reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Test obciążenia glukozą

Minkax56

Zaangażowana w BB
Wczoraj miałam krzywą cukrową jestem w 25 tc i jak myślicie czy wynik po 2h nie jest za niski 🤔
Glukoza na czczo- 82 mg/dl
Po 1 h -125 mg/dl
Po 2 h - 59 mg/dl

reklama
Wczoraj miałam krzywą cukrową jestem w 25 tc i jak myślicie czy wynik po 2h nie jest za niski 🤔
Po 1 h -125 mg/dl
Po 2 h - 59 mg/dl
Zdecydowanie jest zbyt niski, ja bym przy takim umarła 😂 ale na poważnie norm nie pamiętam . Mi diabetolog mówi że ma być nie mniej jak 70

Po 1 h -125 mg/dl
Po 2 h - 59 mg/dl
Wynik może świadczyć o hipoglikemii. Jeżeli oczywiście nie jest to błąd laboratorium. Jest stanowczo za niski.

Po 1 h -125 mg/dl
Po 2 h - 59 mg/dl

Jest bardzo mocno za niski. Powinien być mniej więcej takich samo jak na czczo.
Powinnaś się skonsultować z diabetologiem.
Dobrze się czułaś? Bo to cukier bliski omdlenia. Nie powinnaś w ogóle wyjść z tej przychodni z takim cukrem chyba że byłaś z kimś.

Jest bardzo mocno za niski. Powinien być mniej więcej takich samo jak na czczo.
Powinnaś się skonsultować z diabetologiem.
Dobrze się czułaś? Bo to cukier bliski omdlenia. Nie powinnaś w ogóle wyjść z tej przychodni z takim cukrem chyba że byłaś z kimś.
Byłam sama na badaniu ,czułam się dobrze po godzinie od wypicia trochę mi się kręciło w głowie ale trwało to dosłownie chwilkę , jedynie co to strasznie chciało mi się spać , prawie tam zasnęłam na krześle

Byłam sama na badaniu ,czułam się dobrze po godzinie od wypicia trochę mi się kręciło w głowie ale trwało to dosłownie chwilkę , jedynie co to strasznie chciało mi się spać , prawie tam zasnęłam na krześle
I to jest właśnie objaw hipoglikemii. Koniecznie wizyta u diabetologa.

Tak. Chcę się spać bo niski cukier doprowadza do śpiączki. Dobrze, że nic Ci się nie stało bo naprawdę mogło być źle 😪

Panie z przychodni nie pytały o to jak się czujesz?

Tak. Chcę się spać bo niski cukier doprowadza do śpiączki. Dobrze, że nic Ci się nie stało bo naprawdę mogło być źle 😪

Panie z przychodni nie pytały o to jak się czujesz?
Raz pani zapytała było to 15 minut po wypiciu i potem już nikt nie pytał , myślałam że to uczucie senności to normalne po wypiciu glukozy 😏
Pod koniec przyszłego tygodnia mam ginekologa zobaczę co powie ale może już się zapisze do diabetologa bo na wizytę nawet prywatnie trzeba trochę poczekać

reklama
Raz pani zapytała było to 15 minut po wypiciu i potem już nikt nie pytał , myślałam że to uczucie senności to normalne po wypiciu glukozy 😏
Pod koniec przyszłego tygodnia mam ginekologa zobaczę co powie ale może już się zapisze do diabetologa bo na wizytę nawet prywatnie trzeba trochę poczekać
Chce się też spać gdy cukier zbyt szybko wywala do góry. Ja przy pomiarze 43 już się przewracałam słabo widziałam i mąż wezwał karetkę. Ostatnio u diabetologa była dziewczyna w kolejce z takimi wartościami jak twoje to w zaleceniach miała regularne pomiary na czczo godzinę i dwie po głównych posiłkach oraz o 3 w nocy. Bez diabetologa się nie obejdzie moim zdaniem .
A w ciąży muszą cię zarejestrować w przeciągu tygodnia bodajże

Do góry