reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Jak tylko masz taką możliwość to bierz agolutin bez zastanawiania. Miesięczna kuracja przy założeniu że robisz jeden zastrzyk dziennie to około 120 zł. Miesięczna kuracja prolutexem to prawie 8 stów (zakładając że w ogóle jest dostępny i cena za opakowanie to mniej niż 200 zł) 🤣 no i agolutin ma z dwa razy większą dawkę niż Prolutex. Jedyny minus to to, że są to zastrzyki domięśniowe, igła jest ogromna i robią się bolące gule w miejscu wkłucia. I do zrealizowania recepty musisz mieć wystawioną papierową receptę transgraniczną, która jest ważna 2 tygodnie od dnia wystawienia.
Sama sobie robisz zastrzyki? Spoko, grubsza od Zoladexu na pewno nie jest. 😂

reklama
Oo ja takie samo.
Ale przy tamtych transferach z początkiem cyklu miałam ponad 6 i lekarz mówił że grube .
Ogólnie mam skąpe i krótkie miesiączki to może dlatego tak jest
Ja nie mam samoistnych prawie w ogóle:( cały czas jedziemy na sztucznych cyklach,bo na naturalnych bym czekała może rok.... teraz mam Vizarsin=sildenafil ulegający rozpadowi w jamie usnej,zobaczymy czy przyniesie jakiś efekt... witaminy wszystkie też biorę. Zastanawiałam się nad tym Endomensin, bo widziałam,ze dziewczyny tutaj o nim pisaly

Super!! Daj znać jaki wynik 🤞❤️
IMG_8067.png

Czy progesteron jest okej?
No i moja beta ❤️
Oby nie zakończyło się jak ostatnim razem!

Ile płaciłaś za bjopsję ?
Ogólnie czym się różni histeroskopia od bjopsji endometrium? 🤔
Za biopsję z cd56 i cd138 płaciłam 690zł.
Histeroskopia to sprawdzenie budowy macicy i jej wnętrza. Można zobaczyć czy jest prawidłowa, czy są polipy itd. A biopsja to tylko pobranie wycinka na ślepo i oddanie go do badania.

Biopsję można pobrać przy okazji histeroskopii

Co bierzesz na cienkie endometrium? Ja też mam z tym problem. Przy tej procedurze sukces po 8 miesiacach wali,żeby uroslo,bylo 6,5mm... przy nim mieliśmy pierwszy transfer z tej procedury,udany,ale poronienie
U mnie lekarz zalecił zwiększenie acardu z 75 na 150 + estrofem dopochwowo (lepsze wchłanianie). Do tego resweratrol, morele i migdały. Ale nie rosło zawrotnie niestety.
Może rzeczywiście coś jest z nim nie tak.

A Ty miałaś histeroskopię?

Ostatnia edycja:
U mnie lekarz zalecił zwiększenie acardu z 75 na 150 + estrofem dopochwowo (lepsze wchłanianie). Do tego resweratrol, morele i migdały. Ale nie rosło zawrotnie niestety.
Może rzeczywiście coś jest z nim nie tak.

A Ty miałaś histeroskopię?
Tak tak miałam,w zeszłym roku w październiku. Estrofem też mam 3×1 +150 Acardu i ten Vizarsin dopochwowo. Nie wiem co się dzieje... mam wrażenie, że lekarka traci pomysły..

Hej,
Dziewczyny zapytam u źródła, bo już macie doświadczenie własne. Czy badanie AMH jest finansowane w ramach tego programu rządowego czy trzeba mieć ze sobą aktualny wynik idąc do kliniki?

Przeczytałam w jednym miejscu, że jest, w innym, że nie jest 🤡... Ja je oczywiście mogę zrobić przed wizytą jeśli trzeba ale nie będę nadgorliwa jeśli nie trzeba 😉.
w ramach refundacji robiłam

reklama
Samopoczucie bardzo dobre :) wczoraj betę robiłam i znowu piękny wynik 755 (dwa dni wcześniej było ~280) 🥹

Ahh tak, sorry! Biorę jeden zastrzyk agolutinu dziennie zamiast prolutexu. (Podziękowania dla @Brownie1992 ktora załatwiła mi ampułki z Czech ❤️). Do tego trzy razy dziennie tylko cyclogest. Trzy razy badałam proga i był koło 40 dzięki temu agolutinowi.
idealnie, oby tak dalej ✊✊✊ a jak się czujesz?

Do góry