reklama
Melania77
Aktywna w BB
Zdecydowanie jest zbyt niski, ja bym przy takim umarłaWczoraj miałam krzywą cukrową jestem w 25 tc i jak myślicie czy wynik po 2h nie jest za niski
Glukoza na czczo- 82 mg/dl
Po 1 h -125 mg/dl
Po 2 h - 59 mg/dl

jasani
Fanka BB :)
Wynik może świadczyć o hipoglikemii. Jeżeli oczywiście nie jest to błąd laboratorium. Jest stanowczo za niski.Wczoraj miałam krzywą cukrową jestem w 25 tc i jak myślicie czy wynik po 2h nie jest za niski
Po 1 h -125 mg/dl
Po 2 h - 59 mg/dl
olka11135
Wczoraj miałam krzywą cukrową jestem w 25 tc i jak myślicie czy wynik po 2h nie jest za niski
Po 1 h -125 mg/dl
Po 2 h - 59 mg/dl
Jest bardzo mocno za niski. Powinien być mniej więcej takich samo jak na czczo.
Powinnaś się skonsultować z diabetologiem.
Dobrze się czułaś? Bo to cukier bliski omdlenia. Nie powinnaś w ogóle wyjść z tej przychodni z takim cukrem chyba że byłaś z kimś.
Byłam sama na badaniu ,czułam się dobrze po godzinie od wypicia trochę mi się kręciło w głowie ale trwało to dosłownie chwilkę , jedynie co to strasznie chciało mi się spać , prawie tam zasnęłam na krześleJest bardzo mocno za niski. Powinien być mniej więcej takich samo jak na czczo.
Powinnaś się skonsultować z diabetologiem.
Dobrze się czułaś? Bo to cukier bliski omdlenia. Nie powinnaś w ogóle wyjść z tej przychodni z takim cukrem chyba że byłaś z kimś.
jasani
I to jest właśnie objaw hipoglikemii. Koniecznie wizyta u diabetologa.Byłam sama na badaniu ,czułam się dobrze po godzinie od wypicia trochę mi się kręciło w głowie ale trwało to dosłownie chwilkę , jedynie co to strasznie chciało mi się spać , prawie tam zasnęłam na krześle
olka11135
Byłam sama na badaniu ,czułam się dobrze po godzinie od wypicia trochę mi się kręciło w głowie ale trwało to dosłownie chwilkę , jedynie co to strasznie chciało mi się spać , prawie tam zasnęłam na krześle
Tak. Chcę się spać bo niski cukier doprowadza do śpiączki. Dobrze, że nic Ci się nie stało bo naprawdę mogło być źle

Panie z przychodni nie pytały o to jak się czujesz?
Raz pani zapytała było to 15 minut po wypiciu i potem już nikt nie pytał , myślałam że to uczucie senności to normalne po wypiciu glukozyTak. Chcę się spać bo niski cukier doprowadza do śpiączki. Dobrze, że nic Ci się nie stało bo naprawdę mogło być źle
Panie z przychodni nie pytały o to jak się czujesz?

Pod koniec przyszłego tygodnia mam ginekologa zobaczę co powie ale może już się zapisze do diabetologa bo na wizytę nawet prywatnie trzeba trochę poczekać
reklama
Melania77
Aktywna w BB
Chce się też spać gdy cukier zbyt szybko wywala do góry. Ja przy pomiarze 43 już się przewracałam słabo widziałam i mąż wezwał karetkę. Ostatnio u diabetologa była dziewczyna w kolejce z takimi wartościami jak twoje to w zaleceniach miała regularne pomiary na czczo godzinę i dwie po głównych posiłkach oraz o 3 w nocy. Bez diabetologa się nie obejdzie moim zdaniem .Raz pani zapytała było to 15 minut po wypiciu i potem już nikt nie pytał , myślałam że to uczucie senności to normalne po wypiciu glukozy
Pod koniec przyszłego tygodnia mam ginekologa zobaczę co powie ale może już się zapisze do diabetologa bo na wizytę nawet prywatnie trzeba trochę poczekać
A w ciąży muszą cię zarejestrować w przeciągu tygodnia bodajże