reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienie 7 tydzień

• Starter tematu użytkownik 221302
  • Rozpoczęty
reklama
Ogólnie rano dostałam leki i olanie całkowite raz była położna jak dzwoniłam że niemoge z bólu.
Łazienki wspólne z ciezarnymi, zero pomocy psychologa, od 13 zaczęłam krwawić z bólami kręgosłupa i brzucha, o 15 przyszedł lekarz na wezwanie położnej o bólu i zrobiła się wojna.
On swoje że mam czekać z 2 a 3 dni, tu mam dobrą pomoc ( ja się pytam jaka pomoc) zero zainteresowania, mówię że krwawienie jest mocne i ból a on na to że zmiana ranna sprawdzi co dalej a narazie mam łapać materiał.
Więc co ja wyszłam na żądanie, wolę przeżyć to w domu niż w szpitalu bez pomocy, patrząc na ciężarne. Będę łapać materiał a wtedy udam się na SOR, zresztą dla pewności jutro się przejdę zbadać mnie muszą a napewno nie zostanę tam w Szpitalu
Jutro będę dzwonić gdzie indziej maja podejście może do osób które poroniły, a nie wyznają zasadę zwijaj się z bólu

Ogólnie rano dostałam leki i olanie całkowite raz była położna jak dzwoniłam że niemoge z bólu.
Łazienki wspólne z ciezarnymi, zero pomocy psychologa, od 13 zaczęłam krwawić z bólami kręgosłupa i brzucha, o 15 przyszedł lekarz na wezwanie położnej o bólu i zrobiła się wojna.
On swoje że mam czekać z 2 a 3 dni, tu mam dobrą pomoc ( ja się pytam jaka pomoc) zero zainteresowania, mówię że krwawienie jest mocne i ból a on na to że zmiana ranna sprawdzi co dalej a narazie mam łapać materiał.
Więc co ja wyszłam na żądanie, wolę przeżyć to w domu niż w szpitalu bez pomocy, patrząc na ciężarne. Będę łapać materiał a wtedy udam się na SOR, zresztą dla pewności jutro się przejdę zbadać mnie muszą a napewno nie zostanę tam w Szpitalu
Jutro będę dzwonić gdzie indziej maja podejście może do osób które poroniły, a nie wyznają zasadę zwijaj się z bólu

A dostałaś jakieś przeciwbólowe na receptę?

Wspuczuje że musisz to przechodzić. Ja opieke miałam super .
Na każde wezwanie przychodziły pielęgniarki może dlatego że to wojewódzki szpital był. Mało osób..
Pamiętaj że tabletki ruszyły jak je dostałaś. Uważaj na siebie jak będzie za duże krwawienie,udaj się po pomóc.

A dostałaś jakieś przeciwbólowe na receptę?
Nie żadnych
Wspuczuje że musisz to przechodzić. Ja opieke miałam super .
Na każde wezwanie przychodziły pielęgniarki może dlatego że to wojewódzki szpital był. Mało osób..
Pamiętaj że tabletki ruszyły jak je dostałaś. Uważaj na siebie jak będzie za duże krwawienie,udaj się po pomóc.
Tak w wypisie mam że w razie mocnego krwawienia mam się zgłosic,
Ale jutro chyba pojadę na inny szpital co oni powiedzą

Nie żadnych

Tak w wypisie mam że w razie mocnego krwawienia mam się zgłosic,
Ale jutro chyba pojadę na inny szpital co oni powiedzą
Ja nie wiem czy można. Znajoma kładła termofor sobie na brzuch podczas poronienia .mówiła że ból lżejszy ale krwawienie obfitsze (nie wiem czy to jest zalecane )
Dużo siły

Ja nie wiem czy można. Znajoma kładła termofor sobie na brzuch podczas poronienia .mówiła że ból lżejszy ale krwawienie obfitsze (nie wiem czy to jest zalecane )
Dużo siły
Weszłam do domu, uszykowałam sobie sitko do WC wyłożone papierem w razie co. Usiadłam na tym i samo poleciało
Oddzielilam trochę od krwi całość w pojemnik w solą fizjologiczną, i czekam. Jak do jutra nic nie będzie się działo to jutro pojadę rano na SOR na kontrolę. Z tego co wiem to mają obowiązek wypisać kartę martwego urodzenia. I zawioze próbkę do badania.
Szczerze miałam strach tego dotykać ale ubrałam rękawiczki i jakoś poszło, teraz wzięłam tabletkę przeciwbólową.

Wydaje mi się że wyleciało wszystko, bo na około było w krwi, pewnie jeszcze trzeba oddzielić próbkę kosmówki lub fragment pępowiny, zabezpieczone w soli fizjologicznej
Ale mam to wszystko razem

Weszłam do domu, uszykowałam sobie sitko do WC wyłożone papierem w razie co. Usiadłam na tym i samo poleciało
Oddzielilam trochę od krwi całość w pojemnik w solą fizjologiczną, i czekam. Jak do jutra nic nie będzie się działo to jutro pojadę rano na SOR na kontrolę. Z tego co wiem to mają obowiązek wypisać kartę martwego urodzenia. I zawioze próbkę do badania.
Szczerze miałam strach tego dotykać ale ubrałam rękawiczki i jakoś poszło, teraz wzięłam tabletkę przeciwbólową.

Wydaje mi się że wyleciało wszystko, bo na około było w krwi, pewnie jeszcze trzeba oddzielić próbkę kosmówki lub fragment pępowiny, zabezpieczone w soli fizjologicznej
To dobrze że udało się złapać.
Pojedziesz na usg to zobaczą czy się oczyściło.
Ja nie wiem od czego to zależy.
Że jedna ciąża pójdzie sama ,druga 7-8tydz nawet tabletki nie dają rady

To dobrze że udało się złapać.
Pojedziesz na usg to zobaczą czy się oczyściło.
Ja nie wiem od czego to zależy.
Że jedna ciąża pójdzie sama ,druga 7-8tydz nawet tabletki nie dają rady
Pojadę jutro rano, bo w szpitalu i tak mówili że usg zrobią rano dopiero, ale pojadę jutro na Sor

reklama

Śmiało bierz przeciwbólowe. Ja od razu jak miałam tabletki w domu to powiedział lekarz że albo Ibuprom a jak silny ból to Ketonal albo nawet tramal na receptę.
W szpitalu też mnie pytali kilka razy czy coś przeciwbólowego dac. Nawet proponowali leki na uspokojenie, chociaż już wtedy to nie byłam zestresowana, już chciałam mieć wszystko za sobą po prostu i było mi wszystko jedno.

Do góry