reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Hej,
Dziewczyny zapytam u źródła, bo już macie doświadczenie własne. Czy badanie AMH jest finansowane w ramach tego programu rządowego czy trzeba mieć ze sobą aktualny wynik idąc do kliniki?

Przeczytałam w jednym miejscu, że jest, w innym, że nie jest 🤡... Ja je oczywiście mogę zrobić przed wizytą jeśli trzeba ale nie będę nadgorliwa jeśli nie trzeba 😉.

Hej,
Dziewczyny zapytam u źródła, bo już macie doświadczenie własne. Czy badanie AMH jest finansowane w ramach tego programu rządowego czy trzeba mieć ze sobą aktualny wynik idąc do kliniki?

Przeczytałam w jednym miejscu, że jest, w innym, że nie jest 🤡... Ja je oczywiście mogę zrobić przed wizytą jeśli trzeba ale nie będę nadgorliwa jeśli nie trzeba 😉.
ja jak poszłam na wizytę startową to zrobiili mi w ramach refundacji.

Hej,

Zrobią Ci na program bez problemu :) mi akurat nie robili bo dałam im świeży wynik sprzed paru miesięcy.

Czy to znaczy że wracasz po rodzeństwo dla mandarynka? 🥹 podchodzicie w tej samej klinice co wcześniej się leczyliście czy wybraliście nową ?

Zrobią Ci na program bez problemu :) mi akurat nie robili bo dałam im świeży wynik sprzed paru miesięcy.

Czy to znaczy że wracasz po rodzeństwo dla mandarynka? 🥹 podchodzicie w tej samej klinice co wcześniej się leczyliście czy wybraliście nową ?
Jak można było przewidzieć piąty miesiąc naturalnych prób zapewnienia rodzeństwa leci a rodzeństwa nie widać 🤡. Nasz lekarz w zeszłym roku ustalał z nami, że mamy sobie dać 6 cykli.

Wracamy do tej samej samej kliniki, bo współpraca była ok, ufam lekarzowi i dzięki nim mamy dziecko. Jak teraz nie byłoby ok to w następnych procedurach najwyżej będziemy szukać innego podejścia w innym miejscu.

Mam wynik AMH z końca sierpnia zeszłego roku i bardzo dużo badań zrobionych na koniec marca tego roku więc chyba po prostu nie będę teraz nic robić na własną rękę i w klinice mi zrobią te obowiązkowe w ramach procedury.

Mamy wizytę 4 czerwca, chcielibyśmy w lipcu podejść do stymulacji (w połowie lipca powinnam mieć okres). Mam nadzieję, że to się uda (w sensie ten harmonogram czasowo wypali 😛).

Swoją drogą poprzednią procedurę miałam dokładnie trzy lata temu - 4 lipca była punkcja.

reklama
Hej,

Chodziłam do kliniki rok przed rozpoczęciem procedury i mimo względnie świeżego AMH i tak miałam powtarzane w ramach refundacji na wizycie kwalifikującej do pierwszej i do drugiej procedury.

Do góry