bardzo na tych normach nie znam.

U nas udało się w tym miesiącu wbić w owulację (tak mi się wydaje). Seks był co prawda tylko w okresie owulacyjnymi, więc zobaczymy. Narazie nie mamy przestrzeni na bardziej regularne zbliżenia przez cały miesiąc. Oby z tych 3 seksów był bobas 😁😁
Jeszcze nie... Czekam na wizytę, dopiero w lutym kazali dzwonić i będą umawiać na marzec lub kwiecień... Takie kolejki prywatnie również...

O to trzymam kciuki ☺️ trzeba być dobrej myśli! 👶🍼

Niestety nie mam szczęścia do lekarzy na NFZ...
Powiem ci że ja też. Wszędzie chodzę prywatnie. Na NFZ tylko do lekarza rodzinnego (który jest moją bardzo dobrą znajomą🤣). Jakoś trudno mi zaufać lekarzom na NFZ… wiadomo, prywatnie też zdarzają się różne kwiatki, ale jakoś czuję się lepiej wysłuchana i przebadana jak zapałce 😅można znaleść super lekarza na NFZ ale nie mam do tego cierpliwości

reklama
Do góry